Şimdi Ara

Nvidia 680 mi?Yoksa Amd 7970 mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
2.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amacına ve parana göre değişir.
  • FX5200.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

hangisi ucuzsa..

ikisi de benzer performansta olduğundan bu önerme daha doğru oluyor. ..

Yakın performans olabilir ama diğer + lar gtx680 den yana.

Soru genel sorulduğu için genel cevapladım, 7970 veya 680 alacak birinin güç tüketimi, sessizlik, soğutma gibi faktörleri 2. plana atacak önlemleri vardır diye düşünüyorum... Bu tür kartları alan adamın, güçlü cpu, güçlü mainboard, kaliteli ve güçlü PSU, soğutması iyi bir kasası vardır...

edit: imla ve anlatım bozukluğu

Ben güç tüketimi veya bu tür bir şeyden bahsetmedim. Nvidia nın oyunlara verdiği destek ve yazılımsal geliştirmelerini kastederek bunu söyledim.

• quote:

hangisi ucuzsa..

+1
  • Bence GTX 680
    Physx , Cuda Gibi Teknolojilerden Yaralanırsın
  • Ses konusunda çözüm üreten özel modeller piyasada yerini alır ve 680'den özel kart diye daha pahlı satılmazsa 7970 alınır. Nvidia 580'de ve 680'de ref tasarım kartlarda sessizlik konusunda daha başarılı. En azından bu konu sabit. Şimdi performans konusuna girsek
    kıstaslar farklı, sitelerin test alma yöntemleri farklı ve bence hatalı. Oyun seçimleri yanlış. Bazı sitelerin test içeriğinde 2560 ve 1280 gibi çözünürlükler var. Bu kartların esas kullanım amacı olan 1920*1080 ve MSAA+yüksek detaydır. Bu seviyede alınan sonuçlarla
    2560 ve 1280 çözünürlük sonuçlarını harmanlarsanız üstüne COD 4 gibi eski oyunlarıda baharat olarak eklerseniz bu emeğin tadı kaçar

Bir de boost konusu var. Kartın GPu'suna göre 1006 mhz olan 680 en sıradan oyun veya bench esnasında. oyuna ve GPu'ya göre 1060-1100 arasında otomatik OC oluyor. Yine de 7970 bu hızlarda olsada 680 temiz oyunlar ve gerçekçi detaylarla az da olsa öde olur ve sessiz olması, yeni sürücülerle bir kaç ay içinde performansın biraz daha artacağı beklentisi de göz önünde öne çıkıyor.

Ayrıca 2. elde şu anda daha fazla talep edilme durumu var.

Özel soğutmalı ses konusunda başarılı bir 7970 fiyatı daha pahalı olamazsa 680'in her zaman alternatifidir. AMD GTX580'de olduğu gibi Vapor-Chamber tabanlı bir ref tasarım yapsaydı durum daha farklı olacaktı. Bu sefer GPU'yu bence güzel yaptılar ama bana göre çok zor olmayan sessizlik konusunda zayıf kaldılar. Ayrıca lansman fiyatını yüksek tutarak tepki almaları da cabası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 9 Mayıs 2012; 16:07:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

quote:

Orijinalden alıntı: ssenginss

Ben 670 diyorum cok yakin olacaklar cunku

Nvidia 680 mi?Yoksa Amd 7970 mi ? sorusuna 670 diyorsan helal diyorum bende

sen okuduğunu anlarsan bende sana helal olsun diyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Ses konusunda çözüm üreten özel modeller piyasada yerini alır ve 680'den özel kart diye daha pahlı satılmazsa 7970 alınır. Nvidia 580'de ve 680'de ref tasarım kartlarda sessizlik konusunda daha başarılı. En azından bu konu sabit. Şimdi performans konusuna girsek
    kıstaslar farklı, sitelerin test alma yöntemleri farklı ve bence hatalı. Oyun seçimleri yanlış. Bazı sitelerin test içeriğinde 2560 ve 1280 gibi çözünürlükler var. Bu kartların esas kullanım amacı olan 1920*1080 ve MSAA+yüksek detaydır. Bu seviyede alınan sonuçlarla
    2560 ve 1280 çözünürlük sonuçlarını harmanlarsanız üstüne COD 4 gibi eski oyunlarıda baharat olarak eklerseniz bu emeğin tadı kaçar

Bir de boost konusu var. Kartın GPu'suna göre 1006 mhz olan 680 en sıradan oyun veya bench esnasında. oyuna ve GPu'ya göre 1060-1100 arasında otomatik OC oluyor. Yine de 7970 bu hızlarda olsada 680 temiz oyunlar ve gerçekçi detaylarla az da olsa öde olur ve sessiz olması, yeni sürücülerle bir kaç ay içinde performansın biraz daha artacağı beklentisi de göz önünde öne çıkıyor.

