Şimdi Ara

nüfus cüzdanlarındaki din ibaresi kalkmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tek islam için turkıye ıcın demıyorum abdede bile çocukların belli bir yasa kadar din ibaresı kalkmalı nufus cuzdanından mesela 14 yaş. Her çocuk dunyanın neresınde dogarsa dogsun kendı dınını kendısı secmeli ve dini inancına ıstedıgını yazdırmalı hatta ateıstte ateıst bıle yazılmalı.

Bu dınsızlık degıldır sonucta ne hıssedıyosan osundur yenı dogan bebegın kımlıgıne dını durumunu yazmak saçmalık ve ınsan haklarına aykırı bence herkese 14 yaşında din seçme hakkı verılmelı çocuk kendısı dusunup karar vermeli peygamber efendımızınde kımlıgınde ıslam yoktu ancak dınsızmıydı böyle düşünün çünkü o zaman kımlık yoktu kımlık beserı bısey uzerınde bellı yasa kadar dını ıbare bulummaması o cocugu dınsız yapmaz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kalksın

Ne fark eder
  • Bence kimlikte din ibaresi gereksiz. Kimin neye inandığının ne önemi var?
    Kimlikte kimse din değişimi yapmadığı için ülkenin %99'u Müslüman kalıbı resmileşiyor.
    Çok daha önemli bir kısım hep boş bırakılıyor. O da;'' Kan Grubu''

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Ne mi farkeder insan hakları konusunda devrım olur sözde medenıyet besıgı abd bıle boyle bırsey yapmadı henuz bır cocugun hrıstıyan musluman ailede dogması o cocugu o dınden yapmaz çocuk dogdugu gunden berı kımlıgınde o dını kısım durumuyla buyudugu için dogruyu bulmadan sorgulamadan o dıne mensup oluyor böyle bısey olsa dunyadakı hrıstıyan sayısı bıle azılır emın ol. 14 Yasına gelınce cocuk ne ıstıyorsa onu yazdırsın o kısma.

• İmla kurallarına uyduğun zaman okurum

• quote:

Orijinalden alıntı: okyanusunincisi

Ne mi farkeder insan hakları konusunda devrım olur sözde medenıyet besıgı abd bıle boyle bırsey yapmadı henuz bır cocugun hrıstıyan musluman ailede dogması o cocugu o dınden yapmaz çocuk dogdugu gunden berı kımlıgınde o dını kısım durumuyla buyudugu için dogruyu bulmadan sorgulamadan o dıne mensup oluyor böyle bısey olsa dunyadakı hrıstıyan sayısı bıle azılır emın ol. 14 Yasına gelınce cocuk ne ıstıyorsa onu yazdırsın o kısma.

Dini selef methodlarla öğrenilmesini savunan çürümüş beyinler dandik bir plastik parçasındaki yazının olmayışla bitmez.Gene çocuğuna dinini dayatanlar olacaktır.Batiniliğin gereği olarak her zaman vardı zati.Şekilci olmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 9 Nisan 2016; 18:34:10 >
  • kesinlikle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • keşke olsa çok güzel bi uygulama olur bide insanları inancına göre ayırırız
  • Yeni kimliklerde olmayacaktı galiba?

• quote:

Orijinalden alıntı: BekemAydin

Yeni kimliklerde olmayacaktı galiba?

ben de öyle okumuştum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye illa seçme hakkı veriliyor çocuğa ? Size ne kardeşim kendi içinde ne seçerse seçer . Senin , onun seçimini bilmen sana bir katkı mı sağlayacak ona bir katkı mı sağlayacak ?

Bence de din ibaresi olmamalı gerek yok . Ben bugüne kadar arkadaşlarımın hiç birinin Kimliğindeki Din ibaresine bakıp gel dostum ol demedim onlar da bana demedi ayrıca kişiyi diğerlerinden ayıracak bir özellik de değil yani cilt no gibi kimlik no gibi . Saçma bir uygulama .

Mesela Kimliğinde Din yazanlardan o dine ait oldukları kilise , sinagog , Cami gibi yerlerin bakımları kesilse emin olun bu ülkede %10'da anca din ibaresi olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.