Şimdi Ara

Nvdia 3d Ayar Sorunu(Oyunlara uyumluluğu görüntüle menüsü gözükmüyor)Derinlik ayarı yapılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba dünden beri aramadığım yer kalmadı ancak çözümü bulamadığım için sizlerden yardım istiyorum son çare.

Normalde Nvdia 3d ayarını yapmak için Nvdia Control Panel'de "Stereoskopik 3D Ayarı" kısmına geliyoruz. ve buradan ayar sihirbazını etkinleştire basıyoruz.Monitör otomatik 3d ye geçiyor(Monitör 3d Auto ayarındayken) ve 3d yapılandırması başlıyor.İlk önce sağ gözü sonra sol gözü kapatıp resimleri doğru işaretliyoruz sonra iki göz açıkken dışa derinliği olan barkotu işaretliyoruz ve sözleşmeyi kabul edip kurulumu bitiriyoruz ve artık Stereoskopik 3D'yi etkinleştir kısmı aktif hale geliyor.Buraya kadar herşey tamam.

Sorun şu ki alt kısımdaki Derinlik Ayarı , 3D Lazer Görünüşünü Değiştir ve , Klavye Kısayollarını ayarla kısmı hala pasif durumda.Ayrıca oyunlarla uyumluluğu görüntüle sekmesi yok.Ayrıca ben stereoskopik 3D nin ne işe yaradığını bilmiyorum.Hangi durumlarda açmak hangi durumlarda kapatmak gerek.O ayar pasifken ben monitörden left-right yada top bottom seçerek 2 görüntüyü birleştirip aktife shutter gözlüğümü açıp 3d görüntü alıyorum.Başkada bildiğim bir yöntem yok.

Sorunun fotoğrafı

Nvdia 3d Ayar Sorunu(Oyunlara uyumluluğu görüntüle menüsü gözükmüyor)Derinlik ayarı yapılmıyor.

Buda olması gereken şekli

Bu arada 3d oyun olarak sadece crysis 3 oynadım.Gerek oyunlarda gerek filmlerde sağ-sol veya üst-alt olan ikili görüntünün türüne göre monitörden elle seçim yapıyorum ve iki görüntüyü üst üste bindiriyor bu yanlış bir yöntem mi?Otomatik olarak mı 3d'yi tanıması gerekir bir arkadaş buradaki konuda böyle demiş.Ama ben başka bir yol bilmiyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_49895815/tm.htm

Vakit ayıran,okuyan,yorum atan herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanakdogan -- 16 Şubat 2014; 18:22:13 >

• batuhanakdogan kullanıcısına yanıt
    öncelikle crysis 3ün neredeyse 3dsi yok desek yeridir hiçbir derinlik alamadım

monitör mü yosa tv mi eğer tv ise farklı yar gerekebilir driverın güncel olduğunu düşünüyorum tavsiye edeceğim driver ise grafik performansı açısından 320,49 sürümüdür kullandığın eğer monitörse nvidia 3d vision destekli olup olmadığına bakman gerek streoskopik 3d açıkken aşağıda yazar gördüğüm kadarı ile seninki tv onun için üst başlıkta bi konu war orayı ziyaret etmeni tavsiye ederim çok iktiza ederse modlayarak kullanırsın tv modlanır mı deneyerek anlarız ancak o konuda yardımcı olurum sonra ama önce sen o konudan tv play ile nasıl oynanıyor bi araştır
  • Dostum benimki Tv değil monitör Philips 273g3dh stereoskopik 3d açıkken bi uyarı görmedim destekliyor veya desteklemiyor diye nerde yazar bu tam olarak ve stereoskopik 3d yi açsam da belirttiğim ayarlar pasif olduğu için kullanamıyorum.Normalde HDMI ile kullanıyordum.Vga kablosunu taktım(Ekran kartı çıkışına dvi dönüştürücü ile dvi çıkışına bağladım) bahsettiğim normalde gelmeyen ayarlar geldi.Yalnız bu defa da benim monitörün IR alıcısı ve Gözllüğü kurulum seçeneklerinde yer almıyor.Sadece nvdia nın gözlük seti ve anaglyph(çift renkli) gözlük seçenekleri çıkıyor ve kurulum yapamıyorum.Ve çok ilginçtir Google Chrome sapıttı renkleri pembemsi oldu sekmeler bembeyaz oldu yeniden yükledim kabloyu çıkarıp yeniden taktım ama sorun çözülmedi.

