Herkese selamlar arkadaşlar. Daha önce forumda konu açarak bu konuda bilgili arkadaşların yönlendirmeleriyle AM4 sistem kurmuştum şimdi de 3 yıl kadar bu sistemi kullandıktan sonra Allah nasip ederse AM5 sisteme geçmeyi düşünüyorum. Öncelikle bir kaç hususu belirtmek isterim ki rgb ram olmazsa olmaz çünkü görselliğe de önem veriyorum ayrıca beyaz olması da tercihimdir çünkü yeni sistemi beyaz kurmayı düşünüyorum. Lütfen ramda RGB olmaz, gereksiz vs deyip konuyu kapatmayın. Şimdi almayı düşündüğüm sistem Ryzen 7 7800X3D fiyat performans açısında B650 soket düşünüyorum. Ram ise en az 6000 MHZ ve üzeri ancak CL konusunda çok fikrim yok. Şimdi bu işlemciye 7000 MHZ üzeri ram alsak gereksiz mi olur? 6000 MHZ üzeri ram hangi CL değerinde olmalı? Mevcut sistemi B550 XE-Gaming Wifi - Ryzen 5 5600X Gskil 3600CL16 64 GB Ram Rx 6700XT ilerleyen zamanda ekran kartını da değiştirmeyi düşünüyorum 4070-4070Tİ gibi kartlarla. FP ürünü olabilecek aynı zamanda işlemci ile de sorunsuz uyum içerisinde çalışabilecek min 32 gb max 64 gb (16x4 şeklinde) olacak şekilde ram önerilerinizi bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
Bildirim