Şimdi Ara

Nvidia Geforce GTX260 ısınma problemi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvidia Geforce (Zotac) GTX260 ekran kartına sahibim ve

gta IV

crysis

bionic comando

gibi iyi grafikli oyunları oynarken 15-20 dk sonra falan fan çok hızlı dönmeye başlıyor ve formula 1 gibi ses çıkarıyor :) oyun oynarken herhangibi kasma donma performans düşüklüğü yaşamıyorum fakat sesden çok rahatsız oluyorum ve bu normalmidir ? veya bunun çözümü varmıdır yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler :)

• Oyuna girmeden gpu-z yi açın sıcaklıklar sekmesinden gpu sıcaklık üzerinde max ı işaretleyip oyuna girin ve çıktığınızda max sıcaklık kaçı gösterdiğini buraya yazın ona göre yorumda bulunalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Niessman

Oyuna girmeden gpu-z yi açın sıcaklıklar sekmesinden gpu sıcaklık üzerinde max ı işaretleyip oyuna girin ve çıktığınızda max sıcaklık kaçı gösterdiğini buraya yazın ona göre yorumda bulunalım.

şu gigabyte ın kendi programı sanırım ısıyla alakalı bişi emin değilim nasıl kullanılacağınıda bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XXqXX -- 7 Mart 2010; 15:11:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XXqXX

şu gigabyte ın kendi programı sanırım ısıyla alakalı bişi emin değilim nasıl kullanılacağınıda bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    bu değil, sizin gösterdiğiniz anakartın cpu için enerji tasarrufu yaptıran bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Niessman

bu değil, sizin gösterdiğiniz anakartın cpu için enerji tasarrufu yaptıran bir araç.

Alıntıları Göster

internetten aradım bunu indirdim fakat nasıl kullanıldığını bilmiyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XXqXX -- 7 Mart 2010; 15:26:13 >

• quote:

internetten aradım bunu indirdim fakat nasıl kullanıldığını bilmiyorum :(

Alıntıları Göster
    Bu programı indir;

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php .

• quote:

Orijinalden alıntı: ForeverMetal

Bu programı indir;

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php .

Alıntıları Göster
    teşekkürler program için 80derece oluyormuş max :S çok galiba :S
  • quote:

80 derece fazla,bu sıcaklıklarda karta zarar görmesini engellemek için fan da olabildiğince hızlı dönüyor.Kartı çıkarıp temizle,önünde hava akışını kesecek birşey varsa onu kaldır,tekrar dene bakalım.
  • quote:

quote:

80 derece fazla,bu sıcaklıklarda karta zarar görmesini engellemek için fan da olabildiğince hızlı dönüyor.Kartı çıkarıp temizle,önünde hava akışını kesecek birşey varsa onu kaldır,tekrar dene bakalım.

Alıntıları Göster

zaten 1 aylık cihaz toz falan yoktu baktım önüne engelleyici bişi yok gibi gözüküyor fotosu bu bide siz bakın ...

• quote:

zaten 1 aylık cihaz toz falan yoktu baktım önüne engelleyici bişi yok gibi gözüküyor fotosu bu bide siz bakın ...

Alıntıları Göster
    Fan ısıya göre (yüke göre) devirini otomatik olarak ayarlıyor bu gayet normal. Oyunlarda haliyle yük seviyesi artacaktır ayrıca 80 derece de referans tasarım soğutmaya göre gayet normal.

Fan sesini azaltman için ise kasa içi hava akımını güçlendirmelisin, ne kadar serin kasa o kadar az ısı demektir.

"HW Monitör" ile ekran kartı sıcaklığına bakar mısın m.üstünde boşta iken ona göre devam edelim.

* Harddiski de istersen bir alt bölmeye düşür, onun yaydığı ısı da karta etki edebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Fan ısıya göre (yüke göre) devirini otomatik olarak ayarlıyor bu gayet normal. Oyunlarda haliyle yük seviyesi artacaktır ayrıca 80 derece de referans tasarım soğutmaya göre gayet normal.

