Şimdi Ara

NVİ deki kapı numaraları ve daireler birbirine girdi | Adresinizi Kontrol Edin!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet altyapı sorgulama penceresinde kendi kapı numaramı göremeyince E-Devlet NVİ'den ikamet çıktısı aldım..
    Hem merkezdeki hem de köydeki evimin kapı numaraları değişmiş ve saçmalamış görünüyor
    Olay o kadar ciddi ki MAKS üzerinden adres sorgulama da yapamıyorum, bağlı olduğum il ve ilçe belediyeleri de kilitlenmiş durumda ki büyük ihtimalle ellerinde sadece MAKS var.
    Örnek:
    A ili B ilçesi C mahallesi D sokak, No:99-E, Daire:1 olan adres;
    A ili B ilçesi C mahallesi D sokak, No:123-G Daire:2 olarak görünüyor ikametgah bilgilerinde.
    Hatta bazı evlerde sokak bile değişmiş.

İl Nüfus Müd. aradığımda değişikliğin Ankara tarafından yapıldığını, konuştuğum kişi de aynı sorundan muzdarip olduğunu söyledi.
    Bunun üzerine NVİ Genel Müd. aradım ve cevap: "Bir bilgimiz yok."

Yani anlayacağınız şu anda internetimi taşımak istesem eski adres te, yeni adres te sistemde yok. Hatta köydeki evim "SAHADA BULUNAMADI" olarak görünüyor..

• geçende bizim burdada değişmiş kapı numaramız 43'tü 17 olmuş nasıl oluyorsa türkiyedeki bu sistemleri anlamak akıl işi değil durup dururken kapı numaraları değişiyor kaç oldu değişiyor 2-3 oldu değişiyor bu arada bizim kapı numaraları
  • Secim yatirimi. Erken secim geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir bilgilendirme bile yapmadan.. Bu kapı numarası neden değişir? Hiçbir haberimiz vs yok e devletten şans eseri adresimin farklı olduğunu gördüm. Bina numarası değişmiş bizim bina no da aynı mahallede başka bir eve verilmiş. Neyse ki kargolar vs de aksama olmadı kuryeler tanıdık olmasa başka bir eve götürebilirdi kaybolabilirdi kesinlikle. Yeni levha basılıp verilmesi gerekmez mi bina girişine? Gİrişte farklı numara, e-devlet ikametgah bilgilerinde farklı numara.

Bir şeyler dönüyor seçim yaklaşıyor. Mutlaka kontrol edin adreslerinizi sizde. Seçmen kağıtlarında adres uyumazlığı nedeniyle oyumuzu da geçersiz saymazlar mı bide? Olur mu olur burası Türkiye..

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2006/07/20060731-1.htm

Sorumluluk ve Kontrol

Numaralama işinde sorumluluk

MADDE 20 – (1) Numaralama işlerinin bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılmasından, yetkili idareler sorumludur. Yetkili idareler yılda en az bir defa sorumluluk alanlarını kontrol ederek numaralama ile ilgili eksiklikleri giderir ve hataları düzeltir. Levhasız veya levhaları gerektiği gibi düzenlenmemiş yer ve binalara yeni levhalar konulur.

Resmi gazetede yayınlanan yönetmelikleri umursayan yok anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 20 Haziran 2022; 23:33:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.