Şimdi Ara

Nouma tombala hareketinten kaç maç ceza almıştı hatırlayan varmı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nouma tombala hareketinten kaç maç ceza almıştı hatırlayan varmı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nouma'nın Tombak Hareketi Cezası

Fransız futbolcu Nouma, 2004 yılında Strasbourg formasıyla çıktığı bir maçta "tombala hareketi" olarak bilinen bir hareket yaptığı gerekçesiyle ceza almıştır.

Tombak hareketi, oyuncunun rakip kaleye doğru koşarken topu kalçasıyla kontrol etmesiyle yapılır. Nouma, maçın 24. dakikasında bu hareketi yaptıktan sonra hakem tarafından sarı kartla cezalandırılmıştır.

O dönemde FIFA, tombak hareketini haksız avantaj sağlayan unsportmen bir hareket olarak değerlendiriyordu. Bu nedenle Nouma'nın cezası daha sonra iki maça çıkarılmıştır.

Nouma'nın tombak hareketi, futbol dünyasında tartışmalara neden olmuştu. Bazı yorumcular hareketin yaratıcı ve eğlenceli olduğunu savunurken, diğerleri bunun rakip takıma saygısızlık olduğunu öne sürmüştü.

FIFA daha sonra tombak hareketinin yasaklanmasına karar verdi ve günümüzde bu hareket yapan oyuncular sarı kartla cezalandırılmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • buldum.

Sonraki sezon Beşiktaş'a geri döndü. Ancak 20 Nisan 2003 günü oynanan Fenerbahçe maçı kendi kariyeri için dönüm noktası oldu. Takımı şampiyonluğa giderken bu maçta Fenerbahçe'ye attığı gol sonrası tribünlere yaptığı Tombala hareketi kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Beşiktaş Yönetim Kurulu baskılara dayanamayarak ligin bitimine birkaç hafta kala sözleşmesini feshetti ve şampiyonluk kutlamalarına katılmasına dahi izin verilmedi. Bu hareketi ile ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 7 ay men cezası aldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Christopher Moltisanti

buldum.

Sonraki sezon Beşiktaş'a geri döndü. Ancak 20 Nisan 2003 günü oynanan Fenerbahçe maçı kendi kariyeri için dönüm noktası oldu. Takımı şampiyonluğa giderken bu maçta Fenerbahçe'ye attığı gol sonrası tribünlere yaptığı Tombala hareketi kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Beşiktaş Yönetim Kurulu baskılara dayanamayarak ligin bitimine birkaç hafta kala sözleşmesini feshetti ve şampiyonluk kutlamalarına katılmasına dahi izin verilmedi. Bu hareketi ile ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 7 ay men cezası aldı.

konu fb veya mireles değilmi?
    6 maç ceza verirler savunma felan basın felan 2 ye indirirler belkide 1 e.
    bu tff tahkime güven olmaz olmayacakda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Raul un 7 ay ceza aldığını düşünsenize? 7 ay yatar, umurunda bile olmaz parasını da alır gider.
    Yazık savunmayın artık şu adamı.Defolsun gitsin.
  • Pascal Nouma ‏@pnouma21 10 dk
    Arkadaslar gonderilisim ile ilgil gercekleri bende sonradan ogrendim, bence kurcalamayin uzulursunuz

Pascal Nouma ‏@pnouma21 7 dk
    O zamanki bir yonetici yillar sonra bana anlatti, malesef Serdar Bilgili yonetimi Tff den 7 ay ceza verilmesini istemis..

Pascal Nouma ‏@pnouma21 5 dk
    Tff bana 3 ay ceza verecekmis, sozlesmemde 7 ay ceza olursa para odenmeden tek tarafli iptal maddesi varmis, bana bunu anlattilar..

