|
Bildirim
Keşke ülkemizde de bu tarz uygulamalar yapılsa, bir belgeselde Almanya'da bir şehirde tüm elektrik ihtiyacının evlerin üstündeki panellerden sağlandığını dinlemiştim.
Devlet bu tarz batarya sistemleri için vatandaşa kredi imkanı sağlasa şebekeye sağlanacak destekler ise ödemeler bitene kadar aylık ödemelerden düşse vatana millete hayırlı bir iş olur. Hem vatandaşa enerjisinin en azından belli bir kısmını ücretsiz sağlama imkanı doğar. Devlete gereksiz yere enerji ithalatı, yeni santral kurulum maliyetleri gibi büyük ekonomik avantajlar doğar. |
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ben doğal afetler ve acil durumlar, beklenmeyen haller için söyledim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
sanal mı mobil mi |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Evet, bazı elektrikli araçlarda var. Örneğin son depremde Çinden gelen MG marka araçlar jeneratöe ihtiyacı için deprem bölgesine gönderilmişti. Bahsettiğim bunun biraz daha ötesi. Şebekeyi besleyebilsin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
bizde, böyle "ulvi" bir amaca hizmet ettikleri için, katılan her hane başına, hükümet tarafından duvara sayaça takılıp "yıllık 10.000TL'den az olmamak kaydı ile" vergi alınır... çünkü son 5-10 yılı aşkın senedir, mevcut hükümet sayesinde; "devlet halk için değil, halk devletin bekası için çalışır, vergi verir, açlık çeker, sürünür, ve ölür... ve gerçek şeref de budur"... |