Şimdi Ara

Trt 2'deki kabarık saçlı, 20 dk'da olağanüstü resim yapan adamı hatırlayan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
9
Favori
7.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu anda TRT Haber adıyla yayın yapan kanalın adı bir zamanlar TRT 2 idi.. İşte o zamanlarda Pazar günleri yayınlanan "Bob Ross ile Resim Sevinci" adında bir program vardı. Bu adam yaklaşık yarım saat içinde ağzımızı açık bırakacak şekilde doğa resimleri yapar ve resimlerini yaparken anlattığı hikayeler ile adeta bizleri tablonun içine hapsederdi.

Trt 2'deki kabarık saçlı, 20 dk'da olağanüstü resim yapan adamı hatırlayan var mı?

Bu hafta olağanüstü yetenekli bu adamın 17. Ölüm Yıldönümü.. Dünyanın bir çok ülkesinde çeşitli etkinliklerde, resimleri ile anıldı bu unutulmaz adam..

"Evet şimdi de bu derenin üzerine bir kayalık yapalım, yüzerek gelen kunduz buraya çıksın, dinlensin, etrafa bakınsın... şu kayanın ucunu da biraz sivri yapalım...mutlu ağaçlar, mutlu çalılıklar" şeklinde unutulmaz replikleri vardı..

Hatta bir ara (2001-2002 yıllarında) Beyaz, kendi show programında bu adamın skeçlerini yapıyordu. Bedri Baykam sürekli telefonla arayarak onu deli ediyordu.

Ben de hem Bob Ross'u anmak, hem de çocukluk yıllarımızın bir nostaljisi olan bu programı yeniden hatırlamak adına bu konuyu açtım.. Şimdi sizleri O'nun huzur veren birkaç tablosu ile başbaşa bırakıyorum..

Aşağıdaki linkten Türkçe olarak videolarını izleyebilirsiniz. Türkçe seslendirmedeki sesde hiçbir zaman aklımdan silinmedi.Birkaç defa Türkçe dublajdaki ses değişsede, ilk olarak seslendiren ve uzunca bir süre devam eden ses, aşağıdaki linkteki video'da yer alan sesdi..

http://www.egitimvideosu.com/bob-ross-ile-resim-sevinci-egitim-videolari-bolum-4

• ben hatırlıyorum babamla izlerdik küçükken
  • Çocukken izlerdim ilk başlarını izlerken tamam buraya kadar ben de yaparım basit diyordum.Sonra adam bir coşuyordu resim şaheser olup çıkıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sweet Lemonade

Çocukken izlerdim ilk başlarını izlerken tamam buraya kadar ben de yaparım basit diyordum.Sonra adam bir coşuyordu resim şaheser olup çıkıyordu.
    Çok güzel resim yapıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sweet Lemonade

Çocukken izlerdim ilk başlarını izlerken tamam buraya kadar ben de yaparım basit diyordum.Sonra adam bir coşuyordu resim şaheser olup çıkıyordu.
    Şimdi hatırladım gördüğüm en iyi ressamdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaioken

Alıntıları Göster
    Kim unutabilirki, o sakin konuşmasına hastaydım
  • Cok ıyı hatırlamasamda hatırlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • keşke tekrardan yayınlansa tvde
    trtye mesaj atalım donanım haber olarak yayınlasınlar :D
  • Ailecek izlerdik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Damızlık

aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaioken

Alıntıları Göster
    Bir resim vardı, bunu hatırlıyorsan çok iyi bir çocukluk geçirmişsin diye. Aynen öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

aynen

Alıntıları Göster
    fırçayı çata çuta vuruyordu pat diye ağaç, ev çıkıyordu ortaya

• quote:

quote:

aynen

Alıntıları Göster

Ula bu kadar mı denk gelir yau. Küçükken VHS kasetlere kaydeder, bütün alet edavatımı hazırlar onunla beraber çizerdim. Yukarıdaki resmi çizmeye çalışmıştım. Hala durur mesela. Vay bea..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 津波 -- 6 Temmuz 2012; 15:38:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nintendo.

evet buraya küçük bir de kaya yapalım.belkide burda küçük mutlu çalılıklar yaşıyordur.burada ise yaşlı bir çınar var..eveet kocaman ve yaşlı bir çınar. 90 yaşında olduğunu sanıyorum.. kalın fırçamızı alalım ve vanday kahverengimize batıralım..eveeet.. belki hafiften bir esinti yaşlı dostumuzun yapraklarını havaya saçıyordur..belkide şuracıkta maviyle yeşilin içine kuşlar kendilerine küçücük yuvalar kurmuştur..ve tam bu ağacın altında ölmüş kuşlar vardır kim bilir....

bu adamın resim yaparken anlattıklarına hastaydım.. adeta resimlerine efekt veriyordu..

• quote:

quote:

aynen

Alıntıları Göster
    İlkte resim anlamsız oluyodu diyodum ne var bunda tek bi fırça atıyodu resim birden anlamlı oluyordu. Az ağzımı açık bırakmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı:    +

Bir resim vardı, bunu hatırlıyorsan çok iyi bir çocukluk geçirmişsin diye. Aynen öyle.

Alıntıları Göster
    Rahmetlik babamla ne izlerdik be hey gidi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

quote:

evet buraya küçük bir de kaya yapalım.belkide burda küçük mutlu çalılıklar yaşıyordur.burada ise yaşlı bir çınar var..eveet kocaman ve yaşlı bir çınar. 90 yaşında olduğunu sanıyorum.. kalın fırçamızı alalım ve vanday kahverengimize batıralım..eveeet.. belki hafiften bir esinti yaşlı dostumuzun yapraklarını havaya saçıyordur..belkide şuracıkta maviyle yeşilin içine kuşlar kendilerine küçücük yuvalar kurmuştur..ve tam bu ağacın altında ölmüş kuşlar vardır kim bilir....

bu adamın resim yaparken anlattıklarına hastaydım.. adeta resimlerine efekt veriyordu..

Alıntıları Göster
    vay bob reyiz yaa ben küçükken babamla oturur bu adamı seyrederdik mükemmel resim yapardı iyi adamdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kal Hoo Na Ho -- 6 Temmuz 2012; 15:40:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

quote:

Alıntıları Göster
    Müthişti. O zamanlar ne bilgisayar ne de net.. Resim dersinde sulu boyayla bunlara benzer bir şeyler yapmay çalışmıştım. hey gidi günler heyy....

• Hatırlanmaz mı bu adam. Abimle oturur izlerdik.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.