Nvdia kurulum ekranından ss alamıyorum ancak sadece şu seçenekler var.Benim philips monitörümün Gözlüğü ve vericisini kurmuyor yani(HDMI bağlantısı kuruyor bu seferde dediğim gibi derinlik oyun ayarları vs pasif oluyor)

1)USB IR Vericive Gözlük
    2)Kablolu Gözlük
    3)Pro Hub ve Gözlük
    4)Discover Gözlük(Analygph)

Buda VGA taktıktan sonra ki Chrome un ne hale geldiği ve Nvdia Kontrol Panelin son durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanakdogan -- 16 Şubat 2014; 18:19:52 >

walla 3d vision destekli ekranlara bakman lazım sen osteroyu açabiliyo musun açıyorsan oyunun birisine gir ctrl+t yap oyun 3d olur sonra ctrl+f4 yap derinlik ayarı çıkıyosa sorun yoktur yok 3dyi açınca mavi kırmızı gibi bi ekran varsa oyunda ekranın modlanması gerek
  • Dostum 3d Vision destekli mi diye bakılacağını bile bilmiyordum ben alırken.Ama desteklememesi gibi bur durum olacağını sanmıyorum.Şöyleki nvdia gözlük setini alsam kurulumdan ilerleyebileceğim yada hdmi ile bağlanınca kendi gözlüğümde kurulum yapabiliyorum.Fakat ikisini bir arada yapamıyorum.Sorunu şöyle izah edeyim: Analygph gözlük le dahi kurulum yapabiliyorum fakat ben aktive shutter gözlüğümü kullanmak istiyorum.Ve bunun kurulumuda sadece HDMI dan bağlanınca geliyor.Ancak dediğim gibi kontrol panel ayarları pasif oluyor.Sadece options menüsünde 3d seçeneği olan oyunları 3d oynayabiliyorum bu şekilde çünkü dediğim gibi ne ayar ne kısayol tuşu nede derinlik aktif oluyor. 2.seçenekte Vga ile bağlayınca oyun ayarları ekran kısayolları ve derinlik gibi özellikler aktif hale geliyor fakat aktive shutter gözlüğün kurulumu seçeneklerde gözükmüyor.Chrome'un sapıttığıda yanıma kar kalıyor. Yok mu bunun bir çözümü

Edit:HDMI ile denedim tekrar chrome hala pembe.Yalnız sadece chrome anormal geri kalanda bir sorun yok.Sorunum ne olabilir acaba kabloları değiştirirken olduğu kesin.

Edit 2:Google chrome u kapatıp açtım kendiliğinden düzeldi oysa yeniden silip kurduğumda düzelmemişti.Sorun neden dolayı oldu neden düzeldi belli değil.Şuan HDMI takılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanakdogan -- 16 Şubat 2014; 17:30:44 >

ekranın nvidiaya destek vermiyor kardeş zaten pek az destek veren ürün war
    optimized for nvida 3d yazması gerek sağ tarafta

ekranı modla şuan müsait değilim bi ara ben sana dosyasını vereyim ama seninki aktif 3d galiba değil mi
  • Modla başlatmak hakkında kıyısından köşesinden bilgim yok dostum müsait olduğunda anlatırsan deneyim.Gözlüğüm yukarıdada belirttiğim gibi aktif.Benim anlamadığım analygph gözlükle bile steoroskopik ayarı kullanılırken nasıl oluyorda aktif gözlükle kullanılmıyor.Optimized for nvdia yazısı nerede yazmalı nvdia control panelde mi?Bu arada hdmi ile bağlandığımda aktif gözlüğümle 3d yi nvdia kontrol panelden test edip o malum nvdia yazısındaki derinliği görebiliyorum.Yalnız belirttiğim gibi diğer ayarlar derinlik ayarları vs pasif.Bu durumda destek veriyor olması gerekmez mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • resimleri okadar büyük koymuşsunki sayfa taşmış birşey okunmuyor.
    düzelt yardımcı olayım.
    derinliği nasıl görüyorsun anlamadım doğrusu senin makine 3d vision discover olarak görünüyor yani red cyan kırmızı mavi olarak steroyu ilk açtığında muhtemelen 4 tane seçenek gelecek oradan ayarlayabilmen gerek yok illa olmuyosa modlarız orası sorun değil ama pasif gibi modlayabilirim elimde diğer driver yok netten araştır .inf dosyası bulman gerek nvidia destekli aktif bi monitöre ait

discover yazan yerin sağında yazacak

• 3dtv play yazılımını kurmamışsın pm dende yazdım onu bir kur kurmamışsın çünki.
    kurunca pm veya burdan yaz.
  • @enoes

Dostum Nvdia kontrol panelinde çıkan ayarlar HDMI ile bağlantı yaptığımda pasif halde ve oyunlarla uyumluluğu görüntüle sekmesi yok menüde.Vga ile bağladığımdada kendi aktif gözlüğümün kurulumu yok seçeneklerde ancak Kontrol panelde çıkan ayarlar aktif.

