< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (20. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: imparatore10
Çok teşekkürler, daha yeni öğrenmeye başladığımdan oc yapmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Amatör bir kullanıcı olarak yapmamın bir sakıncası var mı?Kartiniz hangi model ?
Ilk olarak youtube a evga 3080 ftw3 undervolt yazin burada bir adam nasil yapilacagini cok guzel anlatmis.
Ordaki degerler ile baslamadan ilk once kartinizi .925mV -1950mhz ardindan .900mV -1980 deneyin
Buralarda cakilmaz ise overclock dan daha iyi sonuc alirsiniz
OC icin PT slider ini max a cekip core degerine +100 yaziyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@StreamRolleR çok teşekkür ediyorum hem buradan hem de pm'den verdiğiniz bilgilendirmeler için.
@REDSTONE size de çok teşekkür ediyorum, özellikle kasayı değiştirirken verdiğiniz bilgiler için.
Sizler sayesinde her sorduğum sorunun cevabını alabiliyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: imparatore10@StreamRolleR çok teşekkür ediyorum hem buradan hem de pm'den verdiğiniz bilgilendirmeler için.
@REDSTONE size de çok teşekkür ediyorum, özellikle kasayı değiştirirken verdiğiniz bilgiler için.
Sizler sayesinde her sorduğum sorunun cevabını alabiliyorum
Rica ederim.
RTX 30 Serisi ile alakalı konularda mümkün olduğunca bu konu üzerinden ilerleyebilirsek, bilgisi bulunmayan başka üyeler için de yararlı olacağını düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba arkadaşlar bende evga 3080 ftw3 ultra ile aranıza katıldım. 1 haftadır kullanıyorum. Afterburner ile power limit artırmaya çalıştığımda maximum %105 oluyor daha fazla artmıyor bu ekran kartının bios ile mi ilgili ?
-
-
Stok Bios,stok voltage
Speed shift enable ( 300 puana düşüş oluyor)
Stok CPU
400W ile neredeyse %90 olarak 2100 Hold.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 25 Ekim 2020; 14:37:28 > -
quote:
Orijinalden alıntı: StreamRolleRStok Bios,stok voltage
Speed shift enable ( 300 puana düşüş oluyor)
Stok CPU
400W ile neredeyse %90 olarak 2100 Hold.
Hold değeri gayet iyi seviyeler ulaşmış. Stabildir sanıyorum? Genel manada oyunlar vs. kaç günlük deneme söz konusu?
Bu arada belleklere dokunmadığınızı görüyorum. GPU kısmını kararsızlaştırıyor mu, genel güç tüketimine etkisi mi var yoksa geçmişte olduğu gibi kazanç sağlamıyor mu? Daha doğrusu GPU kadar kazanç diyelim. Tabii şöyle bir gerçek de var ki; G6X bellekler gayet yüksek hızlarda çalışıyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONEHold değeri gayet iyi seviyeler ulaşmış. Stabildir sanıyorum? Genel manada oyunlar vs. kaç günlük deneme söz konusu?
Bu arada belleklere dokunmadığınızı görüyorum. GPU kısmını kararsızlaştırıyor mu, genel güç tüketimine etkisi mi var yoksa geçmişte olduğu gibi kazanç sağlamıyor mu? Daha doğrusu GPU kadar kazanç diyelim. Tabii şöyle bir gerçek de var ki; G6X bellekler gayet yüksek hızlarda çalışıyorlar.
Alıntıları GösterStabil olmayinca aninda çakılıyor Port Royal de,RT de açıkya. Oyunlarda UV kullaniyorum zaten eskisi gibi. Sıkılınca arada çekirdeğe yükleniyorum işte
MEM ve Core aynı anda oc olmazki birinden biri stabiliteli bozabilir. Tam degerleri tutturunca sabitlerim.
Mem de sanirim oyunlarda degilde benchmark da puan kasmak icin xD
Ben amacim 400W ile cekirdek rekoru kirmak zaten. 3D mark top 20 de alayi strix ve XOC evgalar onlara 400W ile yetismeye calisiyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: StreamRolleRStabil olmayinca aninda çakılıyor Port Royal de,RT de açıkya. Oyunlarda UV kullaniyorum zaten eskisi gibi. Sıkılınca arada çekirdeğe yükleniyorum işte
MEM ve Core aynı anda oc olmazki birinden biri stabiliteli bozabilir. Tam degerleri tutturunca sabitlerim.
