Şimdi Ara

Nvidia 6600 GT ile 6800 GT arasındaki fark ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: TiesTorN

onlar önemsiz özellikler :) transparency aa falan napıyım ben zaten 8x aa bile açamıyoruz o allahbilir nasıl performans düşürür :)
    24 iş hattına gelince, yapılan testlerde performansı ortada zaten, aşırı fark yok. bence 7800GTX gereksiz bir kart, R520 ile asıl patlama olacak diye düşünüyorum

Çıkmamış kart ancak düşünülür zaten :) Bu kadar yaygaradan sonra ne çıkacağını çok merak ediyorum şu ana kadar ne zaman bu kadar reklam yapılsa bir ürüne sonucu pek parlak olmadı.

24 iş hattının başarısını şu gün için değerlendiriyorsun. İleride büyük etkisi olacağına inanıyorum işlemleri parçalayıp paralel olarak 24 iş hattında dengelemek çok daha avantajlı olucak. Evet performansı da ortada zaten oldukça tatminkar ;) Sanki sm3 şu an çok bir işe mi yarıyor :)

Transparency aa dan geçtim güç tüketiminde tasarruf bile çok büyük avantajdır o güçte bir kart için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 25 Temmuz 2005, 13:14:23 >

• valla 3dmark05'ten 7.7K'dan daha fazlasını beklerdim.. X850XT oc ile o değeri alıyor neredeyse.
    ayrıca sm3.0 performansı arttırır, performansı düşüren hdr'dır
  • quote:

valla 3dmark05'ten 7.7K'dan daha fazlasını beklerdim.. X850XT oc ile o değeri alıyor neredeyse.
    ayrıca sm3.0 performansı arttırır, performansı düşüren hdr'dır

Performans arttırır arttırmaz şeklinde bir yorum yapmadım orasını uygulamalar yaygınlaşırsa görücez şu anda net bişeye daha rastlamadım.
  • Paran varsa bekle 7 serisinden al ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurkans
    Performans arttırır arttırmaz şeklinde bir yorum yapmadım

sen yapmadın ama nasıl olsa yapan çıkacaktır ben baştan söyledim :)
  • pek teknoloji sayılmasada cinefx4.0 ve bir kaç özellikiğide 4 olmuştu
    ayrıca ultrashadow3 var yanlış hatırlamıyosam,ayrıca aa ve af deki yenilikler kucumsenecek gibi değil.bu özellikler için 7800 almaya değer ama dediğin gibi para boq gibi olucakki verdiğin paraya acımayacaksın
    quote:

7800 ile 6800 arasında teknolojik fark yokki ama sadece hız farkı var :) şu anda 6800gt'nin hızının yetmediği oyun olmadığına göre bence mantıksız bir iş.. ha ama para boq olsa bende 7800GTX alırdım orası ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 25 Temmuz 2005, 16:40:14 >

• ileri görüşlü olmak yeterliymiş

7800gtx almak için ileriyi görünce parada bir den bire oluşuyo
    quote:

Orjinalden alıntı: tylor

pek teknoloji sayılmasada cinefx4.0 ve bir kaç özellikiğide 4 olmuştu
    ayrıca ultrashadow3 var yanlış hatırlamıyosam,ayrıca aa ve af deki yenilikler kucumsenecek gibi değil.bu özellikler için 7800 almaya değer ama dediğin gibi para boq gibi olucakki verdiğin paraya acımayacaksın
    quote:

7800 ile 6800 arasında teknolojik fark yokki ama sadece hız farkı var :) şu anda 6800gt'nin hızının yetmediği oyun olmadığına göre bence mantıksız bir iş.. ha ama para boq olsa bende 7800GTX alırdım orası ayrı

