Şimdi Ara

Nvidia 6600 GT ile 6800 GT arasındaki fark ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bide sistem ram fazla istiyor bu kartlar al+af açınca
  • quote:

Orjinalden alıntı: tylor

gt demişsin ama kelmelerinden 6800gt olarak algılıyorum.eğer 6800gt 2 sene gitmicekse hangi kart gider?o zaman 6600gt 6ay bile gitmez.üst uç kartlar bile bile 2 yıl gitmezse hiç bir kartın gideceğini sanmam
    quote:

Orjinalden alıntı: ~ÃNÃKİÑ §KYW@LKE®~

200$ vermeye değmez bence

GT'yi 2 sene bile kullanamazsın

Başka kartlara yönelmelisin

Zaten hiç bir kart'ı 2 sene kullanamazsın

Arkadaşın istediği şekilde
  • Agp almayı düşünenler için asus v9999 ultra goldda 345$(Goldu tavsiye etmem ama orası bu fiyata verebiliyorsa başka yerlerde verebilir.)

Asus v9999 gt 300$+kdv eksenbilgisayarda.
  • iki kartıda kullandım....tabiki 6800 gt kesinlikle on numara....16 pipe line 6vertex shader ...başka konuşmaya gerek yok sanırım....3d mark03 ovc lu 14000 bukadar fark bence 200 dolar eder......
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

6800GT'mi 8 ay önce almıştım ve halada en üst düzey kartlardan biri. e ben bunu en az 1-1.5 sene daha kullanırım. al sana 2 sene etti.

birisi demiş 9600XT ile son çıkan bütün oyunları son detay kasmadan oynuyoruz diye, sallamış. 6800GT'nin bile kasıldığı bazı yerler oluyor yeni nesil oyunlarda.

6600GT'mi yoksa 6800GT'mi diye sorarsan ben olsam 6800GT derim. aralarında 200 değil 150$ falan fark var. performans farkıda zaten neredeyse 2 katı. X800'mü yoksa 6800GT'mi diye sorarsan yine 6800GT derim çünkü nvidialarda sm3.0 + HDR var. atilerde yok. buda yeni teknoloji ile çıkan oyunları eski grafikler ile oynayacaksın demektir eğer ati alırsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 25 Temmuz 2005, 9:44:24 >
  • her seferinde aynı şeyleri yazmaktan bıkmıyorsunuz ya ben bu nvidia ın size kattığı güce şaşıyorum

6***gt: HDR + SM3.0 olmazsa olmazlarınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

6800GT'mi 8 ay önce almıştım ve halada en üst düzey kartlardan biri. e ben bunu en az 1-1.5 sene daha kullanırım. al sana 2 sene etti.

birisi demiş 9600XT ile son çıkan bütün oyunları son detay kasmadan oynuyoruz diye, sallamış. 6800GT'nin bile kasıldığı bazı yerler oluyor yeni nesil oyunlarda.

6600GT'mi yoksa 6800GT'mi diye sorarsan ben olsam 6800GT derim. aralarında 200 değil 150$ falan fark var. performans farkıda zaten neredeyse 2 katı. X800'mü yoksa 6800GT'mi diye sorarsan yine 6800GT derim çünkü nvidialarda sm3.0 + HDR var. atilerde yok. buda yeni teknoloji ile çıkan oyunları eski grafikler ile oynayacaksın demektir eğer ati alırsan.

Sen heralde 1-1.5 senedir mario oynuyorsun yada oyunlara girerken benim bench yaparken yaptığım ayarlarda oyun oynuyorsun

• beyazbüyü;
    hiç splinter cell 3 oynadınmı 6800GT ile?

ziwro ne saçmalamış biri tercüme etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 25 Temmuz 2005, 10:32:18 >
  • quote:

beyazbüyü;

Tabi sen benim yazdıklarımı anlıyamazsın

Biraz daha netten bişeyler oku öğren gel öyle konuşalım senle

• harbi diyorum ne saçmalıyosun bi açıklarmısın? hala saçmalıyosun.
  • quote:

beyazbüyü;

splinter cell dediğin oyunu 6600gt ile oynama gafletinde bulundum ama şunu belirtmekte yarar var 6800gt için aradaki fiyat farkına değmez boşu boşuna bizim elimizdeki kartlar da HDR + SM3.0 desteği var diye böbürlenmeyin.

Sizin SM3.0 açmaya çalıştığınız oyunların iki tanesini 1280x1024 85Hz 4xaa 16af Hıgh Detaıl oynuyorum...Far Cry+Doom3+Ressurection Of Evil+Half Life2+Splınter Cell .

Şimdi benim elimde 6800gt olmuş olsaydı tam aksini düşüneceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz nedeni ise eski bir 6600gt kullanıcısı olarak parasal büyük farklar var ve bunun için değmez...3 tane efekt görücem diye o parayı ben veremem veririm diyen de kendini kandırır..

