evet beyler herkes tartışıyor benim bu konuda pek bilgim yok bunun bize getirisi ne olacak
dünyanın çevreyi en temiz tutan enerjisidir. Kendi maliyetinin 100 katı kadar enerji verebilir. Hiç bir atığı yoktur.
Bir nükleer santral 1 milyon nüfuslu 5 şehrin elektiriğini rahatlıkla verebilir.
daha fazla
quote:
Orijinalden alıntı: pog
dünyanın çevreyi en temiz tutan enerjisidir. Kendi maliyetinin 100 katı kadar enerji verebilir. Hiç bir atığı yoktur.
Bir nükleer santral 1 milyon nüfuslu 5 şehrin elektiriğini rahatlıkla verebilir.
hayır.burada yanılgı ıcerısındesınız.nukleer santralın atıgının etkısı zaman ıel sınırlı.yanı gomulen atık ın ne kadra sure sonra zararının acıga cıkacagı kestırılemıyor.
ama mesele nukleer santralerın kapatılması ıse dunyada kı tum santraller kapatılsın ama yok bız daha burnumuzun dıbındekılerı kapattıramıyrosak,ustelık te en tehlıklelı santraller oldugu halde bunu beceremıyorsak bızde yapalım.zıra onlarınkı patlayınca adyoaktıf bulutları buzum ulkemıze vızesıg gelebılıyor
nükleer santral candır.
kabaca elektriğin ucuzlaması anlamına gelir---elektrik ucuzlaması üretilen malın maliyetini düşürür, rekabet gücün artar
senin 100TL ye ürettiğin mal dışardan 60TL ye gelirse dükkanı kapat git işsizlik artsın
Orijinalden alıntı: pog dünyanın çevreyi en temiz tutan enerjisidir. Kendi maliyetinin 100 katı kadar enerji verebilir. Hiç bir atığı yoktur.
hidroelektrik santrali en az kirleten(co açısından tabi) olarak biliyorum ve nükleer atıklar çok zor saklanıyormuş(yarılanma ömrü bakımından)
Zamanında yapıp sanayide bir numara olup marka degerlerini oluşturduktan sonra şimdi çevreciyiz diye bizim gibi gelişmekte olan ülkelere kurulmasını tasvip etmediklerini soyleyenlerin, bak biz birer birer kapatıyoruz diyenlerin zamanında kullandıkları muazzam enerji kaynagıdır.
Konuyu açan arkadaş kusura bakmasın
quote:
Bir konuya bakıyorum sayfa değiştirirken hop kapanıyor, başka bi konuya bakıyorum hop oda kapatılıyor. Yeter artık sadece KIZ MESELESİ CİDDİ, TİPİM NASIL SS'Lİ konularını okumaktan bıktık, kendinize çeki düzen verin insanları bu forumdan nefret ettirmeyin KONU DIŞI demek donanımhaber demek bu kadar insana nasıl olsa önlerine ne koyarsak okuyacaklar görüşüyle yaklaşmayın ve bu insanları ciddiye alın...titreyin ve kendinize gelin, forumu bu günlerine getiren bizleriz ve böyle giderseniz bu günlerden öteye gidemezsiniz, adam gibi üyelerinizi kaybeder konu dışını lise bahçesine çevirirsiniz...admin olup kendinizi üstün görmekten vazgeçin, hadi şimdi bu konuyuda kapayın ama bunu kimse okumadan yapın çabuk olsun...
quote:
Orijinalden alıntı: fatih2019
kabaca elektriğin ucuzlaması anlamına gelir---elektrik ucuzlaması üretilen malın maliyetini düşürür, rekabet gücün artar
senin 100TL ye ürettiğin mal dışardan 60TL ye gelirse dükkanı kapat git işsizlik artsın
yuh panpa naptın sen bilinmeyenli denklem çözmüşsün ayak üstü
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme