Arkadaşlar selam, bir sorum olacak. Dün Smartdisk backup pro 1tb harici diskini aldım. Kullanım kılavuzunda ilk açtığınızda bilgisayarınız görmez format atın diyordu. Ve not düşmüşler Fat32 şeklinde atın diye. Şimdi format sorunu yok taktığımda yüklenmiş halde buldum Fat32 sistemiyle kurulu. Ama dünden beri ufak tefek araştırmalar yapıyorum çoğu insan NTFS sistemi iyi diyor. Bende film ve daha çok büyük boyutlu fotoğraf saklayacağım için size danışayım dedim. Fat32den Ntfs sisteme çevirmek iyimidir. Performans bakımından bir etkisi olurmu? Gerçi usb den bağlandığı için hız konusunda etki edermi bilmem ama size danışmak istedim. Beni aydınlatırsanız bu konuda çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
Bu arada bir de esata konusu takıldı aklıma şimdi, benim cihazda bu özellik yok bunu hiç bir şekilde sağlayamazmıyım arkadaşlar?
Esatayı sonradan sağlamanız mükün değil.
Dosya sisteminizi kullanım şeklinize göre seçemelisiniz. Belirttiğiniz özelliklere göre fat32 size daha uygun. Olmazsa diskinizi ikiye bölüp bi kısmını fat32, bi kısmını da ntfs yapabilirsiniz. http://www.usbuzmani.com/fat32-mi-ntfs-mi-hangisi/
Teşekkür ederim, peki ikiye bölmem dahamı iyi olur, girişteki yazı sanırım sizindi orada ikiye bölmeniz iyi yazıyordu, mesela veri kaybını bu ikiye bölme olayı gerçekten çözüyormu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme