Şimdi Ara

Nuh Tufanı - Efsane mi Gerçek mi.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
4
Favori
4.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Peki 100 sayfaya ne zaman çıkacak? Bu 50 sayfalık yazı içerisine ekleme mi yapacaksın yoksa ayrı bir blog sayfası mı olacak? Ayrı olursa daha iyi olur çünkü zaten okunmuş olan blog içerisine koyulursa daha önce okumuş olanlara büyük işkence olur, okuma hevesini kırar aynı şeylerin üzerinden geçmek. Ama ayrı bir blog sayfasında olup birbiriyle bağlantılı ve benzer örnek ile konular blog sayfaları arasında köprü-link şeklinde kurulursa çok işlevsel olur. Mesela bilmem ne balığı örneğine şurada veya şuradaki yazımızda daha önce değinmiştik diyip bunun arkasında o sayfaya link verirsen mesela güzel olurdu. Tabi bunlar şayet yazılar arasında bağlantı olacaksa güzel olur. Bağımsız örnekler olacaksa bunlara gerek yok.

Daha henüz yazılmamış bir blog için ön-yapıcı eleştiri ve önerilerde bulunmak istedim bir okuyucu olarak.

• MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    Adamın konusunun içine etmişsin. Buna rağmen sana en kibar şekilde yazmış, cevap veremediğin için eziklik duygusuyla adamın hakaret ettiğini söylemişsin.

O lafların hiçbirisi hakaret değil, boşuna bi yerini yırtıp kendini daha da küçültme (daha ne kadar küçülebileceksen artık)

Hatta mesela "SEN TAM BİR GERİZEKALISIN" dese bile bu hakaret değil bir tespit olurdu. Bizim adminler buna ceza veriyor gerçi ama, yanlış iş yapıyorlar yani.

Son zamanlarda bu "dinci" tayfası (dindar değil bak, şu farkı bi anlayın) iyice saçmalamaya başladı. Söylenenleri anlamıyorlar, bilimsel veriye hakaret olarak bakıyorlar. Eskiden 2-3 kişi vardı mantıklı konuşan, bu yobazlar onları da kaçırdı. Forumun harbiden suyu çıktı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün birisiyle konuşayım dedim. Dinine hakaret ettiğimi söyledi. Benim beynimin çalışmadığını, gerçekleri nasıl göremediğimi, evrenin başka nasıl oluşmuş olabileceğini, bilimin herşey olmadığını, hatta benim tanrımın bilim olduğunu falan söyledi.

Ben söylediklerimi onun dinine muhalefet etmek için söylemediğimi belirttim. Ama o, bunun yalan olduğunu, tek amacımın ona hakaret etmek olduğunu falan söyledi.

Muhabbette şuydu:

O: Tüm evren dünyanın etrafında dönüyor.

Ben: O görüşün yanlış olduğu çıktı, dünya güneşin etrafında dönüyor, güneşde samanyolu galaksisi içindeki yörüngesinde dönüyor. Üstelik bunun gibi milyarlarca galaksi var.

O: Sen başka bir amaçla bunu söyledin. Senin amacın katoliklere hakaret etmek. Bilimi tanrı sanıyorsun. Halbuki bilimde hiçbir şey kesin değildir. Birgün bilim de bizi doğrulayacak. Ama senin gibiler için çok geç olacak. Sonsuza kadar cehennemde yanacaksın.

Ben: Yahu dur buraya nasıl geldik. Ben sadece bilimin söylediği şeyi söyledim.

O: Kes sesini, senin gibileri iyi bilirim. Daha evrenin nasıl oluştuğunu bilmiyorsunuz, ezikliğinizden bize laf atıyorsunuz. Her şey incilde yazıyor, aklınız olsa açıp okurdunuz. Birde utanmadan bilim diyorsunuz. Senin bilim dediğin hristiyanlığı bitirmek için yahudilerin icadı saçmalık, hepiniz göreceksiniz.

Ben: Neyse ben kaçayım, sonra konuşuruz.

O: Noldu? Yemedi demi? Hani bilim milim diyordun, öyle apışıp kalırsın işte. Git biraz öğren de gel. Bir dahada kimseye hakaret etme terbiyesiz!

