Sorun Mesut'un ALmanya'yi secmesi degil. Orda dogmus orda buyumus. Orayi secmesinde bir yanlislik yok.
Konuda soylenmeye calisinan sey Mesut Nuri'nin bizi gururlandirdigi gibi gururlandiramaz cunku birinin ustunde Turk ay yildizi var digerinde yok.
quote:
Orijinalden alıntı: judith
quote:
Orijinalden alıntı: Cris..
Adam Alman. Türk olsa Türkiye Milli takımında oynardı gayet açık ve net.
Benim hiç sokakta Mehmet Aurelio diye top oynayan bir arkadaşım olmadı.
Rio sokaklarında olur mu bilmem ama Ankara/Bahçelievler sokaklarında yoktu.
Aurelio'yu savunuyorum dedim mi ben ? Ayrıyeten Aurelio kendini Türk olarak hissetmiştir veya şartlar öyle gerekmiştir. Öte yandan ben böyle yapanlara kızgınlık duymuyorum. Benim sitemim size. Aylardan beri yok Mesut Türk yok Real Madrid'de Türk var. Yahu adam Alman. Madem Türk'tü neden Alman milli takımını seçti ? Kabullenin artık.
Eğer Mesut çıksaydı ''Alman Milli takımını sadece çıta olarak görüyorum,bir çok hayalim var bunu ancak Alman Milli takım belgesiyle sağlarım'' deseydi eywallah derdik sonuçta Türkiyenin bir 100 yıl daha kupa filan getireceğini zannetmiyoruz hiçbirimiz.Ama Mesut çıktı ben kendimi Alman gibi hissediyorum Alman Milli takımınıda ondan seçtim dedi.Bende anladım ki bu adam Alman. Biz nasıl yabancı olup kendini Türk gibi göreni bağrımıza bastıysak bu milleti kabul etmeyenleride kabul etmeyiz.Mesut isterse UEFA da yüzyılın futbolcusu seçilsin gram gurur yaşamam. Ama Arda isterse her maç sonu F.Bahçeye küfür etsin Avrupa'da başarı yakaladığında gururlanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: Cris.. Bir insan sırf şan şöhret uğruna gerçekten istediği milli takımından vazgeçmez.
Oldu o zaman biz kalkalım (hangi dünyada yaşıyor acaba bu arkadaş, çıkarsız iş yapanların dünyası nerde?).
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: solidfb
Yahu adam bize gol attığında sevinmedi bile.
Bu kadar onurlu bir adam Mesut.
Ayıp yaptığınız. Evet milli takımı seçmemiş olabilir. Orada yetişmiş adam, kendini oralara getiren ülke için oynamak istiyordur. Ama aynı zamanda bu kadar onurlu bir adam.
Yazık ya şu zihniyete.
Mesut'un Türkiye'ye duyduğu kadar siz de ona saygı duysanız harika olacak.
Ha ben de belki Nuri gol atınca Mesut'un atmasına göre daha çok sevinirim ama bilmiş tavırlarla Mesut'u vatan haini yapmak büyük ayıptır bana göre.
Hocam bu olaya hepiniz yüzeysel bakıyor olabilirsiniz. Ama benim için bu çok daha fazlası. Bir insan sırf şan şöhret uğruna gerçekten istediği milli takımından vazgeçmez. Demekki adam kendini Türk değil de Alman olarak görüyor. Hayır neden bu kadar sahiplenmeye çalışıyoruz anlamıyorum. Adam Alman. Türk olsa Türkiye Milli takımında oynardı gayet açık ve net.
Yahu görebilir. Nefret etmeye ne gerek var?
Ben Türk değil diyenlerden çok vatan haini gibi görenlere kızıyorum.
Dediğim gibi Nuri gol atsa daha çok sevinirim. Ama adam onurlu bir adam en azından.
Helal olsun. çalıştı, çabaladı şansta yüzüne güldü. şahsi olarak barcelonaya gitmesini isterdim. xavi-iniesta arasında iyi olurdu ama olsun r.madridte iyi takımdır.
quote:
Orijinalden alıntı: Vaudeville
quote:
Orijinalden alıntı: Cris.. Bir insan sırf şan şöhret uğruna gerçekten istediği milli takımından vazgeçmez.
Oldu o zaman biz kalkalım (hangi dünyada yaşıyor acaba bu arkadaş, çıkarsız iş yapanların dünyası nerde?).
Kişisel fikrimi söylüyorum. Böyle bir konudan çıkar sağlayacak kadar aşşağılık biri olmayı istemem.
quote:
Orijinalden alıntı: Exhell
quote:
Orijinalden alıntı: orgulas
Az önce Ntv Spor'a bağlandı Nuri. Çok düzgün bir çocuk. Mütevazı bir kere. Rıdvan baya sevinmiş transfere. İçten muhabbet ettiler.
Rıdvan şunun gibi bir laf etti: ' 2 yıldır Barcelonalı gibiydim, artık Real Madrid.' Benim de içimde bir Madrid sevgisi oluştu. Böyle milletiz biz işte
Herkes öyle. Türk milleti işte
Nuri'nin Real'e transferine çok sevindim, umarım başarılıda olur hatta Hamit'te gelsin fakat İspanya'daki takımım küçüklüğümden bu yana Barca ve değişmez
quote:
quote:
quote:
Yahu adam bize gol attığında sevinmedi bile.
