Yüzbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 774 (Bu ay: 0)
AM5 Sistem için ram uyumu/ önerisi
Herkese selamlar arkadaşlar.
Daha önce forumda konu açarak bu konuda bilgili arkadaşların yönlendirmeleriyle AM4 sistem kurmuştum şimdi de 3 yıl kadar bu sistemi kullandıktan sonra Allah nasip ederse AM5 sisteme geçmeyi düşünüyorum.
Öncelikle bir kaç hususu belirtmek isterim ki rgb ram olmazsa olmaz çünkü görselliğe de önem veriyorum ayrıca beyaz olması da tercihimdir çünkü yeni sistemi beyaz kurmayı düşünüyorum. Lütfen ramda RGB olmaz, gereksiz vs deyip konuyu kapatmayın.
Şimdi almayı düşündüğüm sistem Ryzen 7 7800X3D fiyat performans açısında B650 soket düşünüyorum.
Ram ise en az 6000 MHZ ve üzeri ancak CL konusunda çok fikrim yok.
Şimdi bu işlemciye 7000 MHZ üzeri ram alsak gereksiz mi olur? 6000 MHZ üzeri ram hangi CL değerinde olmalı?
Mevcut sistemi B550 XE-Gaming Wifi - Ryzen 5 5600X Gskil 3600CL16 64 GB Ram Rx 6700XT ilerleyen zamanda ekran kartını da değiştirmeyi düşünüyorum 4070-4070Tİ gibi kartlarla.
FP ürünü olabilecek aynı zamanda işlemci ile de sorunsuz uyum içerisinde çalışabilecek min 32 gb max 64 gb (16x4 şeklinde) olacak şekilde ram önerilerinizi bekliyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar herkese selamlar.
Güzel ülkemizin zeka noksanı dolandırıcıları aklınca kendilerine yeni bir yöntem bulmuş kendileriyle aynı IQ'da ki kişileri dolandırmaya çalışıyorlar. Bu yöntemi de yiyen varsa bence kesinlikle dolandırılmalı çünkü o zekayla bunlar dolandırmasa başkası dolandırır.
Yöntemleri şu sizin ilanınıza "Merhaba ürününüz ile arkadaşım için ilgileniyorum. Lütfen ona Whats/App mesâj atın ve gönderinizin bağlantısını gönderin. 05350413988 onun telefon numarası" şu mesajı atıyorlar sonra karşıdaki geri zekalı da birazdan döneceğim vs gibi şeyler yazıyor sonra da ben ödeme yapacağım da mailinizi verin vs diyor sanki parayı benim mailime gönderecekmiş gibi vs saçma salak ve aptalca yöntemler deniyorlar.
İki tane telefon numarasını buradan ifşa ediyorum hesap isimleriyle birlikte (hesapların biri kapatılmış) bu aptallara para yada ürün kaptırmamanızı umut ediyorum.
1-İbrahim Eren Yılmaz- 0535 041 39 88
2-Harun Açıkgöz-0537 026 32 18
Numaralar ve isimler bunlar siz siz olun bu tür tek haneli iq'ya sahip özürlülere kanmayın.
Arkadaşlar selamlar.
Son zamanlarda 3D yazıcı baskıları vs sosyal medya hesabımda çok görmeye başladım ve beğeni attıkça daha da çok gelmeye başladılar bu da birazcık heveslendirdi.
Aklımda bir kaç model vardı ama o olmasın bu olsun, şu olsun derken 5.000 TL den 10.000 TL lere dayandı fiyat.
Baktığım zaman Ender çok kullanılan bir marka sanırım ama sorunları da çok. Her yeni modelde geri dönüşleri çok iyi değerlendirip bu sorunları giderdiklerini duydum ancak daha dün açılan bir konuda arkadaşımızın biri yeni makineyle sıkıntılar yaşadığını belirtmiş.