Daha öncede dünyanın yaşının 6000 yıl olduğu konusunda tartışmıştık. Yine herşeyin apaçık şekilde incilde yazdığını, benim kör olduğumu falan söylemişti. Bilimin herşey olmadığını söyleyip, onun inancına saygısızlık ettiğimi söylemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 11 Mayıs 2018; 3:40:55 >

• quote:

Hatta mesela "SEN TAM BİR GERİZEKALISIN" dese bile bu hakaret değil bir tespit olurdu. Bizim adminler buna ceza veriyor gerçi ama, yanlış iş yapıyorlar yani.

Burda yine güya kurnazlık ederek hakaret eden bir vatandaş görüyoruz.

quote:

Geçen gün birisiyle konuşayım dedim. Dinine hakaret ettiğimi söyledi. Benim beynimin çalışmadığını, bla bla bla

Bu vatandaş birinci önceki mesajında ayıpladığı "Adamın konusunun içine etmişsin." eylemini ikinci mesajıyla kendisi tekrarlıyor. Bir başkasıyla alakasız konuda konuşmuş gibi tezgahladığı anısını burada anlatıyor.

• Yani bütün DH "Tufan olmamıştır" dese, olmamış kabul edeceğiz öyle mi?
    Bence konuya heyecan katması için anket falan da koyun sizin verdiğiniz karara göre dünya şekilleniyor çünkü. Tufan oldu mu olmadı mı ay çok heyecanlı.
    İşte ne yazık ki tahkik-i iman olmayınca bir insanda, taklid-i iman bi yerden sonra böyle saçmalıklara sebep olabiliyor.
    Ama anlamadığım asıl şey elin gavuru önce bilim yapıyo, sonrasında sallayacaksa kendi ülkelerindeki kalabalıkların yaşadığı dine saldırıyo.
    Bizimkiler oturdukları yerden anca bize saldırıyo
    Güzel bi blok listesi olmuş alırım bi dal
  • bir tufan olmuştur mutlaka... sonuçta bu bir doğa olayı..
    günümzde de ne tufanlar yaşıyor özellikle Amerika sahilleri..

ama biri çıkmış
    Tufan dan kurtulmak için bir gemi yapmış
    Bu gemiye yeryüzündeki her türden bir dişi bir erkek almış
    onlar bu sayede tufandan kurtulmuş diğerleri yok olmuş....

Buna bu yüzyılda hala inanan var mı?

masal masal masal...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih72 -- 11 Mayıs 2018; 11:37:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semih72

bir tufan olmuştur mutlaka... sonuçta bu bir doğa olayı..
    günümzde de ne tufanlar yaşıyor özellikle Amerika sahilleri..

ama biri çıkmış
    Tufan dan kurtulmak için bir gemi yapmış
    Bu gemiye yeryüzündeki her türden bir dişi bir erkek almış
    onlar bu sayede tufandan kurtulmuş diğerleri yok olmuş....

Buna bu yüzyılda hala inanan var mı?

masal masal masal...
    Ne demek buna bu yüzyılda hala inanan var mı? Burda ateistler kendi kendilerine tartışıyorlar gibi mi görünüyor ?

masal değil, masal değil, masal değil....

• quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Ne demek buna bu yüzyılda hala inanan var mı? Burda ateistler kendi kendilerine tartışıyorlar gibi mi görünüyor ?

masal değil, masal değil, masal değil....

Alıntıları Göster
    1- ben ateist değilim ALLAH a inanan biriyim

2- yüce yaradan'ı alet ederek daha ne kadar yalan söyleyeceksiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semih72

1- ben ateist değilim ALLAH a inanan biriyim

2- yüce yaradan'ı alet ederek daha ne kadar yalan söyleyeceksiniz?

Alıntıları Göster
    Allah'a inanan biri ayetlerini inkar etmez.

• quote:

Allah'a inanan biri ayetlerini inkar etmez.

