Arkadaşlar! Benim pc 40 gb ve 80 gb lık iki harddiskten oluşuyor. 512 mb ram ve 128 mb ekran kartı var. pentıumIV işlemci 2.41 80 gb harddiski yedekleme olarak kullanıyorum, fat32 olarak. biçimlenmiş. 40 gb lık harddist de yerel dick ntfs olarak biçimlenmiş. XP kurulu. 1- bi uyumsuzluk olurmu? 2-ntfs ve fat32 arasında ne fark var. hangisi daha randımanlı olur? 3- yerel diski formatladığımda biçimlendirmeyi ntfs olarak seçenek veriyor, fat32 yok. neden?
yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler.
fat 32 daha hızlıdır ama ntfs daha güvenlidir. ayrı dosyasistemleri kullanmanın bi sakıncası yok. ayrıca 32 nin üstü hdd bölümlerinde fat32 çalışmaz.bilgisayarı başlangıç disketi ile dostan açtığında ntfs bölümleri göremezsin. xp ikisi ile de çalışır yalnız 98 e geçiş yapmak istersen fat32 kullanmak zorundasın. kolay gelsin....
Teşekkürler...
hocam elektriğin aniden kesilmesinden sonra makinayı açtığında ntldr eksik yeniden başlatın hatası alıpta makinanın daha açılmadığına şahit olmak istemiyorsan hdd nin c sini fat32 olarak ayarla..ben bu hatadan çok çektimde ondan...