Merhaba arkadaşlar. Üşenmeyip okuyup bir de yardım eden olursa çok minnettar kalıcam, zira kafayı yiyorum artık...
Benzer bir dertten 2 aydır müzdaribim. Ekran kartının driver ini yükleyip reset attığımda açılırken windows logolu yükleme kısmında takılıyor pc. Haliyle resetleyip " çalışan ayarlara dön " diyorum her seferinde ama bıktım artık.
Ekran kartı mı yandı derseniz : Bir iki defa nasıl oldu anlamadım, yüklenmiş olarak açıldı pc. Hatta bi keresinde aygıt yöneticisinde yuklu degıldi, yeni donanım ekle den yuklememi istedi, yükledim ve NFS Hot Pursuit i açtım, video kısımlarını geçtim ama oyun baslarken dondu pc. Resetleyince de yine aynı sorunlar...
Bir kaç defa temizledim, çıkarttım taktım, çok eski bi güç kaynağıyla idare ediyodum bi kaç aydır, 250W idi, gittim everest 420 W güç kaynağı aldım belki güç yetmiyodur diye, taktıktan sonra ekran kartını yukledim, kitlenmeden acıldı ama onda da NFS ye girerken dondu, resetledim ve yine aynı dert...
Driver olarak internette buldugum bir çok versiyonu denedim, nvidia nın sitesinden tarattırıp uygun olanları indirdim, anakart ve ekran kartı olarak ve onları da denedim, değişen bir durum yok.
Yükleme şeklime gelince : Sadece driver ı ileri ileri yaparak yukledigim de oldu ( dosyalarını c de Nvidia klasörüne açtırıp devam edip kurdurttum ) Driver i klasöre açtırdıktan sonra donanım ekleden nvida yı tanıtıp resetleyip girip dosyaları açarak denedim ..... Bunlara benzer varyasyonların hepsini yaptığımı zannediyorum.. Şüphelendiğim noktalar: 1-BIOS
2 -Windows SP3 ile yaşıyorum bu problemleri
3- harddiskimin SATA olmasına rağmen heryerin IDE dosyası dolu olması.
Sürüm EVEREST v4.20.1170/tr Karşılaştırmalı Test Birimi 2.3.212.0 Anasayfahttp://www.lavalys.com/ Rapor Türü Hızlı Rapor [ TRIAL VERSION ] Bilgisayar MYPC-BB6AAE5926 (Kuba) Oluşturan Administrator İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail) Tarih 2010-12-23 Saat 20:32
Bilgisayar: Bilgisayar Türü ACPI Çok işlemcili Bilgisayar İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional OS Servis Paketi [ TRIAL VERSION ] Internet Explorer 8.0.6001.18702 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Bilgisayar Adı MYPC-BB6AAE5926 (Kuba) Kullanıcı Adı Administrator Oturum Etki Alanı [ TRIAL VERSION ] Tarih / Saat 2010-12-23 / 20:32
Anakart: CPU Türü DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+ Anakart Adı Asus M2N (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Anakart Çipseti nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammer Sistem Belleği [ TRIAL VERSION ] BIOS Türü AMI (04/30/07) İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1) İletişim (COM ve LPT) Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)
Görüntü Birimi: Görüntü Bağdaştırıcısı nVIDIA GeForce 8500 GT (Asus EN8500GT) 3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce 8500 GT
Çokluortam: Ses Bağdaştırıcı Analog Devices AD1988 @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller
Depolama : IDE denetleyici NVIDIA nForce Serial ATA Controller IDE denetleyici NVIDIA nForce Serial ATA Controller IDE denetleyici Standart Çift Kanallı PCI IDE Denetleyici Floppy Sürücüsü Disket sürücüsü Disk Sürücüsü SAMSUNG HD161HJ SCSI Disk Device (160 GB, 7200 RPM, SATA-II) Optik Sürücü TSSTcorp CDDVDW SH-S203B SCSI CdRom Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) SMART Sabit Disk Durumu OK
Bölümler: C: (NTFS) [ TRIAL VERSION ] D: (NTFS) 72614 MB (13359 MB boş) Toplam Boyut [ TRIAL VERSION ]
Giriş: Klavye HID Klavye Aygıtı Klavye Standard 101/102 Tuşlu ya da Microsoft Natural PS/2 Klavye Fare HID uyumlu fare
Ağ: Birincil IP Adresi [ TRIAL VERSION ] Birincil MAC Adresi 00-1A-92-96-4A-43 Ağ Bağdaştırıcısı NVIDIA nForce Networking Controller (192. [ TRIAL VERSION ])
Çevre Birimleri: USB1 denetleyici nVIDIA MCP61 - OHCI USB 1.1 Controller USB2 denetleyici nVIDIA MCP61 - EHCI USB 2.0 Controller USB-Aygıt USB Bileşik Aygıt USB-Aygıt USB İnsan Arayüz Aygıtları USB-Aygıt USB İnsan Arayüz Aygıtları USB-Aygıt USB İnsan Arayüz Aygıtları
DMI: DMI BIOS Sağlayıcısı American Megatrends Inc. DMI BIOS Sürümü 0502 DMI Sistem Üreticisi System manufacturer DMI Sistem Ürün Adı System Product Name DMI Sistem Sürümü System Version DMI Sistem Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Sistem UUID [ TRIAL VERSION ] DMI Anakart Üreticisi ASUSTeK Computer INC. DMI Anakart Ürün Adı M2N DMI Anakart Sürümü Rev 1.xx DMI Anakart Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Üretiçisi Chassis Manufacture DMI Kasa Sürümü Chassis Version DMI Kasa Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Fiyat Etiketi [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Türü Desktop Case DMI Toplam / Boş Bellek Yuvaları 4 / 2