Alıntıları Göster
    Allah'a inanan biri o ayetleri Yüce Yaradan'ın göndermediğini hemen anlar..
  • Anladım, bu aralar moda yapılmaya çalışılan şeye aldananlardansın. Aslında bu tartışmalarda senin gibilerin hiç yeri yok! Bu tartışmada yazman çok manasız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadDeveloper -- 11 Mayıs 2018; 14:48:50 >
  • Efsane
  • quote:

Anladım, bu aralar moda yapılmaya çalışılan şeye aldananlardansın. Aslında bu tartışmalarda senin gibilerin hiç yeri yok! Bu tartışmada yazman çok manasız.
    Allah'a inanmak yeni moda mı oldu yani? Sen neye inandığını bir sorgula bence..

ALLAH ile kandırmak ne demek bir araştır ve bir zahmet o söylediğin ayetleri bir oku...
  • Seninkisi çarpık bir inanç türü. İmanın 6 şartına uymuyor. Bir ateist-müslüman tartışmasında seni koyacak bir terazi kefesi yok. Öyleki Allah'ı inkar eden tarafı tutarak müslümanlara karşı cephe almaya çalışıyorsun.

• quote:

Seninkisi çarpık bir inanç türü. İmanın 6 şartına uymuyor. Bir ateist-müslüman tartışmasında seni koyacak bir terazi kefesi yok. Öyleki Allah'ı inkar eden tarafı tutarak müslümanlara karşı cephe almaya çalışıyorsun.
    Allah'a inanmak mı çarpık bir inanç?? Sen ne söylediğinin farkındamısın...

Okumadığın bilmediğin bir din adına ALLAH a hakaret ediyorsun

Çarpık inanç maalesef insanlar tarafından yazıldığı açöık seçik belli olan içi bir çok yanlış, hata çelişki olan kitap lara inançtır.. putperestliğin günümüzdeki versiyonu yani..

görünmeyen şeytanı taşlarsınız, insan eliyle yapılmış islamiyet öncesi putperestlerin kutsal olarak ibadet ettiği Kabe üzerine örtü örtüp aynen onların yaptığı gibi tavaf edersiniz.. aynı ritüel.. değişmeden..
    köşesinde bulunan kara taş denen meteor taşını öpüp okşarsınız aynen putperestlerin yaptığı gibi..

Sonra benim sadece ALLAH a inanmam çarpık senin tüm bunları yapman normal:))

• Görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok, konuşmuyorum, görüyorsunuz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: imhotep_of_grudge

havadan çekilen fotolarda kısmende olsa gemi omurgasına benzer yapıda şekil gözüküyordu tabi sen onuda inkar edersin bir çok defa bilim adamları arkeologlar bir çok bulguya erişti siz anc inkar edin...
    Paylaştığın bu resim çok eski. Ben sana aşağıda 1950’li yıllardan bir başka resim sunayım aynı yer için ki bu yer 1949 yılında keşfedilmişti.. Yeni diye sunulmasının nedeni gemi kalıntısı olmadığı uzun yıllar önce anlaşıldığı halde Ağrılı yazar Erkan Kösedağ ve belgesel yapımcısı, yazar Cem Sertesen´in yeni yayınladıkları “Nuh’un Gemisi Asrın Keşfi” isimli kitapla yeniden bilmem kaçıncı defa gündeme getirilmiş olması. Bu defaki iddia ise bu yazarlardan geliyor ve yeni bir iddia olmadığı gibi defalarca bir sürü insan – aralarında bilim adamları da var – bu yere gelip gitmiş olması rağmen!..

Sonuçta bunun bir gemi kalıntısı değil doğal bir jeolojik formasyon olduğu 1960 yılında anlaşılmıştı. Geminin burnu diye düşünülen bölgeden alınan örnekler ABD’de Ohio Devlet Üniversitesinde siteyi Pilot İlhan Durupınar ve Evangelist Hristiyan George Vandeman ile birlikte ziyaret edip örnek toplayan fotogrametri profesörü Arthur Brandenberger eşliğinde incelenmiş, toprak ve kayadan başka bir şey olmadığı tespit edilmişti.
    Ayrıca site İstanbul Üniversitesinden prof. Oktay Belli ve jeolog Murat Avcı tarafından da incelenmiş ve Nuhun Gemisi kalıntısı olmadığı açıklanmıştı.