Fiyat performans kralı nvidia da 6600gt ati de ise x800xl dir buyrun burdan yakın...

edit:

@ziver

r520 çıksın pc ye takıp mario oynarız sen merak etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 25 Temmuz 2005, 11:05:07 >

• Fiyat performans olarak his x800xl 305$ alınabiliyor gerçekten oldukça iyi bir oran ama
    345$ a da asus 6800 ultra alınabilir. Agp üst sınıf kart seçeceklerin göz ardı etmemesi gereken bir ürün bana kalırsa. Yada 50$ aşağıya 6800gt alınabilir. Fiyat performans olarak x800xl den aşağı kalmazlar.

http://www.gold.com.tr/urunozel.asp?ID=16879
  • iyi sen o parayı verme ben veririm. ileri görüşlü olmak her zaman daha iyidir..
  • quote:

iyi sen o parayı verme ben veririm. ileri görüşlü olmak her zaman daha iyidir..

• kartların kullanım süreleri kişiden kişiye değişir,gerçekten oyun cılgınları için 5-6ay bile fazla bir süre
    quote:

quote:

gt demişsin ama kelmelerinden 6800gt olarak algılıyorum.eğer 6800gt 2 sene gitmicekse hangi kart gider?o zaman 6600gt 6ay bile gitmez.üst uç kartlar bile bile 2 yıl gitmezse hiç bir kartın gideceğini sanmam
    quote:

Orjinalden alıntı: ~ÃNÃKİÑ §KYW@LKE®~

200$ vermeye değmez bence

GT'yi 2 sene bile kullanamazsın

Başka kartlara yönelmelisin

Arkadaşın istediği şekilde

• quote:

kartların kullanım süreleri kişiden kişiye değişir,gerçekten oyun cılgınları için 5-6ay bile fazla bir süre

ama o piyasaya göre değişir. sen ilk çıktığında R520 alıyosun. sonraki 1 sene yeni kart çıkmıyor. e yeni kart çıkıyor 1 sene sonra ama R520 hala en ufak kasıldığı bir oyun olmuyor. bu durumda 2 sene götürmezmi. yani oyun manyağı olsan bile gerek olmadıktan sonra niye alasın benim 6800GT gibi işte.. 8 ay önce aldım, 7800gtx daha yeni çıktı ama bnm kartın hala kasıldığı oyun yok neredeyse.
  • olayın kasmakla pek laakası yok,ben 6800gt den 7800gtx e geçen bir cok ikşiyi gördüm ve sorun kasma falan değildi sadece en iyiyye sahip ola ve yeni teknolojinin keyfine varma vs. bazen bu sebeplerden dolayı yeni kart alma ihtiyacı duyuyosun,ama şu an bi 6800gt alsan 2 yıl rahat oyun oynarsın diye düşünüyorum
    quote:

quote:

kartların kullanım süreleri kişiden kişiye değişir,gerçekten oyun cılgınları için 5-6ay bile fazla bir süre

ama o piyasaya göre değişir. sen ilk çıktığında R520 alıyosun. sonraki 1 sene yeni kart çıkmıyor. e yeni kart çıkıyor 1 sene sonra ama R520 hala en ufak kasıldığı bir oyun olmuyor. bu durumda 2 sene götürmezmi. yani oyun manyağı olsan bile gerek olmadıktan sonra niye alasın benim 6800GT gibi işte.. 8 ay önce aldım, 7800gtx daha yeni çıktı ama bnm kartın hala kasıldığı oyun yok neredeyse.

• 7800 ile 6800 arasında teknolojik fark yokki ama sadece hız farkı var :) şu anda 6800gt'nin hızının yetmediği oyun olmadığına göre bence mantıksız bir iş.. ha ama para boq olsa bende 7800GTX alırdım orası ayrı
  • quote:

7800 ile 6800 arasında teknolojik fark yokki ama sadece hız farkı var :) şu anda 6800gt'nin hızının yetmediği oyun olmadığına göre bence mantıksız bir iş.. ha ama para boq olsa bende 7800GTX alırdım orası ayrı

Var ufak tefek gelişmeler.
    transparency anti-aliasing
    24 iş hattı bu önemli bence "paralel çalışma" artık performans arttırmanın anahtar tanımlamasıdır.
    ve en önemlisi güç tüketimi konusundaki tasarrufu. Kimbilir belki aradaki fiyat farkını bile bu tasarrufla kapatır ;)
    şu an 569$+kdv liste fiyatı peşin olarak 530-540$+kdv gibi bir fiyata alınabilir ki biraz daha aşağı çekilirse gerçek değerini bulacaktır.

• onlar önemsiz özellikler :) transparency aa falan napıyım ben zaten 8x aa bile açamıyoruz o allahbilir nasıl performans düşürür :)
    24 iş hattına gelince, yapılan testlerde performansı ortada zaten, aşırı fark yok. bence 7800GTX gereksiz bir kart, R520 ile asıl patlama olacak diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 25 Temmuz 2005, 13:05:00 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.