Ben tamamen hobi amaçlı olarak özellikle sorun, sıkıntı çıkarmayan varsa yazılımını sorunsuz kullanabileceğim FP bir yazıcı almak istiyorum. Gerek satış gerek satış sonrası desteği vs olsun önerilerinize açığım Max bütçe 10.000 TL ama doğrudan da 10.000 TL lik de önermeyiniz :)
R5 5600x işlemcili sisteme tavsiyeler
Arkadaşlar herkese selamlar.
Öncelikle ROG STRIX B550-XE GAMING WIFI anakartım var ve R5 5600 X işlemcim var.
Bu sistemde şuan rx 480 var ve ekran kartı ile monitör güncellemesi yapacağım.
Öncelikle single player (cod-acs-btf-cmw vs tarzda) oyunlar oynayacağım arada da arkadaşlarla pubg vs oynarım bu bağlamda 2k 165 veya üzeri ile 4k monitör arasında kararsızım.
4K oyunculuk her ne kadar yaygın olmasa da baktığımız zaman ekran kartlarının testleri artık 2k larda fazla yapılmıyor çünkü kartlar çok güçlü ve 2k-4k oyunculuk için çıkarılıyor 1080P de resmen paramızı çöpe atmışız gibi oluyor. Tabi bunu üst segment kartlar için söylüyorum 6700XT-3080 vs ve üzeri kartları baz alarak yorum yapıyorum.
Bu durumu göze alınca monitör olarak sizce 2k 165 HZ ve üzeri mi yoksa 4k 144 hz tarzı nadir bulunan bir monitör mü almalıyım. (2k için 5000 TL ye 4k için 11000 TL ye monitörler var)
Daha sonra ise ekran kartı konusunda kararsızlık yaşıyorum sebebi ise amd SMA açabilecek anakart ve işlemciye sahibim bu durumda nvidiaya da destek verilecek dendi ama şuan var mı bilmiyorum alacağım minimum amd kart 6800 xt nvidia kart ise rtx 3080 diye düşünüyorum.
Bu sistemi alacak olsam herhangi bir gereksiz harcama vs olur mu?
Sizce hangi ikiliyi seçmeliyim?
Not : Parasal sıkıntıları dert etmeden ama fazla da uçmadan max 3080 Tİ ve 6900 XT ekran kartına göre yorum yapabilirseniz sevinirim. Haricinde olan ve tamamen saçmalıktan ibaret olan şuna bu para verilir mi gel 1660 Süper al tarzında çocukça yorumlarınızla konuyu kirletmemenizi rica edeceğim.
Not : Seneye sistem güncellemek istemiyorum. O yüzden 6700 XT seneye 2k nın dip modelleri arasında olacaktır kanaatindeyim (çıkacak oyunların kalitesini gözetince bu yorumu yapıyorum kaldı ki ACS Valhalla da rtx 3090 bile nasıl performans veriyor bakabilirsiniz 2k da 100 fps civarı)
Mi 11T PRO kaydı düşüyor mu?
Herkese selamlar.
Öncelikle konu doğru yerde mi bilmiyorum, eğer doğru yerde değilse lütfen reportlayın doğru yere taşınsın.
Bir sorum olacak yurt dışı malum kayıt yöntemiyle kayıt yapılan mi 11 t pro almak istiyorum, acaba güncellemede veya herhangi bir şekilde imesi düşüyor mu?
Daha önce bir defa imeili android almıştım onun imeisi düştü tekrar aynı durumu yaşamak istemiyorum. Lütfen bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.
Arkadaşlar tesadüfen birbirinin aynı görsellere sahip ama hem konum hem de isim olarak farklı açılmış ilana denk geldim.
1-Muhtemelen dolandırıcının hesabı bu çünkü hem açıklamalar tamamen siteden alınmış cihazın modeli bile yazılmamış hem de son 3 görsel temsili yazmış yani zaten hali hazırda kopya ilan olduğu ortada GİBİ ayrıca beyimiz param güvende ilanı açıp havale sonrası kargo şeklinde satıyormuş ki bu da tamamen dolandırıcı olduğunun kanıtıdır (bu benim fikrim) --https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-asus-roc-strix-g513ic-hn029-ryzen-7-sifir-1034416063/detay/
2-Bu ilan daha önceden beri vardı şuan tarihi güncellenmiş ---- https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-asus-rog-strix-oyun-bilgisayari-1034226479/detay/
3-Belki de her ikisi de dolandırıcıdır çünkü fotoğrafları ve sitenin verdiği isim ve kodu incelediğimde iki ilandaki fotoğraflar da doğrudan yüklenmiş yani bir yerden alınmış ve bir ilandan kopyalanmamış.