Pascal Nouma ‏@pnouma21 2 dk
    Herseye ragmen kimseye kizgin degilim, o zaman oyle gerekmis, ben artik Taraftarim Besiktas taraftari, burda olmaktanda cok mutluyum..
  • 7 ay verilmişti ama tezgahtı. bu ölçü olamaz.
    diğer taraftan pascalı sevsek de hareketi o formaya yakışmamıştı ve olması gereken oldu. aynısı meirelese de yapılmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

7 ay verilmişti ama tezgahtı. bu ölçü olamaz.
    diğer taraftan pascalı sevsek de hareketi o formaya yakışmamıştı ve olması gereken oldu. aynısı meirelese de yapılmalı

Tezgah derken verilmesi gereken ceza 3 ayken sözleşmesinde ki madde uygulansın diye 7 aya çekiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Terime 3 maç daha ceza
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abi inanilmaz yorum gercekten...

Aziz Yildirim'i bir kere daha tebrik ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zmax

quote:

buldum.

valla tarafsız bakıcam mevzuya..

Ben bir Fenerbahçeli olsam "dinime küfreden müslüman olsa" derdim şuan..

Gökhan Zan'ın yumruktan oyundan atılmasından 1 hafta sonra kayseri deplasmanında sahada olması.. Her ne hikmetse Dany'de o hafta cezalımıydı sakatmıydı başka stoper yokken Gökhan'ın cezasının kaldırılması..

Direk kırmızı kart 2 maç iken 1 maç bile ceza yememesi..

Biraz aynaya bakarak konuşalım bence..

• O erteleme olayi yanliz yeni yasa ile cikmisti. GS de bunu kullandi. Fakat daha sonra cok tepki geldi ve bu yasa kalkti.

Olayi bilmeden bence cok saglikli yorum yapmamak lazim.

LuaLua nin da cezasi ertelende ayni Gokhan gibi. Sirf GS ye olmuyor demek. Ama sonra tepkiler nedeni ile tekrar degisti. Erteleme yok artik. GS icin de cikmamisti. O olaydan once bu yasa vardi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Versace precious

quote:

quote:

buldum.

Gökhan Zan'ın yumruktan oyundan atılmasından 1 hafta sonra kayseri deplasmanında sahada olması.. Her ne hikmetse Dany'de o hafta cezalımıydı sakatmıydı başka stoper yokken Gökhan'ın cezasının kaldırılması..

ilk önce teraziye bakacaksın o olayla saydıkların 1 değil.
    gökhan zan yumruk atmadı, ama hareketi yapması bile kırmızı kart.ki melo tükürmediği halde kırmızı kart yedi.
    diğer mevzuda cezanın ertelenmesi fb ve beşiktaş ın yüzündendir, onları şikeden aklamak için değiştirilen maddelerdendir, Lua Luanın cezası ertelenince neden tepki verilmedidede gökhan a verildi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Versace precious

quote:

quote:

buldum.

ilk önce teraziye bakacaksın o olayla saydıkların 1 değil.
    gökhan zan yumruk atmadı, ama hareketi yapması bile kırmızı kart.ki melo tükürmediği halde kırmızı kart yedi.
    diğer mevzuda cezanın ertelenmesi fb ve beşiktaş ın yüzündendir, onları şikeden aklamak için değiştirilen maddelerdendir, Lua Luanın cezası ertelenince neden tepki verilmedidede gökhan a verildi?

acaba o hafta dany sakatken ani bir kararla ertelendiği için olabilirmi ?

en büyük dayanağınız bu yasa muhabbeti zaten

direk kırmızı karttan atılmış bir adam nasıl ceza yemez ya hangimizin mantığı alır bunu ?

• Yaptığı saçma sapan transferlerle dışarıya savurduğu paralar hangi ülkeden gidiyormuş,Birleşik Arap Emirliklerinden mi? Şimdi fenerliler gelip demirörenin harcadığı paralara bak sanane der ama ben zaten onu da savunuyor değilim.
  • Çatır çatır alacak en az 3 ayı Raul.Kısasa kısas.Yok öyle yağma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Çatır çatır alacak en az 3 ayı Raul.Kısasa kısas.Yok öyle yağma.

Vermeyecekler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.