Bu siteyi 1949 yılında bir çoban bulmuş, daha sonra 1959 yılında harita için havadan çekim yapan pilot yüzbaşı İlhan Durupınar tarafından fark edilmiş ve hükümete rapor edilmişti. Bu nedenle kalıntının bulunduğu Telçeker köyü yakınlarındaki siteye pilot yüzbaşının adı verilmiş ve site alanı o zamandan beri onun adıyla anılıyor.

1960’dan 1977’ye kadar burası unutuluyor. 1977 yılında dindar bir amatör araştırmacı olan Ron Wyatt tarafından tekrar gündeme getiriliyor ve o tarihten beri çoğu genç dünyacı Hristiyan yaradılışçıların adeta Mekkesi oluyor, yıllarca bu alana gidip geliyorlar ve güya araştırma yapıyorlar ve sözde 164 metre boyunda toprak altında geminin fosilleşmiş kalıntısını bulduklarını iddia ediyorlar ama bu araştırmalar bizzat araştırmayı yapanlar gibi yaradılışçı derneklerde faaliyet gösteren diğer bazı yaradılışçılar tarafından (mesela yaradılışçı Andrew Snelling) reddediliyor. Hatta bir Hristiyan yaradılışçı dergi olan Chrsitian Ministries Int’l tarafından bilimsel yöntemler ve akredite araçlar kullanılmadığı için bu iddiayı kabul etmiyor. Buraya kadar bilim bununla ilgilenmiyor, yaradılışçılar kendi aralarında gelin güvey oluyorlar çünkü bilim dünyası buranın gemi kalıntısı olmadığını daha 1960 yılında tespit etmişti. İlaveten site 1996 yılında Lorence Collins adlı bir jeolog tarafından yeniden inceleniyor ve bunun doğal bir volkanik oluşum olduğu tekrar doğrulanıyor. İngilizcen varsa aşağıda jeoloğun görüşlerini okuyabilirsin:

“A natural rock structure near Dogubayazit, Turkey, has been misidentified as Noah's Ark. Microscopic studies of a supposed iron bracket show that it is derived from weathered volcanic minerals. Supposed metal-braced walls are natural concentrations of limonite and magnetite in steeply inclined sedimentary layers in the limbs of a doubly plunging syncline. Supposed fossilized gopherwood bark is crinkled metamorphosed peridotite. Fossiliferous limestone, interpreted as cross cutting the syncline, preclude the structure from being Noah's Ark because these supposed "Flood" deposits are younger than the "Ark." Anchor stones at Kazan (Arzap) are derived from local andesite and not from Mesopotamia”

Neyse, bu siteye hala Amerikalı yaradılışçılar gider gelir. Yalnızca buraya değil, gemi iddiası için İran’a, Ermenistan’a, Cudiye bile gelip gitmişlerdir.
    Şimdi bu Ağrılı yazar ve arkadaşı belgeselci de bu işin kaymağını yemek üzere bir kitap yazmışlar. Amaç kitabı ve belgeseli üzerinden para kazanmak, maksat tamamen duygusal - bölgeye ilgiyi canlı tutarak turist çekmek ve yöre insanına (hemşeri dayanışması) para kazandırmak.

Bu Durupınar sitesi her 5-10 yılda bir ısıtılıp ısıtılıp önümüze konur ve her defasında bu işin kaymağını yemek isteyen yeni birileri tarafından. Durupınar sitesi aynı Kemal Sunal filmleri gibidir, bıkmadan tekrar tekrar gösterilir.
    Kısacası bu paylaştığın resimdeki volkanik oluşum Nuhun Gemisi değildir. Ağrı dağının gerek askeri amaçlarla (Genelkurmayda metre metre havadan çekilmiş binlerce fotoğrafı var) ve gerekse sivil amaçlarla ve gerekse bugüne kadar zirveye çıkmış yüzlerce dağcı tarafından görülmedik yeri bırakılmamıştır.

Yav biraz kafayı çalıştırın, biraz okuyun, biraz araştırın. Nuhun Gemisi gerçekten bulunmuş olsa orası Birleşmiş Milletler tarafından koruma alanı ilan edilir, Kudüs gibi, Roma gibi, Mekke gibi kutsal bir yer olur çıkar, bizim devlet orayı hemen müze yapar, etrafını çevirir para basardı. Milyonlarca insanın akınına uğrardı orası be.