@Ryu_Hayabusa

Kardeşim sorunumun 3dtv playden olduğunu düşündüm dün 14 günlük deneme versiyonunu kurdum ancak yine sorunum değişmedi.Ve 3dtv play çalışmıyor Bu arada windows 8.1 kullanıyorum ondan dolayı çalışmadığını düşünüyorum.Ayrıca 3dtv play yazılımı bildiğim kadarı ile 40 inch ve üstü 3d tv lerde kullanılıyor.Ben philips 27 inch monitör ve içinden çıkan aktif gözlüğü kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanakdogan -- 16 Şubat 2014; 18:33:55 >
    tv play ile olmuyorsa monitörün desteklmiyordur önce onu araştırmalısın pasif olsa hemen modlayabilirim ama aktif ile hiç uğraşmadım .inf dosyası yok elimde son kez söylüyorum netten araştır bulabilirsen ancak o şekilde yapabiliriz birde vgdan falan bağlama driverın güncelle diye sormuştum cevap alamadım halen

bu saatten sonra neden aktif aldın onuda anlamış değilim ayrıca
  • Tv play olmuyor.Monitör desteklemiyordur bilmiyorum.Driverım güncel hdmi dan bağlıyorum.Tv almadığımı anlatamadım size.Pasif gözlüklü bir monitör modeli de daha görmedim.Kaldı ki aktif le pasifin arasında ne gibi bir fark var gözlük maliyeti dışında.Bildiğim kadarıyla aktiflerde derinlik daha net.
    tv almadığının farkındayım pasif monitör oldukça fazla

görüntü daha net daha az pc gücü ister titreme yapmaz bulantı yapmaz baş ağrısı yapmaz sağlığa zararlı değildir gözleride aktifin yarısı kadar bile yormaz derinlik konusu ise tartışılır (tartışıldı şimdiye kadar net bir cevap yok herkes kendininki daha iyi zannediyor) mantıklı olmak gerekirse pek bir fark yoktur aslında
    gözlük maliyeti ağırlığı uzun süreli kullanımda boynu bile yorması cabası

aldığın monitörün doğrudan nvidia tarafından desteklenmesi lazım yoksa 3d görüntü alamazsın yok bu işin kurduyum diyorsan benim gibi monitörü modlar çatır çatır kullanırsın yoksa amd yazılımları ile uğraşırsın aldığın dandik 3dnin yanında kartın amd olmadığından performans dahada düşer
  • Ben göremedim malesef pasif gözlüklü monitör.Nvdia 3dVision setininde pasifi yok.Vardıysada iş işten geçti artık aldım bir defa.3d derinliği tatmin edici seviyede en iyi kendiminki diye bir iddiam yok olmadıda.Benim tercihlerimi tartışmak yerine mevcut soruna çözüme odaklanırsanız sevinirim.

Sorunum hala devam ediyor.3d monitör ve gözlüğüm var Nvdia Gtx770 ekran kartım var ve hdmi 1.4 desteği mevcut.Ancak Nvdia ayarları doğru düzgün çalışmıyor. 3dtv play çalışmadığı gibi 3d fotoğraf görüntüleyicisi de açılmıyor.Win 8.1 den 7 ye döndüm belki sorun budur diye hala aynı sorun.Nvdia tv play i tıklayınca sadece deneme sürümünün kaç gün kaldığı ve kod girmem gereken kısmı gösteriyor tamam diyince kapanıyor programın bir arayüzü falan yok mu bilmiyorum.3d tv play e monitör kullanırken neden ihtiyacım var onuda bilmiyorum.

http://www.nvidia.com/object/3d-vision-system-requirements.html

3d vision destekli ekranlar araştırmak zahmetine bi türlü giremediğin için link atayım dedim
  • Bahsettiğiniz linki araştırdım siz yollamadan önce.Ben yazılımların monitörü tanımamasından değil çalışmamasından bahsediyorum.Yada şunu diyebilirsiniz "Monitörün Nvidia desteği olmadığı için sorunun çözümü yok".O halde 3d monitörün ve 3d destekli Ekran kartı almanın mantığı nerede.Yada 3. parti yazılımlara yönelmeliyiz dediğiniz kati ise.Monitörün AMD desteği olduğunu biliyorum ancak alırken Nvdia tercih ettim böyle bir sorun yaşayacağımı bilmediğim için.Tridef 3d yazılımı AMD'nin miş sanırım monitörün cd sindende o çıktı ekran kartını tanımıyor.E ekran kartıda monitörü tanımıyor.O halde ya ekran kartını ya monitörü elden çıkartıp Uyumlu olanından almakta yarar var.
    benimde anlatmaya çalıştığım bu zaten nihayet anlamana sevindim ürünü satmana yada ille amd almana gerek yok tridef yazılımı ile bende kullandım crysis 2de tridefin daha iyi olduğunu bile söyleyebilrim

