< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (192. sayfa)
-
-
Gayet iyi.
-
Teşekkürler cevap için. Gigabyte gaming oc model bellekleri biraz bu modelin ısınıyor diye hatırlıyordum belki vision modelleri tam hatırlamıyorum fakat 12gb olan modelde termal pedlere revizyonmu yaptılar bilmiyorum şuan dediğiniz gibiyse sorun yok demekki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim.
İlk parti RTX 3080 10G [LHR'SİZ] ve RTX 3090 modellerinde bazı sıkıntılar vardı. RTX 3090'nın sıkıntısı da bitmedi zira 1GB'lık 24 adet G6X chip içermesi en büyük sorundu (mecburen PCB çift taraflı kullanılıyordu). Tabii sıkıntısı bitmedi derken daha çok mining tarafı ve ortam iklimlendirmesini baz alarak konuşuyorum. Yoksa sadece gaming senaryolarında ciddi sıkıntılı mem temp değerleri görülmüyor desek yeridir.
RTX 3080 Ti, RTX 3080 12G ve RTX 3080 10G [LHR] özelinde (özellikle RTX 3080 Ti'ın ilk sürümlerinde) yine zaman zaman sıkıntılar oldu fakat çok kısa süreliydi. Şu an için (sizin paylaşmış olduğunuz derecelerden de tekrar görülebileceği üzere) sıkıntılı zamanlar geride kalmış durumdalar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 5 Ekim 2022; 1:37:28 > -
Merhabalar rtx 3060 ekran kartını wqhd monitörde kullanılırmı? Oyunlarda vs performans ne durumda olur deneyen veya fikri olan varmı acaba?
Monitör çöz 3440 1440
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
72-73 dereceyi çok ısınıyor olarak göreneler var. Ben 3080ti Zotac almıştım hep 900 serisinden beri Zotac kullandığım için. Zotac ve Gigabyte 3000 serisinde diğer markalara göre çok ısındığı söyleniyor. Ben yine kasamın havalandırmasına güvenerek aldım. İnsanlar internette undervolt yapıyor ve 65-69 derecelerinde oynuyor. İlk başta kafamı çok karıştırmıştı ama peformans konusunda bir sıkıntı yaşamadım 72-73 derecede 5 aydır kullanıyorum bir zararı olmadı zaten 90 dereceye kadar sıkıntı yok diyorlar, içiniz raha olsun.
-
Bu 3060 3060ti sıfır fiyatları düşme şansı var mı? hala 8 9 kya satılıyor.
-
Yıllardır kullananlar da var. Zaten eski kartlar daha çok ısınıyor ve bu mantıkla piyasada eski kart kalmamalıydı. Biraz psikolojik, biraz da serin çalışabiliyorsa neden serin çalışmasın mantığı. Undervolt'u ise kesinlikle her kullanıcıya öneriyorum. Güç tüketimini düşürüyorsunuz, kart daha serin çalışıyor, FPS kaybınız çok olmuyor ve fanlar daha hızlı dönmek zorunda kalmıyor. Yapmamanın bir mantığı yok. Uğraştırıcı da değil. Yalnızca her değer her kartta uymuyor, karta uyan değeri bulmak gerekiyor.
Yeni nesil kartlarda 79-82 dereceye kadar normal kabul edilebilir. Ancak ben 60-70 derece arasında kullanınca memnun oluyorum. 3090'da da böyleydi, 6900 XT'de de böyle.
-
Az önce undervolt yaptım ilk defa 1070 te 5 dereceye kadar etki etti bazıları yorumlarda yazmış 10 derece etki etti diye galiba onların kullandığı kasa veya hava sirkülasyonu daha iyi ondanda olabilir 5 derece 5 derecedir.
-
1070'i bilmiyorum ama ben 3090'ı boşta 15, yükte 13 dereceye kadar düşürmüştüm. Öyle deneme yanılma yöntemiyle de değil, ilk yapışımda en popüler bilinen .850/1800 mhz (yanlış hatırlamıyorsam) ayarı yaptım. Baktım oyunlarda atma, çökme yok. O ayarı kullandım. Furmark testinde en fazla 71 dereceye çıkmıştı, Nvidia'da güç yönetimini maksimum performans değil de, normal yapınca o da 63-64 dereceye düştü.
Yani ufak dokunuşlarla çok ısındığı bilinen Gddr6x'i çok serin çalışıyor denilebilecek seviyeye çekebiliyoruz.
Şu an 6900 XT kullanıyorum. Bir bilen yorum yaparsa daha doğru olur ama sanırım ya AMD kartlar UV'ye o kadar açık değil ya da doğru değerleri bulmak Nvidia'daki kadar kolay değil. UV ile oyunlarda 54-55 dereceye kadar düşürdüm ama bir oyunda çok tutan ayar, bir başka oyunda atmaya sebep olabiliyor.
Oyun demişken, bunların hepsi oyun senaryosu için. Diğer kullanım alanlarını bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Doğrudur hocam, ben genelde kutusundan çıktığı gibi kullanan biri olduğum için pek kurcalamadım. Ama Zotac modelleri için ısınmayı hep okurum, sırf bu yüzden havalandırması iyi olan bir kasa tercih etmiştim.
