Şimdi Ara

nVidia'dan Ati'ye geçtim. FPS sorunu yaşıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Yıllardır bilgisayar kullanırım, hep nedense nVidia kullandım. Geçenlerde uygun bir fırsat bulup HIS 5870 aldım. Tabi hemen oyun oynamak istiyor insan. Daha önceki kartım ile performans farklarını görmek istedim. (daha önceki kartım 8800GT amp) Assasins Creed Revolution'ı kurdum. Oyunun grafikleri full de açsam sonuna kadar da düşürsem de fps aynı hep. Bir de bazen 80 oluyor bazen 15. Bu kadar fazla fps oynaması olmaması gerekir. Ben 8800GT ile oynarken 35-40 arası dolaşıyordu. Bir de kart kendi kendine hız düşürüyor. cpu clock 186 memory clock 300'e iniyor. Bunu kapatmamın yolu yok mu? Oyun oynarken performans sorununa sebep olmaz mı bu durum? Bütün güncellemeler tam, ama eksik bir şeyler var. Kart beklentimin altında kaldı şuanda.

• quote:

Orijinalden alıntı: naughtymmn

Selamlar. Yıllardır bilgisayar kullanırım, hep nedense nVidia kullandım. Geçenlerde uygun bir fırsat bulup HIS 5870 aldım. Tabi hemen oyun oynamak istiyor insan. Daha önceki kartım ile performans farklarını görmek istedim. (daha önceki kartım 8800GT amp) Assasins Creed Revolution'ı kurdum. Oyunun grafikleri full de açsam sonuna kadar da düşürsem de fps aynı hep. Bir de bazen 80 oluyor bazen 15. Bu kadar fazla fps oynaması olmaması gerekir. Ben 8800GT ile oynarken 35-40 arası dolaşıyordu. Bir de kart kendi kendine hız düşürüyor. cpu clock 186 memory clock 300'e iniyor. Bunu kapatmamın yolu yok mu? Oyun oynarken performans sorununa sebep olmaz mı bu durum? Bütün güncellemeler tam, ama eksik bir şeyler var. Kart beklentimin altında kaldı şuanda.

diğer bileşenleriniz neler?

• quote:

Orijinalden alıntı: arseniCem

quote:

Selamlar. Yıllardır bilgisayar kullanırım, hep nedense nVidia kullandım. Geçenlerde uygun bir fırsat bulup HIS 5870 aldım. Tabi hemen oyun oynamak istiyor insan. Daha önceki kartım ile performans farklarını görmek istedim. (daha önceki kartım 8800GT amp) Assasins Creed Revolution'ı kurdum. Oyunun grafikleri full de açsam sonuna kadar da düşürsem de fps aynı hep. Bir de bazen 80 oluyor bazen 15. Bu kadar fazla fps oynaması olmaması gerekir. Ben 8800GT ile oynarken 35-40 arası dolaşıyordu. Bir de kart kendi kendine hız düşürüyor. cpu clock 186 memory clock 300'e iniyor. Bunu kapatmamın yolu yok mu? Oyun oynarken performans sorununa sebep olmaz mı bu durum? Bütün güncellemeler tam, ama eksik bir şeyler var. Kart beklentimin altında kaldı şuanda.

diğer bileşenleriniz neler?

Intel i3 530 2.93 işlemci
    Gigabyte P55-us3l anakart
    4gbx1 Gskill ripjaws ddr3 1333 , 2gbx1 patriot ddr3 1333 ram

Bu arada filmlerin de görüntü kalitesi düştü sanki. Catalys'de ayarları var mı yapmam gereken?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naughtymmn -- 29 Kasım 2011; 2:23:45 >

• temiz bir kurulum yapın bence. format atın pc ye. güncel driverleri kurun. bir de öyle deneyin.
  • quote:

temiz bir kurulum yapın bence. format atın pc ye. güncel driverleri kurun. bir de öyle deneyin.