almadan önce araştırsaydın keşke

ama çözümü yok değil defalarca söylüyorum bakalım bunu kaçıncıda anlayacaksın

monitörü modlamalısın şu an bende öyle kullanıyorum ama aktif aldığına göre zaten bu işlerden pek anlamadığın belli işin içinden çıkarsın umarım benden bu kadar daha önceki mesajlarım dahil yukarıda yazanların hepsi sorunu ve cevabı özetliyor bu akşam çalış anlayınca bana pm ile ulaşırsın
  • Üslubunuza karşılık ısrarla saygımdan ödün vermiyorum.Sizden ricam ya üslubunuzu düzeltin yada sizden gelecek yardım sizde kalsın.Şayet üslubunuzu düzeltirseniz şunlara cevap verirseniz sevinirim.Yok aynı üslupla yanıtlamaya devam edecekseniz hiç gerek yok bu mesaj dahil görmezden gelin.

Eğer Monitörü modlayabilirsem ki yukarda aktif olduğu için bilmediğinizi söylediniz.Tridef 3d ile Nvdia'yı birlikte kullanabileceğim anlamına mı geliyor.

Edit:1280x720 (720p)'de çalıştırdığımda Oyunlar otomatik olarak 3d ye geçiyor.

Nvdia Kontrol panelden kurulum yaptıktan sonra çözünürlük ayarla diyor kabul ediyorum ve ekran çözünürlüğünü 1080p yapıyorum ancak monitör 3d'den çıkıyor 1080 yapınca fakat steoroskopik hala açık gözüküyor.Ancak 720p' ye aldığımda steoroskopik açıksa ve monitör ayarlarında 3d auto ise 3d ye kendiliğinden geçiyor.1080p steoroskopik açık olsada 3d ye geçmiyor ve iki türlüde derinlik ayarı vb hala pasif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanakdogan -- 18 Şubat 2014; 2:19:22 >

üslübumun nedeni söylediklerime kulakasmayışınızdır

umarım bu sefer söylediklerim sizin için bi anlam ifade eder

size tavsiye elinizden bu monitörü çıkarın pasif alın sebepleri ise;

en başta belirttiğiniz gibi daha fazla derinlik almıyorsunuz ve buna rağmen gözlerinize önemli derecede zarar veriyorsunuz çalışma sistemini araştırırsanız aktif 3d'nin aklı başında bi insan tarafından kullanılmayacağını anlarsınız.

aktif ekstradan pc açısındanda zararı war 120hz olduğunu düşünerek yazıyorum ki daha yüksekse daha kötüdür

60 fpsde çalışan bi 3d pasifden en az 2 kat hatta oyunun optimizasyonuna ve driver etkisine bağlı olmak üzere çok daha fazla performans ihtiyacınız war
    kısacası kaba tabirle gtx 770iniz ile benim 650 ti oc'm bu monitörlerle kıyaslarsak aktif/pasif kapışır vaziyette

pasif ekstra avantajı ise modlasanız dahi tridef ile kullanırsınız yani hem amd hem nvidia 3dsi ile aynı anda yararlanırsınız aşağıdaki ekran görüntüsü daha iyi anlaacaktır vaziyeti
    bu durumun avantajı ise her oyun nvidia ile veya her oyun amd ile olmyor ve ben şu an her iki teknolojiyi aynı anda kullandığım için 3dsi herhangi bi firmanın 3d teknolojisi ile güzelse ben mutlaka o oyunu düzgün bi 3d ile oynayacağım anlamına gelyor
    ayrıca gözlüklerinin güneş gözlüğünden bi farkı yok ve 10-15 liraya her yerde bulursun

başta da dediğim gibi keşke önce araştırsaydınız sonra alsaydınız eğer birisi size aktif önerdiyse ve bu şekilde aldıysanız bi daha o kişinin tavsiyesine uymayabilirsiniz zira o kişi teknolojinin uzağından yakınından ilgisi olmayan kelime anlamına bakıp aktif/pasif içinden aktifin daha iyi olacağını düşünen zeka hasretiyle yanıp tutuşan biri olduğunu bilin

yok ben illede bu monitörle yapacağım diyorsanız 720pde görüntü alabildiyseniz aktif sadece 720pye destek veriyorda olabilir bi bilgim yok ama düzgünce çalışsın isterseniz nvidia destekli monitörlerden birisine ait .inf dosyasını bulursanız modlarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes P. -- 18 Şubat 2014; 4:14:01 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.