İlanların görsellerini de (iletişim bilgisi vs ) koyuyorum ki belki dolandırıcı farkına varıp ilanı silse bile isim konum vs olarak akıllarda kalsın.
Bu iki ilandan birisi kanaatimce kesinlikle dolandırıcı ama ben yineliyorum 1.ilanın dolandırıcı olduğu kanaatindeyim. DH üyeleri her daim dikkatlidir ancak iyi niyetimizin de kurbanı olmayalım.
İyi forumlar.
1-Dolandırıcı olduğuna inandığım kişinin bilgileri ve ilanı---
3-GÜNCELLEME-- SATICIYA ATTIĞIM MESAJ VE GELEN CEVAP.
Sarı sitede eskiden hatırladığım kadarıyla Gamer World gibi bir isimle kurumsal üyeymiş gibi dolandırıcılık yapan satıcı şimdi de Gamer Central ismiyle dolandırıcılık yapmaya çalışıyor. DH üyeleri bu çakala para kaptırmaz ama yine de tedbirli olmakta fayda var.
Bizim yaşadığımız olay şu; arkadaş 3060 lhr siz kart alacaktı buradan telefondan iletişime geçti havale sonrası yada elden satış yaptığını belirterek geri dönüş yapıldı. Tabi ki dolandırıcıya para gönderecek halimiz yoktu biz de arkadaşı bu dükkana yolladık adamın adını bilen yok bu dükkanın sahibini tanıyan yok telefonlara cevap da vermiyor ve sürekli açılıp kapanan telefonu var bu da %100 dolandırıcı olduğunu manasına geliyor. Biz dolandırılmadık siz de dikkat edin.
Aslında kanunen sahibinden.com şuan ülkenin en büyük dolandırıcılık sitesidir bana göre çünkü ocak 2022 de açılmış bir hesabı 1 yıllık kurumsal üye diye tanıtmak insanların dolandırılmasını sağlamaktan başka bir şey değildir ama gel gör ki canım ülkemde dolandıranı koruyan kanunlar vatandaşı korumuyor.
Valhasıl kelam dikkat etmekte fayda var. Kendisini çok akıllı sanan dolandırıcı bu foruma yenik düşer :)
Çakal'ın ilanı ve profili ektedir. Mesaj gönderilmesini de kapatmış acaba neden :)
Herkese selamlar.
Geçen gece sarı sitede Rx 580 gördük sanırım 6k civarı bir fiyataydı param güvende ile ödeme yaptık ve 3 gün oldu satıcı ürünü kargolamadı.
Satıcı adı DENİZ TİCARET'ti ve 1 yıllık kurumsal üyeydi. Kargo verilmeyince mesaj attık ve mesajı görüp cevap yazmadı. Sonrasında ise böyle bir hesap bulunamadı şeklinde uyarı verdi.
Bugün aynı isimle 4. yıllık kurumsal üyeliği olan aynı isimli mağaza 6700xt ve 580 olmak üzere aynı ilanları açtı. Farklı üyelikle mesaj attık cevap yazdı sonra karşısında kendisi gibi keriz olmadığını anlayınca mesajlara cevap yazmadı. Şimdi bu şahıs dolandırıcı eyw bunu anladık ama ayrıca sarı site de dolandırıcı çünkü şöyle ki;
1-Kargonun verilmediğini, satıcıya ulaşılamadığını söyledik siparişi iptal etmedi,
2-Aynı hesap 3 günde nasıl 1 yıldan 4 yıllık üyeliğe çıktı 2. çakallık ve dolandırıcılık,
3-Elimizde tüm görüşme kayıtları vs hepsi var ilan tarihleri fotoğrafları vs tüm bu delillerle öncelikli olarak sarı site hakkında sonra da DENİZ TİCARET hakkında nitelikli dolandırıcılık hakkında suç duyurusunda bulunacağız bakalım sonuç ne olacak.