Fan sesini azaltman için ise kasa içi hava akımını güçlendirmelisin, ne kadar serin kasa o kadar az ısı demektir.

"HW Monitör" ile ekran kartı sıcaklığına bakar mısın m.üstünde boşta iken ona göre devam edelim.

* Harddiski de istersen bir alt bölmeye düşür, onun yaydığı ısı da karta etki edebilir...

Alıntıları Göster
    80 derece normal takma kafana.

• quote:

quote:

neye göre fazla diyorsun pardon ?
    kartın calısma sıcaklıgı bu 90 derece de normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: fod

quote:

quote:

neye göre fazla diyorsun pardon ?
    kartın calısma sıcaklıgı bu 90 derece de normal

Alıntıları Göster
    48derece en düşük 80derece en fazla gerçekten 80derece normalmi? çünki fan çok hızlı dönüyor ve rahatsız edici ses çıkarıyor (formula 1 gibi :) bunu önlemenin bi yolu yokmu ?

• quote:

48derece en düşük 80derece en fazla gerçekten 80derece normalmi? çünki fan çok hızlı dönüyor ve rahatsız edici ses çıkarıyor (formula 1 gibi :) bunu önlemenin bi yolu yokmu ?

Alıntıları Göster
    PSU n ne marka kalitesiz bir şeyse yüke binince voltaj düşüp akım artabilir.

Karta ekstra güç girişini dönüştürücü ile kullanıyorsun resme göre, mümkünse ekstra güç girişi için kullandığın dönüştürücülerin ikisini PSU dan çıkan ayrı kablolardan almaya çalış. Aynı kanala yüklenme en azından.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elektroterm

PSU n ne marka kalitesiz bir şeyse yüke binince voltaj düşüp akım artabilir.

Karta ekstra güç girişini dönüştürücü ile kullanıyorsun resme göre, mümkünse ekstra güç girişi için kullandığın dönüştürücülerin ikisini PSU dan çıkan ayrı kablolardan almaya çalış. Aynı kanala yüklenme en azından.

Alıntıları Göster
    gigabyte 420W psu diğer dediklerini anlamadım :S daha açıklayıcı söylersen sevinirim :)

• quote:

gigabyte 420W psu diğer dediklerini anlamadım :S daha açıklayıcı söylersen sevinirim :)

Alıntıları Göster
    O psu ile o kartı yakarsın sana söleyeyim.. O psunun 12A railinden verdiği amper değerinden 5A fazlasını sadece GTX260 istiyor zaten ki işlemci anakart vs devreye girdiğinde zorlanır baya.. Ses karttan değil powerdan geliyor olabilir..
  • quote:

Alıntıları Göster
    O güç kaynağı ekran kartın için yetersiz gelebilir. 500W üzeri bir güç kaynağı daha iyi olur.

Ekran kartının arka üst köşesinde iki adet güç girişi var biri 8 diğeri 6 uçlu.
    Bunlara güç vermek için taktığın dönüştürücüleri güç kaynağından çıkan kablolara bağlarken ikisini aynı kabloya bağlama güç kaynağının aynı kanalına yüklenmemiş olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elektroterm

O güç kaynağı ekran kartın için yetersiz gelebilir. 500W üzeri bir güç kaynağı daha iyi olur.

Ekran kartının arka üst köşesinde iki adet güç girişi var biri 8 diğeri 6 uçlu.
    Bunlara güç vermek için taktığın dönüştürücüleri güç kaynağından çıkan kablolara bağlarken ikisini aynı kabloya bağlama güç kaynağının aynı kanalına yüklenmemiş olursun.

Alıntıları Göster

Hardware Monitor

• quote:

Hardware Monitor

Bu masaüstündeki sıcaklıkmı yoksa oyundan çıktıktan sonram??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtremee

quote:

Hardware Monitor

Bu masaüstündeki sıcaklıkmı yoksa oyundan çıktıktan sonram??

Alıntıları Göster
    en sağdaki max sıcaklık
    en soldaki o anki sıçaklık
    ortadaki minimum sıcaklık

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.