Ayrıca 2. elde şu anda daha fazla talep edilme durumu var.

Özel soğutmalı ses konusunda başarılı bir 7970 fiyatı daha pahalı olamazsa 680'in her zaman alternatifidir. AMD GTX580'de olduğu gibi Vapor-Chamber tabanlı bir ref tasarım yapsaydı durum daha farklı olacaktı. Bu sefer GPU'yu bence güzel yaptılar ama bana göre çok zor olmayan sessizlik konusunda zayıf kaldılar. Ayrıca lansman fiyatını yüksek tutarak tepki almaları da cabası...

Yanlış bir değerlendirme yapmışsın üstelik bunun için büyük zaman ve çaba harcamışsın..

sitelerdeki testler gerçeği yansıtmıyor doğru ama bu nvidia için bir dezavantaj oluşturuyor çünkü birçok oyunda phsyx kapatılarak test ediliyor oysa ki bu özellik bunu destekleyen oyunlarda olmazsa olmazlar arasında ve hiçbir son kullanıcının bu kadar pahalı kartlara para verdikten sonra bu özelliği devre dışı bırakarak oyun oynaması beklenemez. Bu hem amd hemde nvidia üst seviye kart kullanıcıları için geçerli...

Durum böyle olnucada phsyx destekli oyunlarda 7970'in rakibi gtx 680 değil 580 oluyor ki ona bile yetişemiyor..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

quote:

Ben 670 diyorum cok yakin olacaklar cunku

Nvidia 680 mi?Yoksa Amd 7970 mi ? sorusuna 670 diyorsan helal diyorum bende

sen okuduğunu anlarsan bende sana helal olsun diyeceğim

Tamam öğretmenim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

quote:

hangisi ucuzsa..

+1

+2
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

quote:

quote:

hangisi ucuzsa..

+1

+2

+ 3

• Tabikide gtx 680
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

quote:

quote:

quote:

hangisi ucuzsa..

+1

+2

+ 3

+4

• quote:

Orijinalden alıntı: H@$@N

quote:

quote:

quote:

quote:

hangisi ucuzsa..

+1

+2

+ 3

+4

+5

• quote:

Orijinalden alıntı: Marinexx
    Yanlış bir değerlendirme yapmışsın üstelik bunun için büyük zaman ve çaba harcamışsın..

sitelerdeki testler gerçeği yansıtmıyor doğru ama bu nvidia için bir dezavantaj oluşturuyor çünkü birçok oyunda phsyx kapatılarak test ediliyor oysa ki bu özellik bunu destekleyen oyunlarda olmazsa olmazlar arasında ve hiçbir son kullanıcının bu kadar pahalı kartlara para verdikten sonra bu özelliği devre dışı bırakarak oyun oynaması beklenemez. Bu hem amd hemde nvidia üst seviye kart kullanıcıları için geçerli...

Durum böyle olnucada phsyx destekli oyunlarda 7970'in rakibi gtx 680 değil 580 oluyor ki ona bile yetişemiyor..

Beni tanıyanlar ağırlıkta zaten Nvidia kullanıcısı olduğumu bilirler. Nvidia clupte taş devrinden kaldığım yazılır ilk mesajda.
    Amd'nin iyi yaptığı kartları da alır kullanırım. Ses sorunu olmayan bir 7970'e 680'den ucuz sürece de hayır demem.İşlemcileri de benim nazarımda yarı fiyata düşene kadar faildir yarı fiyat olunca çok güzel işlemci olurlar. Mesela 1090t biraz oldu gibi..

Ben 580 kullanıyorum. Akşamları sesli olarak benden yaşça hayli küçük ama forumda bilinen tanınan deneyimli arkadaşlarımla Haftada ortalama 4 gün akşamları beraber sesli olarak Bf3 Multi oynarız. Oynarken sohbet ettiğimiz için forumda yazıştığımızdan daha fazla detayları da paylaşırız. Turnuvalara da katılırlar, zehir gibi multi oyuncularıdır. 680 7950 gibi üst düzey kartlarla oynuyorlar. Dün akşam kart muhabbetinden oyuna yarım saat giremedik bile Onun için kartlar hakkında net bilgi sahibi olduğumdan yazdım onları....

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 10 Mayıs 2012; 14:17:08 >

• GTX680 daha performanslı zaten, testlere bakabilirsin.
  • 7970 diyen arkadaşların neye dayanarak dediğni bilmiyorum ama zate n 0 alıcaksanız 7970 in 680 den daha pahalı olduğnu görüceksiniz

sorunuzun cevabı ise

%10000 % GTX 680 TABİKİDE
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapry

quote:

Orijinalden alıntı: H@$@N

quote:

quote:

quote:

quote:

hangisi ucuzsa..

+1

+2

+ 3

+4

+5

+1905

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.