• Arada bir çok fark var,6600 Gt 8 iş hatlıdır,6800 gt ise 16 iş hatlı.Ayrıca 6800 Gt gpu'su daha fazla işlem yapabilir,256 bit(Neredeyse 40 gb/sn bellek bant genişliği var),daha fazla mtexel/mpixel dolgu oranı olan bir karttır.Bütün bunlar bir araya geldiğinde 6800 gt'nin güçlü olmasının sebebi anlaşılıyor.Bana soracak olursanız güncel oyunları takip eden birisine düz 6600 bile yeter.Ancak oyun manyakları için 6800 Gt ve yukarısı şarttır.Bu gün için bana Ati Radeon 9550 bile yetiyor ama tatmin olup olmamakla alakası var.7800 Gtx konusuna gelince 24 işhattı performansa tabiki etki ediyor,bu önemli bir yenilik.Yeni teknolojiler sayesinde bu kart daha fazla aa ve aaf destekliyor buna bağlı olarak yeni teknolojiler sayesinde eski 6xxx kartlara oranla daha net görüntüler sunabiliyor.Bunlardan başka bu kartta çok fazla yenilik yok.Bellekler hala 256 bit ve 256 mb.İleride 512 mb versiyonları tabiki çıkacak ama ben genede 512 bit/32 pipeline kartları bekliyorum.Ayrıca nvida'nın grafik işlemcisinin hızı 6800 Ultra'da 400 Mhz iken,7800 Gtx'de 430 Mhz'e yükseltilmiş.Bellekler ise hala 1.25 Ghz sınıra takılmış ve sonuçta 1200 Mhz belleklere sahip ekran kartı çıkmış.

• quote:

quote:

daha 6K serisinin teknik özellikleri bile yeni yeni tek tük oyunlarda kullanılmaya başlandı, 7800gtx'inkiler kimbilir ne zaman kullanılmaya başlanır

• 6800 serisinden tam yararlanılmaya başlandığı sıralarda bence 7800 lere uygun oyunlarda yapılacaktır sonuçta iki seri çok benzerlik gösteriyor bu geçiş aynı Ge-Force 3 döneminden Ge-Force 4 dönemine geçiş zamanlarını hatırlattı.İnşallah Ge-Force 8 serisinde 5 serisindeki gibi ezilmez...
  • 6 ile 7 %90 aynı teknoloji zaten hehe
  • aslında bu sözlerin en başta tartıştıklarımızla bağdaşıyo,7800gtx aldığın zaman tam efektleriyle oynayabilmke için oyunların 1-2 yıl içerisinde yeni teknolojilere geçmeleri kartın uzun ömürlü olmasını sağlar,o yuzden nvidia larda bu da bir artı
    quote:

quote:

quote:

daha 6K serisinin teknik özellikleri bile yeni yeni tek tük oyunlarda kullanılmaya başlandı, 7800gtx'inkiler kimbilir ne zaman kullanılmaya başlanır

• alcağın kart 6800GT olmalı 7 serisi için çok erken günümüzdeki oyunlar 6 serisi için daha geride iken 7 serisi için fazladan wercen para bence luzumsuz ilerde bi GT daha alırsın SLI yaparsın....
  • daha yeni piyasaya cıkmış,hemde yeni bir serinin kartı olmasına rağmen fiyatını cok abartılı bulmuyorum ama yinede bir kaç modeli cıkarsa 6 seriside 7 seriside ucuzlayacaktır
    quote:

Orjinalden alıntı: Aeneis

alcağın kart 6800GT olmalı 7 serisi için çok erken günümüzdeki oyunlar 6 serisi için daha geride iken 7 serisi için fazladan wercen para bence luzumsuz ilerde bi GT daha alırsın SLI yaparsın....
  • mesela r520 fudo
    quote:

daha yeni piyasaya cıkmış,hemde yeni bir serinin kartı olmasına rağmen fiyatını cok abartılı bulmuyorum ama yinede bir kaç modeli cıkarsa 6 seriside 7 seriside ucuzlayacaktır
    quote:

Orjinalden alıntı: Aeneis

alcağın kart 6800GT olmalı 7 serisi için çok erken günümüzdeki oyunlar 6 serisi için daha geride iken 7 serisi için fazladan wercen para bence luzumsuz ilerde bi GT daha alırsın SLI yaparsın....

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.