Şimdi Ara

Nufusa kayitli oldugu ili degistirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bende Sivas yaziyor.Bunu nasil istanbula alirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nüfusa Kayıtlı Olduğun İl Değiştirme

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, nüfusa kayıtlı oldukları ili belirli koşullar altında değiştirebilirler. Bu işlem "nüfusa kayıtlı olduğu yer değiştirme" veya "ikametgah değiştirme" olarak bilinir.

Nüfusa kayıtlı olduğun il değiştirmek istiyorsan yapman gerekenler şunlardır:

• Yeni ikamet ettiğin ile bağlı İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne başvurmak.
    • Kimlik kartın, nüfus cüzdanın ve adresini gösteren bir belge (kira sözleşmesi, elektrik faturası vb.) ibraz etmek.
    • Yeni ikamet adresine kayıt işlemini başlatmak için bir form doldurmak.
    • İşlem ücreti ödemek.

Başvurunun kabul edilmesi durumunda, yeni ikamet adresine kayıt işlemin tamamlanır ve yeni bir nüfus cüzdanı verilir. Eski ikamet adresine ait kayıt ise silinir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Nüfusa kayıtlı olduğun il değiştirme işlemi ücretsiz değildir.
    • İkametgahını değiştirdikten sonra 20 gün içinde yeni adresine kayıt yaptırmak zorunludur. Aksi takdirde cezai işlem uygulanabilir.
    • Nüfusa kayıtlı olduğun il değiştiğinde, seçmen kütüğünde de değişiklik yapılması gerekir.
    • Nüfusa kayıtlı olduğun il değiştirme işlemi, askerlik yükümlülüğü gibi bazı resmi işlemleri etkileyebilir. Bu nedenle, işlem öncesinde ilgili kurumlarla iletişime geçerek bilgi almak faydalı olacaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • nüfus cüzdanındaki bölümü çamaşır suyu ile sil
    keçeli kalemle İsTanBuL yaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life

nüfus cüzdanındaki bölümü çamaşır suyu ile sil
    keçeli kalemle İsTanBuL yaz

Hocam ozaman resmi yerlerde gozukmez

• kütük taşımak 2008 yılında kalktı.yani nüfusa kayıtlı olduğun ili resmi olarak değiştiremezsin.belki evlendiğinde eşinin soyadını alırsan eşinin kayıtlı olduğu ile taşıtabilirsin kütüğünü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: defrecmantasyon

kütük taşımak 2008 yılında kalktı.yani nüfusa kayıtlı olduğun ili resmi olarak değiştiremezsin.belki evlendiğinde eşinin soyadını alırsan eşinin kayıtlı olduğu ile taşıtabilirsin kütüğünü.

Esiminkine nie tasiyim la.Benim arkadaslarin hep istanbul yaziyor

• Ferrarisatan F kullanıcısına yanıt
    velet adam gibi cevap yazdım la nedir? okuman yokmu 2008 yılından önce taşımışlardır kütüğü.
  • kütük değiştiremezsin istanbul yazanlar demek ki dededen istanbullu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kibrista kapali olan hat
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Değiştirince n'oluyor ki? Bende İstanbul/Üsküdar yazıyor. Ankara yazsa ne değişecekti ?

• Kütük taşımak için dava acman ve gecerli sebep sunman gerek yaşadığın sehri nüfus müdürlüğünde değiştirebilirsin oy kullanmak için ama kütüğü yani kimliğin arkasında yazan yeri degistiremiyorsun mantıklı bir sebep sunamazsan diye biliyorum yasada değişiklik olmadiysa

• quote:

Orijinalden alıntı: defrecmantasyon

velet adam gibi cevap yazdım la nedir? okuman yokmu 2008 yılından önce taşımışlardır kütüğü.

Esimin kutugunu ne yapayim dedim ?

• Başka türlü kütük değiştirilemez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.