Yok öyle bir olay. Ağrı dağının keşfedilmedik yeri yok. Hangi çağda yaşıyoruz, uzay çağındayız, dağın üzerinde saat başı bir uydu geçiyor be.

Sana açıkça söylüyorum. Aynı yeri 5-10 yıl içinde medyada tekrar Nuhun Gemisi bulundu diye pazarlayacaklar, iddiasına varsan girerim.[simage]

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2306629/ced44aa5-3b49-4824-a5ac-1e0ac1e878c2.jpg[/simage]

Telçeker/Durupınar ile ilgili bilgiler:
    http://www.noahsarksearch.com/durupinar.htm
    Ayrıca Wikipedia’da da site ile ilgili hayli bilgi var.

• MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    Yüzsüzlük raddesine gelmeden konumdan git diyorum, hala laf salatası yapıyorsun, zamk gibi yapıştın buraya. Benim bildiğim azıcık karakter, onur olan bir insan ısrar etmez gider. Israr edersen bu tıynette biri olduğuna kanaat getireceğim. Konuya dair söyleyebileceğin somut hiç bir şeyin olmadığını gördük, hala niye kalabalık ediyorsun anlamakta zorlanıyorum. Psikolojik bir sorunun varsa çözüm yeri bu konu değil. Anlaşıldı ki seni bloklayıp geçmek şart oldu.

Ama bloklamadan önce son bir kez daha sorayım da içinde bulunduğun çaresizliğin bir kez daha çıksın ortaya:

Ankebut 15:
    "Buna karşılık, Nuh’u ve Gemi’de O’nunla beraber olanları kurtardık ve o gemiyi de, o hadiseyi de (arkadan gelecek) bütün insanlar için bir ibret vesilesi yaptık."

Kamer 16
    "Ve şanım hakkı için onu (o gemiyi) bir ibret olmak üzere bıraktık fakat hani yâd edip ibret alan? Artık Benim azabım ve korkutmam nasıl imiş?"

Kuran açık, gemiyi ibret olsun diye koruduk, geride bıraktık, Tufanı da ibret olsun diye yaptık diyor.

O halde bir zahmet bize ibretin delili olan gemiyi ve kendisi ibret olan Tufanın delillerini gösteriver.

Evet, ibret vesilesi gemi nerede, ibret olan Tufanın delilleri nerede?

Hadi laf ebeliği yapacağına göster şu Tufan delillerini...

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum ama zaten elimde hazır jeoloji konusunda bir 15-20 sayfalık materyal var. Ben daha çok geminin imkansızlığına odaklanmak istiyorum onun için gemicilikle ilgili daha fazla bilgi edinmem gerek. Yani sağlam bir hazırlık yapmadan yazıyı büyütmek niyetinde değilim. Belki bu yaz yapabilirim.
  • Sayın torlak,

Tüm bu araştırmalarınız gelip burda kanıt sunmaya çalışmalarınız her cevaba itiraz etmeniz, ben donanımlıyım halleri hep kendinizi ispatlama ihtiyacınızdan kaynaklandığına inanıyorum.

Size daha önce kendinizi ispatlama fırsatı verilmediğine inanıyorum. Şu an bu saçmalıklarınızı tüm dünyaya kabul ettirseniz bile bunun sizi tatmin etmeyeceğine inanıyorum. Hatta öne sürdüğünüz bu deli saçmalarının kabul edilmesini içten içe istemediğinize eminim. Çünkü amacınız saçma bir fikri aşılamadan çok kendinizi altedilemez olarak torlatmaya çalışmak gibi görünüyor. Yapılan yolculuk varılan yerden eftaldir misali.

Öyle internetten bir kaç parağraf kopyalayım birleştireyim kanıt olsun genç dimağlar ateist olsun benim gibi torlatsın, işe yaramaz. Ancak egonu bir süre torlatır.

Bilimle uğraş, insanlarla uğraşma, insanlığa faydalı olacak hayatı kolaylaştıracak icatlar yap, araştır, geliştir. Mesela git çok az bir enerjiyle yüzen gemi tasarlamaya çalış.

Yoksa bu gidişle iyice torlatacaksın.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.