arkadaşlar bilgisayarım açılırken,windowstan önce şöyle bir yazı çıkıyor ve bilgisayarım açılmıyor: NTLDR is missing press ctrl+alt+del to restart
biri ide,biri sata iki harddiskim var,windows xp sataya kurulu eğer ıdeyi biostan none yapmazsam bu şekilde makine açılmıyor none yaparsam açılıyor bunun ne olduğunu bilen var mı??
o isimli dosyan eksik diyor
Çok anlattılar forumda bi arattır oke Ama sahşen ben düzeltemeyip format atmıştım geçmiş olsun
arkadaşım format atmana gerek yok ilk etapta söle yap floppy de disket varsa buna benzer hata çıkar ama asılsorununanladıgım kadarıyla sitem dosyan eksik xp cd ni tak onar(R) ye bassarak sonra gelen ekranda Cye bas kurtarma konsoluna gel şunları yaz
Ya disket sürücünde disket kalmıştır bence ona bak ankartın asus sa öyle hata veriyor
quote:
Orjinalden alıntı: ilk defa
arkadaşım format atmana gerek yok ilk etapta söle yap floppy de disket varsa buna benzer hata çıkar ama asılsorununanladıgım kadarıyla sitem dosyan eksik xp cd ni tak onar(R) ye bassarak sonra gelen ekranda Cye bas kurtarma konsoluna gel şunları yaz
Arama yap forumda.. Hatanın birsuru sebebi var herkez basına geleni nasıl duzelttigini annatıyor Herkezin annattıgı dogru olsa bile cozumu sana uymayabilir...
En garanti cozum ise Format atmadan XP yi onarmak Yarım saatini alır ve garanti cozum olur....
not :@ecom86'nın dedigi gibi disket Varsa sok hatta flopy in kablosunu sok...
dostum işletim sisteminde bir bozukluk yok bu hatayı vermesinin sebebi ikinci taktığın diskin etkin durumda olması ve bu yüzden sistemi açmaya çalışması...denetim masasında disk yönetiminde xp kurulu hddyi etkin yapmalısın eğer sorun çözülmezse biosta boot device olarak hhd 1 seçili ise seçimi kaldırıp sadece scsi hdd boot bırakmalısın...sanırım bu ide hdd'yi ilk bağladığında etkin yapmışsın...
saygılar...
NTLDR" HATASI
1. Önce bilgisayar BIOS'tan CD-ROM'dan boot edecek şekilde ayarlanır. 2. Windows XP CD-ROM'u CD-ROM sürücüye takılır ve bilgisayar açılır. 3. Bilgisayarın CD-ROM'dan boot etmesi sağlanır, ekranda Windows XP kurulum programı görülür. 4. R tuşuna basarak REPAIR (tamir etme) seçeneği seçilir. 5. Bundan sonraki adımda C tuşuna basılır ve DOS ekranına benzer bir siyah-beyaz ekranla karşı karşıya kalınır. 6. Şimdi C: sürücüsünün root klasörüne geçilir. Buraya Windows XP CD-ROM'undaki I386 klasörünün içerisinde yer alan NTLDR ve NTDETECT.COM dosyaları kopyalanır. Örneğin eğer CD-ROM sürücü harfi E ise, bu durumda komut satırında sırayla Copy E:\I386\NTLDR ve Copy E:\I386\NTDETECT.COM yazılır, dosyalar bir güzel kopyalanır. 7. EXIT yazılıp ENTER tuşuna basılır, bilgisayar kapanıp açılır, Windows XP CD-ROM'u sürücüden çıkartılır. Şimdi açılışta BOOT.INI dosyasının eksik olduğunu söyleyen bir hata mesajıyla karşılaşacaksınız ancak panik yapmayın, Windows XP kuzu kuzu açılacaktır. Elbette Windows 98 de kullanmak istediğiniz için bu kaybolan BOOT.INI dosyasını tekrar yaratmak gereklidir. Bunun için C: sürücüsünün root klasöründe BOOT.INI adında bir metin dosyası oluşturmanız ve içine aşağıdaki satırları girmeniz gerekiyor. Kod:
[Boot Loader] timeout=5 Default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT [Operating Systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect C:\="Microsoft Windows 98"
Bundan sonra, dosyayı kaydedin ve bilgisayarı baştan başlatın. Her şey eski mutlu huzurlu haline geri dönecektir.
bende önceden böyle bir sorunla karşılaşmıştım forumda uğraşmıştık ama sonuç alamamıştık format atmıştım belki burdaki sonuçlar işe yarar. deneyen arkadaşların sonuçlarını bekliyoruz.
so
quote:
Orjinalden alıntı: cscageonly
dostum işletim sisteminde bir bozukluk yok bu hatayı vermesinin sebebi ikinci taktığın diskin etkin durumda olması ve bu yüzden sistemi açmaya çalışması...denetim masasında disk yönetiminde xp kurulu hddyi etkin yapmalısın eğer sorun çözülmezse biosta boot device olarak hhd 1 seçili ise seçimi kaldırıp sadece scsi hdd boot bırakmalısın...sanırım bu ide hdd'yi ilk bağladığında etkin yapmışsın...
saygılar...
sorun şu ki benim biosumda harddisk için hdd1 veya scsi hdd gibi seçenekler yok sadece harddisk diye bir seçenek var sanırım benim biosum sata harddisklerden pek hoşlanmıyor belki bios update filan yapmam gerekir bu konuda ama o konuda da bir bilgim yok ve duyduğum kadarıyla da riskli bir işmiş o yüzden hiç bulaşmak istemedim
repair olayına gelince onu da denedim ancak o komutları yazdığımda aranan dosya bulunamadı tarzında hata mesajları verdi belki de benim windows cd'sinden kaynaklanıyor problem..
ntldr kopyalama cozumu dogru olması gerekli. Sadece D: degil baska bir yerde olabilir cdrom'un E: veya F:
quote:
Orjinalden alıntı: hagen
so
quote:
Orjinalden alıntı: cscageonly
saygılar...
sorun şu ki benim biosumda harddisk için hdd1 veya scsi hdd gibi seçenekler yok sadece harddisk diye bir seçenek var sanırım benim biosum sata harddisklerden pek hoşlanmıyor belki bios update filan yapmam gerekir bu konuda ama o konuda da bir bilgim yok ve duyduğum kadarıyla da riskli bir işmiş o yüzden hiç bulaşmak istemedim
repair olayına gelince onu da denedim ancak o komutları yazdığımda aranan dosya bulunamadı tarzında hata mesajları verdi belki de benim windows cd'sinden kaynaklanıyor problem..
şimdi dostum senin makinede sata hdd var ve üzerinde xp kurulu ise biosta mutlaka vardır ama sen bulamamışsındır..senin aslında bi sorunun yok sorunun çözümünü yazmışsın ide'yi boot seçeneklerinde disabled etmen yeterli bu seçim hdd'yi yoksaymak anlamına gelmez eğer bööle düşünüyosan..sadece boot yapmasını önler ve makinen sata hdd'den açılır..
sata ne demektir ? acıklama yaparmısnız
quote:
sata ne demektir ? acıklama yaparmısnız
sata serial ata ifadesinin kısaltılmış halidir..yani önceden kullandığımız pata yada paralel ata disklerin yerini günümüzde serial ata diskler almıştır...ve bunlarada kısaca sata harddisk deriz...teknik açıklama yapmamızı istemedin sanırım..
saygılar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme