furmak testleri yaptım. karşılaştırmak isteyen bakabilir. Asus tuf rtx 3080 10g 1080p https://gpuscore.top/furmark/show.php?id=177481 2K https://gpuscore.top/furmark/show.php?id=177484 |
NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (14. sayfa)
-
-
Merhaba,
ZALMAN Z11 NEO 700W ATX Mid Kasa kullanıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: imparatore10Merhaba,
ZALMAN Z11 NEO 700W ATX Mid Kasa kullanıyorum.
Tahmin ettiğim gibi; mevcut kasanız ile hava sirkülasyonu maalesef ki sıkıntılı durumdadır. Güncel (5.25 inç yuvası olmayan, hava sirkülasyonu iyi vs.) bir modele geçtiğiniz zaman GPU o kadar ısınmayacaktır.
-
bende durum kasada tüm fanları quiet modda çalıştırdığımdan kaynaklı olabilir. bu dereceler benim için makul dereceler, daha düşük sıcaklıkları almak için bir dünya kafa şişeremem %100 fanda.
Kasam Asus tuf gaming gt501, ayrıca işlemcinin h150i soğutma sistemide egzoz fanı olarak destek oluyor.
max değerler içinde gpu-z den bir görüntü daha atayım size, ama bence ortalama değerler daha çok şey anlatıyor performans adına.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KorhaN_ -- 16 Ekim 2020; 4:30:58 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: _KorhaN_bende durum kasada tüm fanları quiet modda çalıştırdığımdan kaynaklı olabilir. bu dereceler benim için makul dereceler, daha düşük sıcaklıkları almak için bir dünya kafa şişeremem %100 fanda.
Kasam Asus tuf gaming gt501, ayrıca işlemcinin h150i soğutma sistemide egzoz fanı olarak destek oluyor.
max değerler içinde gpu-z den bir görüntü daha atayım size, ama bence ortalama değerler daha çok şey anlatıyor performans adına.
En az 15 kere dh ye yazdim.3080 e seperate 2x 8pin takilacak diye,siz yine 1x 8pin daisy chain takmissiniz.
Hemen duzeltin.PSU iyi patlamamis
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kasanın durduğu alan (havalandırma nasıl bilmeden yazsam da) + fanların quiet modda olması + PALIT'in soğutma başarımının bu kadar olması, birleştirildiği zaman bu sonuç ortaya çıkıyor gibi görünüyor. Zira kasanız da soğutma performansı açısından kötü bir kasa değil.
*Max değerleri istememin sebebi; hold veya yerine göre AVG dediğimiz değerlerin max değerden başlayarak, ısı durumuna göre düşerek süregelmesinden kaynaklıdır.
*Bu arada unutmadan; %100 fan çalıştırılması gereken bir durum yok zaten. Akabinde 2130 MHz tepe değerinde ne kadar stabilsiniz? Yüksek değerlerden birisi olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 16 Ekim 2020; 10:40:58 > -
Kart 3080 de değil 3090...
-
-
NVIDIA updates NVDEC (video decoding) and NVENC (encoding) matrixes for Ampere GPUs
* Except GM108 and GP108 (not supported)
** Except GP100 (is limited to 4K resolution)
* Except GM108 (not supported)
** Max resolution support is limited to selected Pascal chips
*** VP8 decode support is limited to selected Pascal chips
**** VP9 10/12 bit decode support is limited to select Pascal chips
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 16 Ekim 2020; 12:38:47 >
-
yazı olarak pek denk gelmedim bağlantı olayına malesef, anlayamadımda tam olarak. 2 8 pininde ayrı ayrı mı gelmesi lazım psudan bende 2. 8 pin yandankinden paralel bağlı şekilde heralde.
şuan bu ayarlarda herhangi bir çökme yaşamadım daha. denediğim program ve oyunlar,
3dmark, forza horizon 4, microsoft flight sim., call of duty warzone, star wars fallen order, mafia definitve edition gibi oyunlarda 2k full ayarlarda denedim şuanlık.
