sözünü ettiğiniz durumların hiç bir somut ve bilimsel ifadesi yok !
oyunda fps dalgalanması diyorsunuz 60 ile 90 arasınamı gidip geliyor yoksa 60 ile 30 fps arasımı gidip geliyor !?
2. olarak video görüntüleri konusuna gelirsek ati kullandığımda TV den istediğim gibi renk canlıklık ayarları yapabiliyorum ! ama nvidia PC monitörünü TV gibi kullanıldığını varsayarak kendisine göre renkleri getiridiği için ! TV de insanlar patlican gibi kıp kırmızı gözüküyor ( patlica kırmızı değil bu arada :)
aynı problemi ben de yaşıyorum. makinede herşey sıfırdan kuruldu. psu yeterli, ekran kartı güç girişleri tamam, driver 11.11, windows 7 sp1 güncel. gpu shark ile bakıyorum 3 adet performans durumu gösteriyor. 150 mhz-250 mhz, 500-800 ve 800-1250 galiba. benim gpu 150-250 durumunda çalışıyor. bunun bir ayarı olması lazım diye düşünüyorum ama bir türlü bulamadım. ccc ye bakıyorum 3d ayarı filan var, hız aşırtma ile ilgili değildir zaten. otomatik olarak mı ayarlaması lazım yoksa manuel bir şeyler mi yapılmalı. işin içinden çıkamadım ya.
Doktor bey doktor bey acile bir hasta getirdiler
Doktor : yinemi ati ekran kartı sahibi ?
hemşire : evet doktor bey hemde nvdia dan geçiş yapmış
doktor : alın hemen karantinaya
quote:
Orijinalden alıntı: cenkyyy
Doktor bey doktor bey acile bir hasta getirdiler
Doktor : yinemi ati ekran kartı sahibi ?
hemşire : evet doktor bey hemde nvdia dan geçiş yapmış
doktor : alın hemen karantinaya
tamam.
quote:
Orijinalden alıntı: index
aynı problemi ben de yaşıyorum. makinede herşey sıfırdan kuruldu. psu yeterli, ekran kartı güç girişleri tamam, driver 11.11, windows 7 sp1 güncel. gpu shark ile bakıyorum 3 adet performans durumu gösteriyor. 150 mhz-250 mhz, 500-800 ve 800-1250 galiba. benim gpu 150-250 durumunda çalışıyor. bunun bir ayarı olması lazım diye düşünüyorum ama bir türlü bulamadım. ccc ye bakıyorum 3d ayarı filan var, hız aşırtma ile ilgili değildir zaten. otomatik olarak mı ayarlaması lazım yoksa manuel bir şeyler mi yapılmalı. işin içinden çıkamadım ya.
Bahsettiğiniz hızlar oyunda mı masaüstünde mi?
Oyun esnasında MSI afterburner ile gpu ve ram hızlarını anlık görebilirsiniz. Oyun esnasındaki hızlara bakıp buraya yazın, birde gpu-z ile ekran görüntüsü alın. Bazen Kart lar pcı-e x1 hızda kalabiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
quote:
Orijinalden alıntı: index
Bahsettiğiniz hızlar oyunda mı masaüstünde mi?
Oyun esnasında MSI afterburner ile gpu ve ram hızlarını anlık görebilirsiniz. Oyun esnasındaki hızlara bakıp buraya yazın, birde gpu-z ile ekran görüntüsü alın. Bazen Kart lar pcı-e x1 hızda kalabiliyor.
gpu-z ile baktığımda herhangi bir problem görünmüyor. pci-e yi tam hatırlamıyorum ama x1 de olsaydı dikkatimi çekerdi. yine de bu akşam bir ekran görüntüsü alıp koyarım buraya.
masaüstü performansında bir problem yok. ancak MSI afterburner denemedim onu deneyip hem masaüstü hem de 3d hızlarına bir bakayım. zaten sadece crysis 2 açıp kilitlenince başka oyun denemedim. direkt 3dmark ve pcmark yaptım. 3dmark kilitledi. pcmark ise benzer sistemlerin yarısı kadar puan verdi. bu akşam inşallah çözerim bu sorunu aksi takdirde forumda aynı sorunu yaşayan birkaç arkadaş gibi bende çıldıracağım :)
anakartın biosunu güncellemeyi deneyiniz !
quote:
GPU-Z ile ekran kartına ait SS leri eklermisiniz?
Birde Oyunda yine GPU-Z arka planda çalışsın ve hemen akabinde oyundan çıkıp sensors sekmesinde gpu, memory hızları en yüksek kaçta seyretmiş onları bi buraya yazarmısınız.
Buyurun. Eğer 2. attığım resimdeki kayıt doğruysa, kart güç tüketmesin diye kendi kendine hız düşürüyor ama hızı oyun sırasında da düşük kalıyor olabilir mi?
2. Attığınız resim oyun esnasında mı alındı?
quote:
2. Attığınız resim oyun esnasında mı alındı?
Oyun açıktı masa üstüne inmiştim. Ama o ihtimali de eledim. 10 dakika boyunca oyundaydım. Aldığım değerler normal.
Dosyanın tamamını yükleyip link bırakayım mı buraya?
Oyun değerleri normal. Kart 3d hızlarına çıkmış zaten.
