Şimdi Ara

Nvidia depoları ağzına kadar doldu: RTX 3000 ekran kartları ucuzlayacak! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
6.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sen 7000 serisini bekle ya batarız ya çıkarız.

• Turkiyede zam gelsede yok satacak. Biz almanyada kart bulamiyoruz turkiyede yasayan akrabamiz oglu 13 yasinda 50 bine kasa toplamis artık turkiyede 100 bin liralar havada uçuşuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoneiron04 kullanıcısına yanıt

TL bazında bakarsan düşmez, dolar bazında baya düştü mining dönemine göre. 900 dolara 3080ti satıyorlar, bunlar 2000$ civarıydı.

Kısacası sorun dolarla kazanmamamız.

• fiattempraegea F kullanıcısına yanıt

50.000 tl Türkiye'de asgari ücretin 10 katı, Almanyada 2.7 katı. Almanyada yaklaşık 4 kat daha kolay alabilmeniz lazım mantıken.

10 asgari ücreti 13 yaşında çocuğa veren ailenin de sıradan gelirli bir aile olmadığının farkındasınızdır umarım.

• düşecek umudu ile sisteminizdeki ekran kartını satmaya kalkmayın sakın. adamın stokları dolsa böyle haber yapar mı tartışılır. ama bu adamlar cin, dikkat edin elinizdekileri çarpmasınlar.

• Vain kullanıcısına yanıt

Bak güzel kardeşim. Almanyada asgari ücret 2000 euro brüt. Şuanda en ucuz 3090 1050 euroya düşdü 3-4 ay önce 4-5 bin euro idi. Şuan 3080 ti 900 3090 1050. Daha düşecek bitcoin eteryum patladıkça. Yani yapdığın hesap verdiğin rakamlar tamamen yanlış. Benim arkadaşım 3200 euroya 3090 aldı bir sene önce. Ben bekledim. 1050 ye kadar düşdü 4090 tanıtılsın eğer uçurum yoksa performans olarak ikisinin arasında. Yada ray tracing veya dlas gibi bir teknoloji gelmezse 3090 alıcam. O zamana kadar 800 e düşer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burhankrall kullanıcısına yanıt

1500 euro olarak söyleniyor uzun süredir o yüzden o şekilde hesapladım. Net olarak asgari ne kadar kazanılıyor, halkın % kaçı asgari kazanıyor bunlar önemli.

Ben güncel olarak doğru bilmiyor olabilirim, Almanyada yaşayan birisi güncel net rakamları paylaşırsa daha iyi olur.

Sonuçta tek aylık maaşla bir 3090 alabiliyormusunuz önemli olan bu. Türkiyede asgariyi geçtim en iyi mesleklerde bile bu imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 28 Ağustos 2022; 23:23:46 >
  • Vain kullanıcısına yanıt

yok güzel kardeşim. Yeni koalisyon asgari ücreti 9 dan 12 ye çıkardılar daha doğrusu ekimde çıkacak.3 ay önce alamazdın 3090 lar minigciler yüzünden 3-5 bin euro idi. Ama şuan Bir asgari maaşla 1 3090 + 64 gb ram alabilirsin. Ben almanyada yaşıyorum. Aşağada gördüğün gibi en baba 3090 1300 euro artı sitede yeni üye olanlara yüzde 15% kupon var. Yani 1050 euroya geliyor. Malesef türkiyedeki fiyatlardan haberim var. İnşallah bu insanlık dışı fiyatlar düzelicek.

Nvidia depoları ağzına kadar doldu: RTX 3000 ekran kartları ucuzlayacak!

• brightlord kullanıcısına yanıt

Kısmet Nvidia depoları ağzına kadar doldu: RTX 3000 ekran kartları ucuzlayacak! 

• Bir aya kalmaz yeni bir coin çıkar , o zaman çokomelli olur.

• Ne kadar saçma geliyor şu durumlar.

Yahu koskoca firma, negatif olaylarda üretimi yavaşlıyor ve ona göre aksiyon almak için çabalıyor iken, piyasanın azalabileceği durumda üretim bandında yönetim değişiklikleri yapmıyor ve ağzına kadar bir şekilde ekran kartı dolduruyor.

Yazıcı saçmalarda 100 lerce çıktı verir ya, aynı o misal.

Ya da bir nebze stokçuluk mu vardı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şu mining kadar boş aptal saptal birşey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Sana var o çip krizi mining zamanı millet 100 100 kart aldı. Türkiye de bile ismini vermeyim firmalar kart yok derken arkadan 50 tane kartta tek fatura kesip sattılar. (Asus strix 3080 50 adet)

• Akıllı olan madenciler kartlar ucuzladıktan sonra alıp ucuz kart ile coin madenciliği yapıp sonraki boğaya kadar ucuza mal ettiği coini biriktirir ve kazanır. Mantıksız insanlar (insanların birçoğu) ise maalesef boğa gerçekleştikten ve kart fiyatları uçtuktan sonra madencilik için kart alıp pahalıya mal ettiği coinler de coin piyasası ayı sezonuna girip tekrar düştükten sonra zarar edip batıyorlar. Hem GPU piyasasının içinden geçiyorlar, hem de kendilerini batırıyorlar...

• abrahaman kullanıcısına yanıt
    Aynen, insanlar 2-3 yıl önceki fiyatlarla bugünü karşılaştırırken maalesef aldıkları maaşı ve dolar kurunu hesaplamıyorlar. Elbette o günlerden daha iyi durumda değiliz fakat ekran kartlarının reel fiyatları kesinlikle çok daha ucuz.

• Bizde enflasyon ve kur atağı devam ettiği sürece bu fiyatlardan aşağı düşmez maalesef. Kur sabit kalsa bile enflasyonun yüksek olması sadece yeter artmasına. Böyle bir döneme denk geldik biz de işte.

• 15 Eylül de ETH bitiyor ya ondan dolmuştur. Beter olsunlar zamanında el altından madencilere çakıyorlar idi kartları.

• Bloodin kullanıcısına yanıt
    Av sezonu ne zaman :)

• aylarca kriz var üretimde sorun var haberleri yaptınız, şimdide stok fazlası var haberi yapıyorsunuz,

nasıl oluyor 1 2 ayda tüm dünyaya yetecek stok? sizin zaten bu işin bir parçası olduğunu (piyasa manipilasyonu) biliyorumda para karşılığımı bu haberleri yayınlıyorsunuz yoksa, o moderatorunuz yurt dışı haberleri translate edip buraya yazdığı içinmi böyle, o kısmından emin olamadım, yoksa tam şikayet edilmeliksiniz.

• Alkımm kullanıcısına yanıt
    Pardon da hocam biz de aldık aynı 50 adet hayırdır sorun ne ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.