Sizlere önerim de şu ki; bu satıcıya boş yere ödeme yapıp da paranızı Türkiye'nin en büyük dolandırıcılık aracısı olan siteye paranızı 1 hafta blokelemeyin 2.si bu tür dolandırıcılarla vakit kaybetmeyin.
Asus Rog Helios Fanlarını Kontrol Etmek
Herkese selamlar Asus Rog Helios kasa var ve kendi fan kontrolcüsünde sadece 2 ayar olduğundan 1500 civarı RPM ile dönüyor ve doğal olarak ses yapıyor.
Bu fanları 4-3 pin fan çoklayıcı pwm ile anakarta doğrudan bağlasam kontrol edilebilir mi? Yaklaşık 50 TL'lik fan çoklayıcılar var onlardan alsam bu sorunum çözülür mü?
Yardım için şimdiden teşekkürler.
Not : Büyük ve pahalı fan kontrolcü düşünmüyorum çünkü 4 tane fan için kontrolcüye ortalama 400-1000 TL para vermek pek mantıklı gelmiyor açıkçası. (ileride kasaya fan ekleme durumu olur mu onu da bilmiyorum)
980 PRO okuma yazma oranı çok düşük
Herkese selamlar hazır bir sistem aldım içerisinde 980 Pro var 10700k işlemci ve Z490 E Gaming anakart var ssd okuma yazma hızını test ettiğimde 2 gb'ı göremedim 1300-1800 arası değerler veriyor, kaldı ki 980 pro 7 gb'a kadar okuma 5 gb'a kadar yazma hızı sunuyor acaba tam olarak neden böyle bir durumla karşılaştım yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler
Meslek: Adalet Bakanlığı
İlgi Alanları: Bilgisayar/ Teknoloji
En iyi Mahkeme, İnsanın kendi Vicdanıdır.... |
@hacıveli--Hd 5870 V2 Sanalpazardan Alındı---@redkid06---TT Contac 16 Sanalpazardan Alındı---@seiten---A-Data DDR2 800 MHZ CL4 Satıldı---@jasonjustice---Amd Phenom ll X6 1090 T Sanalpazardan Alındı---@neferkamer(muratkuleci) OCZ Aglty 3 120 Gb SSD Alındı---@neferkamer(muratkuleci) İntel Q8200+Gigabyte EP45-DS3L+A-Data 800 MHZ RAM Satıldı---@lawyerzzz XFX HD 7970 O.C Black Edition Havale İle Alındı---@ZemberekKuşu LG G3 32 GB GOLD Havale ile Satıldı---@ÖzgünK 1 Tb HDD sahibinden ile satıldı.---@Nevfel SANDISK 256 GB SSD PLUS havale ile alındı.@bboy1928---İpega 9076 Havale ile Satıldı@TermeLee---Logitech G633 Havale ile Alındı--- @Bmw. Komple kasa havale ile alındı.---@Ronon Dex Asus RX570 OC havale ile alındı@DramaYoLLaRI Hyper 212 Led havale ile alındı.---@jerjer7 Samsung 23.5" LC24F390FHMXUF havale ile alındı.@Justruling10 2 Ekran kartı havale ile satıldı. NOT : @neferkamer(muratkuleci) ürünü elden teslim almasına rağmen kargodan düşük puan vermiştir---@ZemberekKuşu telefonun durumunu bildiği halde alım yapıp düşük puan vermiştir---Diyecek bir sözüm yoktur, İnsanın Vicdanı en büyük Mahkemesidir... ...DİYECEK BİR SÖZ BULAMIYORUM... |
Bir insana kırılmış olduğunu izah etmek çok yorucu değil mi ya, hem seni kıran o hem de ne olduğunu anlaması için çabalayan sensin...
|
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 972
İkinci El Bölümü Mesajları: 510
Konularının görüntülenme sayısı: 54.044 (Bu ay: 642)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 458 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El