Benim en çok takıldığım nokta 80-15 fps olayı oldu. Bu durum süreklimi oluyor? Her oyunda oluyor mu?
quote:
Oyun değerleri normal. Kart 3d hızlarına çıkmış zaten.
Benim en çok takıldığım nokta 80-15 fps olayı oldu. Bu durum süreklimi oluyor? Her oyunda oluyor mu?
Hocam şu şekilde söyleyeyim; 8800GT ile MW3'de aldığım değerlere yakın değerler alıyorum. Grafikleri açınca dediğim olay oluyor. Assasins creed 2'de de mevcut MW3'de de. Battlefield 3 denicem de korkuyorum kart patlar diye
quote:
Orijinalden alıntı: naughtymmn
Selamlar. Yıllardır bilgisayar kullanırım, hep nedense nVidia kullandım. Geçenlerde uygun bir fırsat bulup HIS 5870 aldım. Tabi hemen oyun oynamak istiyor insan. Daha önceki kartım ile performans farklarını görmek istedim. (daha önceki kartım 8800GT amp) Assasins Creed Revolution'ı kurdum. Oyunun grafikleri full de açsam sonuna kadar da düşürsem de fps aynı hep. Bir de bazen 80 oluyor bazen 15. Bu kadar fazla fps oynaması olmaması gerekir. Ben 8800GT ile oynarken 35-40 arası dolaşıyordu. Bir de kart kendi kendine hız düşürüyor. cpu clock 186 memory clock 300'e iniyor. Bunu kapatmamın yolu yok mu? Oyun oynarken performans sorununa sebep olmaz mı bu durum? Bütün güncellemeler tam, ama eksik bir şeyler var. Kart beklentimin altında kaldı şuanda.
Sizinkine benzer bir problemi msi gtx 470 Twin Frozer II ekran kartında yaşadım. Kartı geri gönderdim, paramı iade ettiler. Ben ne yaptıysam sorunu çözemedim. Belki buradaki deneyimli arkadaşlar size yardımcı olabilir ama siz de benim gibi yapabilirsiniz.
5870 ile aşağıdaki ayarlarda 80 fps almışlar zaten. 15 FPS ye düştüğü anlar belki save anları olabilir. Dikkat ettinizmi düşüş anlarına?
quote:
Orijinalden alıntı: zorbeymd
quote:
Orijinalden alıntı: naughtymmn
Selamlar. Yıllardır bilgisayar kullanırım, hep nedense nVidia kullandım. Geçenlerde uygun bir fırsat bulup HIS 5870 aldım. Tabi hemen oyun oynamak istiyor insan. Daha önceki kartım ile performans farklarını görmek istedim. (daha önceki kartım 8800GT amp) Assasins Creed Revolution'ı kurdum. Oyunun grafikleri full de açsam sonuna kadar da düşürsem de fps aynı hep. Bir de bazen 80 oluyor bazen 15. Bu kadar fazla fps oynaması olmaması gerekir. Ben 8800GT ile oynarken 35-40 arası dolaşıyordu. Bir de kart kendi kendine hız düşürüyor. cpu clock 186 memory clock 300'e iniyor. Bunu kapatmamın yolu yok mu? Oyun oynarken performans sorununa sebep olmaz mı bu durum? Bütün güncellemeler tam, ama eksik bir şeyler var. Kart beklentimin altında kaldı şuanda.
Sizinkine benzer bir problemi msi gtx 470 Twin Frozer II ekran kartında yaşadım. Kartı geri gönderdim, paramı iade ettiler. Ben ne yaptıysam sorunu çözemedim. Belki buradaki deneyimli arkadaşlar size yardımcı olabilir ama siz de benim gibi yapabilirsiniz.
Dilerim yapmak zorunda kalmam dostum.
5870 baya iyi bir kart olması lazım. Büyük beklenti ile aldım. Ama güncel oyunları yarı grafiklerine kadar bile açamıyorum. Sistemin diğer bileşenleri yukarıda yazdığım gibi i3 530, Gigabyte P55-US3L, 6 gb ddr3 1333 ram. Bu parçalardan birisi darboğaz yapmaz değil mi?
Kullandığınız PSU nedir peki?
quote:
5870 ile aşağıdaki ayarlarda 80 fps almışlar zaten. 15 FPS ye düştüğü anlar belki save anları olabilir. Dikkat ettinizmi düşüş anlarına?
Hocam hangi ayarlarda 80 almışlar? Bende grafikler yarıda bile yok şuan. Dibe dayayınca 80 oluyor. Fulleyince 15-40 arası dolanıyor. Fps'nin dibe vurduğu anlar örneğin assasins creed'de yüksek bir binanın çatısına çıktığında, yahut MW3'de yoğu nbir çatışmada çok düşük fps alıyorum. Geçen sene 700-800 liraya satılan bir kart bu. Aklım almıyor vallahi.
quote:
Kullandığınız PSU nedir peki?
Kasayı de yeni aldım. CM 690 II'nin içinden çıkan 650wattlık psu'yu kullanıyorum.
1920X1080, max qualityt, 4xaa açmışlar. Ha diğer donanım farkları v.s. dersek sizinde en azından ortalama 60-70 fps almanız lazım. Bir sorun var ama nerde? Ya kart sorunlu ya da başka bir bileşende sorun var.
Koyduğunuz ekran görüntülerinde GPU yükü %40'a bile ulaşmamış görünüyor. Büyük ihtimalle kart arızalı.