32 bit kurulu zaten şuan. 64 bit temiz bir kurulum şart. Ama 8800GT ile 5870 arasında inanılmaz fark olması gerekirdi. Umarım düzelir. Ati'ye geçmekle hata mı ettim diyorum şuan.
  • olay ati nvidia olayı değil. dediğiniz gibi dağlar kadar fark olması gerekiyordu. temiz kurulum yapın bir.

bir de kullandığınız çözünürlük nedir?
  • quote:

olay ati nvidia olayı değil. dediğiniz gibi dağlar kadar fark olması gerekiyordu. temiz kurulum yapın bir.

bir de kullandığınız çözünürlük nedir?

1920x1080. 8800GT'de de 5870'de de full hd ayarladım.
  • Güncelleme.

Format attım, sorun devam ediyor. Kart bozuk olabilir mi acaba? Kart ile birlikte 650w güt kaynağı almıştım. Onunla alakası olabilir mi?

Filmlerde görüntü berbat. Oyunlarda fps inanılmaz dalgalanıyor. Herhangi bir tavsiyesi olan var mı?
  • quote:

Güncelleme.

Format attım, sorun devam ediyor. Kart bozuk olabilir mi acaba? Kart ile birlikte 650w güt kaynağı almıştım. Onunla alakası olabilir mi?

Filmlerde görüntü berbat. Oyunlarda fps inanılmaz dalgalanıyor. Herhangi bir tavsiyesi olan var mı?

11.11 Driver yükleyin güç girişlerini kontrol edin ve MSI Afterburner'dan clock düşürmeyi deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sajuuk

quote:

Güncelleme.

11.11 Driver yükleyin güç girişlerini kontrol edin ve MSI Afterburner'dan clock düşürmeyi deneyin

Cevap için teşekkürler;

Kartı 11.11 ve 8.93 ile denedim sorun aynı.

Kartın standart ayarı 850mhz cpu, 1200 mhz ram frekans. Kart bu haldeyken de durumu 900-1300'e çıkardığımda da aynı. Güç girişleri düzgün görünüyor. Başka bir önerü var mı? Sinir hastası oldum 1 haftadır. İade edip 6870 yahut nVidia bir kart mı alsam diye düşünmüyor değilim. 5870'in çok iyi bir kart olduğunu biliyorum. Ama neden bu şekilde oldu çözemiyorum.

• Kartı MSI kombustor ile test ettim değerler şu şekilde;
     nVidia'dan Ati'ye geçtim. FPS sorunu yaşıyorum.
  • ah kardeşim ah... Nvidia'dan vazgeçilirmi ?
  • quote:

quote:

temiz bir kurulum yapın bence. format atın pc ye. güncel driverleri kurun. bir de öyle deneyin.

32 bit kurulu zaten şuan. 64 bit temiz bir kurulum şart. Ama 8800GT ile 5870 arasında inanılmaz fark olması gerekirdi. Umarım düzelir. Ati'ye geçmekle hata mı ettim diyorum şuan.

Nvidia kazıktır ama kalitelidir....fakat sendeki sorun ekran kartı değil yazılım sorununa benziyor...format iyi bir çözüm olabilir....hd 5850 ile 5870 arasında bile ciddi farklar oluyor kaldı ki senin eski kartını 3 way sli yapsan hd 5870'in performansını yakalayamazsın...sen en iyisi format çek pc'ye temiz bir kurulum yap...format attıktan sonra bir iki oyun yükle program yükleme fazla o zaman anlarsın gerçek sorunu.....inşallah düzelir....hd 5870 iyi karttır iyi bir seçim olmuş....

• quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

quote:

quote:

Nvidia kazıktır ama kalitelidir....fakat sendeki sorun ekran kartı değil yazılım sorununa benziyor...format iyi bir çözüm olabilir....hd 5850 ile 5870 arasında bile ciddi farklar oluyor kaldı ki senin eski kartını 3 way sli yapsan hd 5870'in performansını yakalayamazsın...sen en iyisi format çek pc'ye temiz bir kurulum yap...format attıktan sonra bir iki oyun yükle program yükleme fazla o zaman anlarsın gerçek sorunu.....inşallah düzelir....hd 5870 iyi karttır iyi bir seçim olmuş....

Hocam format attım. Güncellemeler falan hepsi tamam. Yazılımla ilgili bütün olaylar yaptım. Birazdan 3dmarks testi atıcam. Bakalım ne olacak.

• bakalım hocam sonuçları yarına alırız senden.....
  • Öncelikle geçmiş olsun.
    Benim anlamadığım ; hadi oyunlarda performansı anlayamadın,filmlerde nasıl görüntü kötü olabilirki ?Yani nasıl bir görüntü kalitesizliği bu.Film dediğin gt 210 hd 5450 ile kıyaslasan bile kaliteyi ayırtetmek zor yani..1080p videolarda görüntü mat cansız falanmı ?
    Sabit fps : oyun ayarlarında vsync kapalı olabilir.
  • Özellikle hayatımda misal 50 tane kart kullandıysam 46'sı diyelim Nvidia'dır. Zaten 9800pro X600XT X1950pro ve 45 gün 6870 dışında hep Nvidia kullandım ama 1080p MKV ya da Blu-Ray film konusunda AMD/ATI'yı ayrı bir yere koyuyorum. Hele büyük ekranda 70 Tl'lik HD5450'yi bile işyerimden üşenmeden eve getirdim test ettim. 1080p videoda 560 TI'dan daha iyi renklere sahip. Sadece Splash pro ile en sonunda benzer kaliteyi yakaladım ama AMD kartta standart driver ve codec yükledikten sonra MPC ile ya da WMP ile hiç bir ayar yapmadan daha iyi görüntü aldım ve ayrıca Catalyst'in de en iyi özelliğinin, hatta aslında işe yarayan tek özelliğinin de video ayarlarında daha kullanışlı ve daha fazla seçenekli olma özelliğini de belirteyim. AMD'nin zaten yazılım ve donanım konusunda becerebildiği bu tek şey yüzünden 560 TI yerine 6950 almak içinde kendimi çok zorladım ama 95 TL daha verip 3 slotlu ASUS 6950'yi de alamadım işte. Yani oyunda sıkıntıyı anlarım da video kalitesinde sıkıntı deyince aklıma bir dönem Gigabyte 5870'lerde 2D uygulamalar sırasında çok düşük saat hızı yüzünden sorun olduğunu ve registry'den ayar yapılarak, video oynatımında saat hızının 200 yada 300 mhz artırıldığını yani 100-150 mhz yerine 300-400 mhz seviyesinde video oynatması için ayar yapıldığını hatırlıyorum. Rakamlarda yanılabilirim ama en 200 mhz artışı sanırım doğru hatırlıyorum......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 1 Aralık 2011; 0:21:37 >

• yanlız oyunda böyle bir sorun var galiba, başka bir oyunlada dene istersen. ac:revelations konusunda da senin gibi fps düşüşlerinden yakınanlar var. ha birde oyuna update geldi onuda kur öylede dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candeniz_1991

ah kardeşim ah... Nvidia'dan vazgeçilirmi ?

Şimdi beni konuşturma fanboy. Babanın firması mı nvidia ben 6970'lerimden çok memnunum kolaysa bana laf et. eski kartım gtx 285'di hiç bir eksiği yok AMDnin
  • GPU-Z ile ekran kartına ait SS leri eklermisiniz?

Birde Oyunda yine GPU-Z arka planda çalışsın ve hemen akabinde oyundan çıkıp sensors sekmesinde gpu, memory hızları en yüksek kaçta seyretmiş onları bi buraya yazarmısınız.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.