Merhaba arkadaşlar.CPU Türü DualCore Intel Pentium E2200, 2900 MHz (11 x 264) bu sistemle bu kadar overclock yapabildim işlemciye aynı zamanda ekran kartımada overlock yapıp fps online oyunlarda biraz daha rahat etmek istiyorum. Anakart Adı Foxconn G31MV(-K)- Yol Genişliği 64 Bit Gerçek Saat 264 MHz (QDR) Etkin Saat 1055 MHz Band Genişliği 8436 MB/s Ekran kartı-NVIDIA GeForce 9800 GT (1 GB 256bit) GPU Saati 555 MHz GPU Saati 1350 MHz Bellek Saati 900 MHz
Evet dostlar.ekran kartı cd sinin içeriğinde frestrom adli bi program var overclock için ,fakat ben burdaki değerler hakkında bilgi sahibi değilim bigi sahibi arkadaşları bu değerler hakkında bana yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler.
MSI Afterburner programını indir bence ondan daha kolay ayrıca daha ayrıntılı bilgi veriyor.
Bu dediklerimi Güç Kaynağın iyi ise uygula yoksa sistem hasar görebilir.
Aslında Ekran Kartını ne kadar overclock yapabileceği kendin deneyerek bulabilirsin hızları yavaş yavaş artırarak.
Şimdi senin GPU Şuan 555 MHz hızında çalışıyor bu rahat 650-700 MHz görür diye tahmin ediyorum. Shader Clock'da 1500 MHz hızları görür.
Bellek Hızını kendin deneyerek arttır. Eğer bir sorunla karşılaşırsan hızları eski haline döndür veya voltajı arttır öyle dene.
Tabi bunları yaparken sıcaklık değerlerinede dikkat et.