-
Genc hayırlı olsun.Kaca mal oldu?
-
3060 ti olarak eklenmiştim.Ondan sonra 2 kart daha değiştirdik : )
-
Ben de öyleydim hocam. Baktım UV işi çok da zor değil, burada zamanında REDSTONE hocam ve birkaç arkadaşın verdiği bilgiler ışığında iki tıkla hâlledilebilir bir işlem, birkaç dakikada yaptım. Tavsiye ederim.
-
3060 için undervolt deneyip kullanıp memnun kalan varmı aramızda
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
3060 ısınmıyor, performanstan kısmaya hiç gerek yok.
-
Değerli arkadaşlar PALİT RTX 3080 TI GAMEING PRO ekran kartı sahibiyim. ekran kartımı msi after ile sesten feragat ederek manuel fan ayarlarında ( yüksek fan hızında) kullanıyordum. oyunlarda 74 derece gpu 95 derece hotspot 76 derece memory sıcaklıklarını gözlemledim. araştırmalar sonucu sıcaklıkların normal sayılabileceği bilgisine ulaştım.
10 yıldır bilgisayar teknik servis işindeyim. Ekran kartımın garantisi olmasına rağmen sökmeye karar verdim. Dikkatlice vida üzerindeki garanti etiketini çıkardım ve kartı söktüm.
Kartta birkaç noktada termal padlerde kaymalar vardı onları düzelttim ve gpu nun macununu yeniledim. Macun olarak Maxtor CTG9 kullandım. Geçen gün satın aldım ve ilk kez kullandım. kartı sökmeden önce bir oyunda tepe sıcaklıkları gpu z ile kaydettim. Yenileme sonrası aynı oyunda yaptığım testte gpu tepe sıcaklığı 10 derece , hot spot sıcaklığı 20 derece, memory sıcaklığı 3 derece düşüş gösterdi.
Bu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. İyi günler dilerim.
edit: voltaj vermeden gpu frekansını +40 mhz kullanıyorum. verdiğim bilgiler bu ayar ile gözlemlendi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djduke -- 9 Ekim 2022; 2:56:18 >
-
Evet, 3080 Ti için bu sıcaklık değerleri normalmiş. Ben de bu işlerden anlasam ve değiştirmeyeceğim ya da çok uzun süre birlikte zaman geçireceğim bir model alsam ben de içini açar, termal pedleri ve macunu değiştirir, yeniler, bakımını yapardım. Palit de köklü bir firma, sözüm meclisten dışarı ama Suprim X'te bile bu işlemleri yapıp, ciddi derecede verim alan arkadaşlar var. Reddit'ten vaktim olduğunca takip ediyorum. Bu işlemleri yapabilecek ne bilgim, ne cesaretim, ne vaktim, ne de merakım var ama ilgimi celbeden bir konu olduğu için vay be, demek ki bu iş de böyle yapılıyor ve sonucu da böyle oluyor demek hoşuma gidiyor. Bir nevi hobi.
3080 Ti, undervolt'a güzel tepki veren bir model. İki önceki kartım Gigabyte Aorus Xtreme 3080 Ti idi ve ısınırdı. Isınırdı dediğim, işte sizdeki değerler gibiydi, birkaç derece daha düşüktü. Bu marka ve model, Suprim X, FTW3 Ultra, ROG Strix, Gamerock OC seviyesinde bir kart, yani en iyi modellerden. Bu karttan sonra 6900 XT, ondan sonra 3090 aldım. 3090'a undervolt yaptım ve ödün verdiğim FPS, karttan aldığım verim karşısında önemsizdi. Şimdi keşke 3080 Ti'de de UV yapsaydım diyorum. 3090'ı sattım, 6900 XT'ye geri döndüm. UV ile henüz uğraşamadım, yalnızca fan curve'leri sessiz ve serin çalışacak şekilde düzenledim. Vaktim olduğunda 6900 XT'ye de UV işlemi yapacağım. Her ne kadar şu anki sıcaklık değerleriniz çok iyi gözükse de, size de tavsiye ederim.
-
Asıl amaç performans değil.Aynı performansı daha düşük volt yani watt tüketimi ile almak.volt u düşürdüğünde ısı değeride düşeceği için daha yüksek stabil boost değeri alınmış oluyor.
-
Doğru diyorsunuz, amaç performans değil ama güç tüketimi azaltılıp, daha serin çalışan kartların da çoğunda aynı ya da daha yüksek performans alınamıyor. Genelde sonuç performans düşüklüğü. Yaptığım yorum 3060 özelinde yapılmış bir yorum. Siz undervolt işlemi için genel bir bilgi vermişsiniz. 3060 zaten güç tüketimi az, çok serin çalışan, sıkıntısız kendi hâlinde bir kart. İyi modeli de böyle, iyi olmayanı da böyle. Kişinin undervolt ile uğraştığına değmez. Değeceğini düşünen 3060 sahibi varsa tabiî yapsın, kaç sayfadır undervolt övüyorum :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X