Şimdi Ara

NVİDİA 5000 SERİSİNİ BU FİYATA BU PERFORMANSLA TANITINCA SARI SİTE 4000 SERİSİ DOLDU :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle bu konu mizah amaçlı açılmıştır.(izahı olmayan şeyin mizahı olur anlayışıyla) Konunun yanlış yerde olduğunu düşünen yönetici arkadaşlar varsa lütfen ilgili alana taşısınlar.

Bildiğiniz gibi dün yani 07/01/2025 tarihinde Nvidia RTX 50xx serisi kartlarını tanıttı. DLSS 4.0'ın gelmesiyle birlikte RTX 5070'in bile RTX 4090'ı geçtiğini söylediler. Tabi saf kas gücü olarak geçemez ancak ben aldığım FPS'ye, verdiğim paraya ve harcadığım elektriğe (YANİ FP DEDİĞİMİZ OLAY) bakarım diyen kişiler için daha üstün performansı 1/3 fiyatına almak varken kimse RTX 40xx serisini ciddi manada ucuzlamadığı sürece tercih etmez bence.

Bu tanıtım organizasyonundan sonra sarı sitenin bir anda RTX 40xx serisiyle dolduğunu fark ettim. Şimdi kendini uyanık sanan RTX 40xx serisi sahipleri iki kat performansı 1/3 fiyata sunan RTX 50xx serisine sahip olmak adına 2 gün önce 40k istedikleri karta bir günde 5k indirim yaparak hemen kartları ellerinden çıkarma derdine düşmüşler. Sürekli sarı siteden Nvidia 2.el ekran kartı piyasasına bakıyorum çok nadiren ROG serisi kartların satıldığına şahit oluyordum ancak dün onlarda bile ciddi artış oldu :)

Buradan gördüğümüz kadarıyla RTX 4070'ine 30k isteyen arkadaşların hepsi RTX 50xx serisi almak için bulunmaz hint kumaşı sandıkları ekran kartlarını ucuza elden çıkarma derdine düşmüşler.

Keşke ülkemizdeki fiyatlar da Nvidia'nın önerilen fiyatları gibi olsa ancak ülkemize referans kartlar gelmediği için her firma "ben şu meşhur soğutma bloğumu taktım, 10 mhz hız aşırttım" diyerek fazladan 15-20k almasalar ancak bu fiyatlardan kendi tahminim Asus ve Msi RTX 5070'i 35K civarına satarlar. Kartlar piyasaya çıkınca fiyat bandını hep birlikte göreceğiz.

Elinde kartı patlayan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım benim işimi rahatlıkla karşılayacak RTX 5070'e sahip olabilirim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.