palitin havalanması olayında da yapıcak bişey yok artık ne yapalım :) sıkıntı çekersek onuda su soğutmaya çevirmeyi deneriz :D
-
Merhabalar, bu yazdıklarınıza istinaden bir sorum olacak. Ben PSU ve kart değişimini Bilgisayarcıda yaptırdım (Çok anlamıyorum :) Takarken söylemiştim ayrı kablolardan olması gerektiğini. Şimdi bu mesajı görünce kasayı açtım. Sağ ve solda ki kablolar ayrı kablolardan psu ya giriyor. ama ortada ki pinlere giriş yapan kablo sağda ki kabloya bağlı. Sizce bu bir sıkıntı yaratır mı? Bir kaç fotoda aşağıya koyuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imparatore10 -- 17 Ekim 2020; 15:0:17 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: imparatore10Merhabalar, bu yazdıklarınıza istinaden bir sorum olacak. Ben PSU ve kart değişimini Bilgisayarcıda yaptırdım (Çok anlamıyorum :) Takarken söylemiştim ayrı kablolardan olması gerektiğini. Şimdi bu mesajı görünce kasayı açtım. Sağ ve solda ki kablolar ayrı kablolardan psu ya giriyor. ama ortada ki pinlere giriş yapan kablo sağda ki kabloya bağlı. Sizce bu bir sıkıntı yaratır mı? Bir kaç fotoda aşağıya koyuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
O powerda 2 tane pcie cikis var yani normal. Ama o gpu ya 3 seperate pin cikisli 850w alin bence bide kasa cok kotu,2001 den kalma
4000x felan alin guzel bi toparlanmasi gerek. Kendiniz yapamiyormusunuz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Malesef kendim toparlayamıyorum, o bilgim henüz yok. PSU yu değiştirmem şart değil ama değil mi? 1 sene önce almıştım
-
quote:
Orijinalden alıntı: imparatore10Malesef kendim toparlayamıyorum, o bilgim henüz yok. PSU yu değiştirmem şart değil ama değil mi? 1 sene önce almıştım
şu an ne psu'da ne bağlantıda sıkıntı yok hocam. 3 power girişi olan kartlarda psudan gelen 2 kablodan birisi tek, diğeri 2 girişe bağlanıyor. sizde de o şekilde zaten. psu'da 3 gpu çıkışı varsa diğeri için de ayrı kablo çekebilirsiniz ama çok gerek olduğunu sanmıyorum 3080 için.
gpu'nun sıcaklıklarına bakın çok yüksek değilse kasayı da değiştirmenize gerek yok, herkes rgb son teknoloji kasa kullanacak diye bir şey yok.
-
Çok teşekkürler herkese bilgilendirmeler için
-
arkadaşlar selam Asus tuf 3090 OC modelini kullanıyorum. 0.875 1905mhz 107pt ile timespy da graphic score 20.746 skor alıyorum. Fakat test sırasında 1935-1920 arası gidip geliyor. Bu işlerden çok anlamadığım için birşeyi yanlışmı yapıyorum. MSI Afterburner ile undervolt yaptım. 0,875 degerını 1905 e çektim şuanda bu şekilde gösteriyor. Fakat değer testler sırasında hiç 1905 olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XII.Nicksiz -- 16 Ekim 2020; 17:26:44 > -
Bağlantıda herhangi bir sıkıntı yok, olması gerektiği gibi. Kasa hakkında zaten daha görmeden görüşlerimi dile getirmiştim. GPU bu ısılarda kullanılabilir fakat olur da imkan olursa modern bir kasaya geçiş ile ısılar da düşüşler olacaktır. Unutmayalım ki; bunun daha yaz ayları var ve şu an 75 dereceler, o zaman temp limit değerlerine kadar ulaşmış olacaktır.
*Bu arada yüklemiş olduğunuz fotoğrafları; kenarlarından tutarak, mümkün olduğunca ufaltır mısınız? Gerektiğinde üzerine tıklandığı zaman orijinal hali görülebilmektedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 16 Ekim 2020; 19:50:40 > -
Merhaba,
Aynı kısmın stock halini paylaşır mısınız?
UV işleminde girilen değere karşın min 15 MHz'lik oynamalar söz konusu olabilir. Fakat sizin paylaştığınızı görseli tekrar irdeledim ve durum netleşti. Bu işlemi yaparken, ulaşmak istediğiniz tepe değerin üstünde değer olmaması en sağlıklı şeklidir. 1905 MHz üzerindeki tüm değerleri oraya indirmeniz gerekli.
Hızlıca yapmak için:
Paylaşmış olduğunuz görseldeki 1905 MHz'ten fazla olan kareleri tek tek 1905 MHz'e veya altına çekin (fark etmez). Daha sonra o kısım açıkken üstteki görseldeki ticke basın ve 1905'e sabitler. Belki kartın durumuna göre 1920 MHz gibi oynamalar söz konusu olabilir. Zira belli bir alt limit, voltaj vb. değerler de olabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 16 Ekim 2020; 19:58:27 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X