Bu kadar onurlu bir adam Mesut.
Ayıp yaptığınız. Evet milli takımı seçmemiş olabilir. Orada yetişmiş adam, kendini oralara getiren ülke için oynamak istiyordur. Ama aynı zamanda bu kadar onurlu bir adam.
Yazık ya şu zihniyete.
Mesut'un Türkiye'ye duyduğu kadar siz de ona saygı duysanız harika olacak.
Ha ben de belki Nuri gol atınca Mesut'un atmasına göre daha çok sevinirim ama bilmiş tavırlarla Mesut'u vatan haini yapmak büyük ayıptır bana göre.
Hocam bu olaya hepiniz yüzeysel bakıyor olabilirsiniz. Ama benim için bu çok daha fazlası. Bir insan sırf şan şöhret uğruna gerçekten istediği milli takımından vazgeçmez. Demekki adam kendini Türk değil de Alman olarak görüyor. Hayır neden bu kadar sahiplenmeye çalışıyoruz anlamıyorum. Adam Alman. Türk olsa Türkiye Milli takımında oynardı gayet açık ve net.
Yahu görebilir. Nefret etmeye ne gerek var?
Ben Türk değil diyenlerden çok vatan haini gibi görenlere kızıyorum.
Dediğim gibi Nuri gol atsa daha çok sevinirim. Ama adam onurlu bir adam en azından.
Ben nefret felan etmiyorum. Mesela Mesut'un benim için Khedira'dan veya Müller'den zerre farkı yoktur. Alman milli takımını seçmiş bir Alman vatandaşı. Gayet doğal. Bu millet neden sahipleniyor Türkmüş gibi onu çözebilmiş değilim.
Bu adam bi zamanlar milli takımdan kesik yiyiyordu...
khedira'yla birlikte orta sahayı paylaşacaklar sanırım. Savunma yönünü biraz daha geliştirip güçlenirse real adrid'in xavi'si olur nuri.
Real Madrid de oynayan ikinci turk olacak
başarılı olursa bütün gençliğin rol modeli olacak. allah yar ve yardımcısı olsun.
Nuri futbol eğitimini Almanya gibi bu alanda çok gelişmiş bir yerde aldı. Bizim kulüplerimin futbol alt yapılarını onlarla karşılaştırsak ciddi farklar çıkar heralde. Hani tesis olsun saha olsun iyi şeyler bizde de oluyor ama eğitimi yanlış yapıyoruz galiba.
70-80 milyon nüfusumuz var ama şu an elit kulüplerde oynayan Hamit, Nuri ve Mesut'a bakalım. Hepsi altyapısını Almanya'da aldı. Irk olarak genlerimizde futbol yeteneği eksikliği olsa bu adamlar buralarda oynayamazdı. Demek ki sorun farklı.
nuriyi fabregasa benzetiyorum.Nitekim fabregas yakın zaman sonra xavi nini yerine geleceği için madrid şimdiden önlemini aldı.
quote:
Orijinalden alıntı: x_tol
khedira'yla birlikte orta sahayı paylaşacaklar sanırım. Savunma yönünü biraz daha geliştirip güçlenirse real adrid'in xavi'si olur nuri.
İmkansız. Dünyada mevkisinde Xabi Alonso'yu kesebilecek tek bir futbolcu bile yok. Kim gelirse gelsin Xabi Alonsoyu kafadan yaz ortasahaya. Gerisi de artık nuri mi olur, lass mı olur, khedira mı olur bilemem.
Nuri'ye Madrid te basarılar lakin bazı arkadaşların yok bizim ülkemizde alt yapı yok, yok onlar Almanya'da futbol egitimi almış gibi laflarına katılmıyorum bizim Arda gibi Gokhan Gonul gibi yeteneklerimiz var farkindaysaniz ve bence bu iki futbolcu bence hem Nuri'den hemde pörtlek gözlü Alman kardesimizden kat ve kat yetenekli futbolcular ve evet 10 tane Mesut benim gözümde 1 Arda etmez.
Şahsi görüşlerimdir herkesin fikrine saygı duyarım...
bu transferden sonra alonzo kulubeye ufak ufak yerlesir yadaa lass gonderilir die dusunuyorum
quote:
Orijinalden alıntı: metalheadjm
quote:
Orijinalden alıntı: x_tol
İmkansız. Dünyada mevkisinde Xabi Alonso'yu kesebilecek tek bir futbolcu bile yok. Kim gelirse gelsin Xabi Alonsoyu kafadan yaz ortasahaya. Gerisi de artık nuri mi olur, lass mı olur, khedira mı olur bilemem.
tamam işte xabi alonso banko yanında khedira ve nuri paylaşacaklar görevi.
quote:
Orijinalden alıntı: Crow-
bu transferden sonra alonzo kulubeye ufak ufak yerlesir yadaa lass gonderilir die dusunuyorum
Başka bir arkadaş daha söylemiş.Dünya'da Xabi Alonso'yu o takımdan kesebilecek hiçbir oyuncu yok.