Şimdi Ara

Nuh Tufanı - Efsane mi Gerçek mi.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
4
Favori
4.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-F01EF196D

Forum yönetiminin bazı kişilerle sıkıntıları var. "Cahil" kelimesi uzaklaştırılmam için yeterli oluyor. Lews Therin Telamon kullanıcı isimli, foruma gelmiş en donanımlı arkadaşlardan birini kendi iftiralarıyla sınırsız olarak uzaklaştırmışlardı. Benim de başıma gelse şaşırmam.

Fakat onlarca farklı hesapla buraya gelen pedofiller, ağız dolusu küfürler savuran dinciler vesaire forumun kurallarına aykırı olmuyorlar sanıyorum.

Alıntıları Göster
    Evet bazı şeyler aşılamıyor. Sonunda hep zarar gören kendimiz oluyoruz. Bu sebeple artık sakin kalmaya çalışıyorum ve o kişileri muhatap almıyorum. Bazı kişilerin farklı hesapları alıp buraya gelmeleri bizler tarafından fark edilebiliyorsa, yönetim tarafından fark edilmemesi imkansız.

• Ortadoğunun monoteizm dinlerinde nuh tufanı olarak yer alan olay esasında Karadeniz'in taşmasıdır.

Bu tufan olayı Karadeniz'e kıyısı olan toplulukların mitlerinde yer almaktadır.

Şu belgesel izlenilerek bilgi arttırlabilir :https://www.youtube.com/watch?v=SieNtgumT6o

Celal Şengör'ün ufak bir bilgilendirme konuşmasına da burdan ulaşılabilir :https://www.youtube.com/watch?v=BFe-XOYNNiQ

• ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    Yazıda ve konuda detaylı olarak geçiyor zaten bu ihtimal ama ne kadar güçlü olursa olsun, ihtimallerden yalnızca biri. Tufan söylencesinin kaynağı hakkında bu kadar kesin konuşulamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

Yazıda ve konuda detaylı olarak geçiyor zaten bu ihtimal ama ne kadar güçlü olursa olsun, ihtimallerden yalnızca biri. Tufan söylencesinin kaynağı hakkında bu kadar kesin konuşulamaz.
    Bir yanda bütün hayvanların bir gemiye doldurulduğu iddaası diger yanda karadenizin taşmış olması bunun dışında bir teori okumadım.

Şuan bir kaç bilim insanı karadenizde çalışma yapıyor attığım belgeselleri izledikten sonra tekrar konuşalım.
    Anlaşılan link verdiğim makalemi okumamışsın hocam. Orada Nuh Tufanını açıklama iddasındaki belli başlı hipotezleri sıralamıştım. Ayrıca bir kaç sayfa geride senin iddianın nereden geldiğini daha ayrıntılı olarak anlatmıştım.

Söylediğim şu: Bunların hepsi hipotez, somut olarak kanıtlanmış, bulgulanmış şeyler değil. Tufan söylencesini ilk Sümerlerde gördüğümüze göre, Sümerlere nereden geldiğini bulmamız gerekir önce. Bu konuda alınmış bir yol yok. Sümerler Mezopotamya kökenli bir halklar karması. Durum buysa Karadeniz iddiası olabileceği gibi, Ortadoğu ve Basra kökenli iddialar da olabilir. Konu iddialar yazı içinde olduğu için burada tekrarlamayacağım.

Yazım biraz uzun. Okumamış olabilirsin. Ama sabır gösterip okursan, bu iddialara özet olarak değinilmiş olarak bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

Anlaşılan link verdiğim makalemi okumamışsın hocam. Orada Nuh Tufanını açıklama iddasındaki belli başlı hipotezleri sıralamıştım. Ayrıca bir kaç sayfa geride senin iddianın nereden geldiğini daha ayrıntılı olarak anlatmıştım.

Söylediğim şu: Bunların hepsi hipotez, somut olarak kanıtlanmış, bulgulanmış şeyler değil. Tufan söylencesini ilk Sümerlerde gördüğümüze göre, Sümerlere nereden geldiğini bulmamız gerekir önce. Bu konuda alınmış bir yol yok. Sümerler Mezopotamya kökenli bir halklar karması. Durum buysa Karadeniz iddiası olabileceği gibi, Ortadoğu ve Basra kökenli iddialar da olabilir. Konu iddialar yazı içinde olduğu için burada tekrarlamayacağım.

Yazım biraz uzun. Okumamış olabilirsin. Ama sabır gösterip okursan, bu iddialara özet olarak değinilmiş olarak bulabilirsin.
    Hocam her an müsait olamıyoruz ve bu tip okuma ve belgeselleri gece yada gün içerisinde değil çalışmadığım zamanlarda yapmayı tercih ediyorum.

Karadeniz hipotezi bana oldukça mantıklı geldi. Ben kesin budur demiyorum ki bilime inanan insanların da zaten dogmalarıdır.

Size tavsiyem belgeseli izlemenizdir.

Ben o belgeseli daha önce izledim. Ondan önce de kitabını okudum. Bu teze ben de yüksek ihtimal veriyorum ama henüz ortada kesin olarak kanıtlanmış bir şey yok. Benzer bir tez Basra Körfezi için veriliyor. 8000 yıl önce yani aynı dönemde son buzullar erirken, Basra Körfezi çölmüş. Sonra yükselen deniz suları bugünkü körfezi oluşturmuş. Bu tez de Karadeniz teziyle aynı temellere dayanıyor ve Sümerler Basra Körfezine Karadenizden daha yakın.

Ayrıca MÖ 3100 civarında olduğu tespit edilen Büyük Fırat ve Dicle taşması da güçlü ihtimallerden.

Yani ortada kesin olarak şudur diyebileceğimiz net bir durum yok henüz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.