Mem de sanirim oyunlarda degilde benchmark da puan kasmak icin xD
Ben amacim 400W ile cekirdek rekoru kirmak zaten. 3D mark top 20 de alayi strix ve XOC evgalar onlara 400W ile yetismeye calisiyorum
Alıntıları GösterBench alıp, puan kasmaksa sıkıntı yok o zaman. Zira ne benchlerden geçen kartlar oyunlarda çökebiliyor.
Üst mesajımda da belirttiğim üzere birkaç ihtimal var zaten. Amaç GPU'ya aşırı yüklenmekse ilk etapta belleklere ellenmeyebilir doğrudur. Akabinde G5 belleklerden beri öyle mem OC'nin pek bir anlamı da kalmadı. Hele hele dediğim gibi G6X'lerle beraber çıta iyice yükseldi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONEBench alıp, puan kasmaksa sıkıntı yok o zaman. Zira ne benchlerden geçen kartlar oyunlarda çökebiliyor.
Üst mesajımda da belirttiğim üzere birkaç ihtimal var zaten. Amaç GPU'ya aşırı yüklenmekse ilk etapta belleklere ellenmeyebilir doğrudur. Akabinde G5 belleklerden beri öyle mem OC'nin pek bir anlamı da kalmadı. Hele hele dediğim gibi G6X'lerle beraber çıta iyice yükseldi.
Alıntıları GösterDoğru.Bu yüzden sadece Port Royal kasıyoruz. RT de olunca extra yük binip doğru sonuç alınıyor.
Timespy zaten çöp 1 saat önce denedim 2130 hold tutuyor ama belli oyunda çakılır,sıcaklık bile 63-64.
Keşke diğer arkadaşlarda kassa puan biraz burda
-
quote:
Orijinalden alıntı: StreamRolleRDoğru.Bu yüzden sadece Port Royal kasıyoruz. RT de olunca extra yük binip doğru sonuç alınıyor.
Timespy zaten çöp 1 saat önce denedim 2130 hold tutuyor ama belli oyunda çakılır,sıcaklık bile 63-64.
Keşke diğer arkadaşlarda kassa puan biraz burda
Alıntıları GösterEn başta da söylediğim gibi bilumum paylaşımları her zaman, her dk, her sn bekliyoruz.
3080 alma hevesim geçmeseydi iyice bi' teste boğardık buraları ama en azından elinde kart olan arkadaşların oyunlardan fırsat bulup, buraya da vakit ayırmasını bekliyoruz.
*Benim için artık 3060 Ti/3070 yoksa tekrardan 3080'e dönüş mü olur bakacağız...
-
arkadaşlar 4790k işlemciye Rtx 3080 darboğaz yaparmı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 25 Ekim 2020; 18:53:5 >
quote:
Orijinalden alıntı: enja
arkadaşlar 4790k işlemciye Rtx 3080 darboğaz yaparmıBu soru troll mü gerçek mi?
-
NVIDIA GeForce RTX 3080, 3070 and 3060 Mobile to be paired with Intel 10th Gen Core CPUs?
-
cevabin burda: tom's hardwareHow Much CPU Does the GeForce RTX 3080 Need?https://www.tomshardware.com/features/nvidia-geforce-rtx-3080-ampere-cpu-scaling-benchmarks
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONEBu soru troll mü gerçek mi?
Alıntıları Gösterustam zaten prof olsam bu konularda yazmam buraya ama isterseniz silerim yazdıklarımı silme varsa
quote:
Orijinalden alıntı: VU22
cevabin burda:https://www.tomshardware.com/features/nvidia-geforce-rtx-3080-ampere-cpu-scaling-benchmarksteşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: enjaustam zaten prof olsam bu konularda yazmam buraya ama isterseniz silerim yazdıklarımı silme varsa
Alıntıları GösterSiz beni yanlış anladınız. Geçmişten beri forumda denk geldiğim kullanıcılardansınız ve dibine kadar darboğaz durumu oluşacağının bilincindesinizdir diye düşündüm.
Ciddi olduğunuzu görüyorum ve yardımcı olalım tabii ki:
*i7-4790K vb. CPU'ların bu denli güçlü bir karta yetişmesi mümkün değildir. Hem 4C/8T olması hem 4. nesil olması hem de günümüz oyunlarının CPU ihtiyaçlarının da oldukça artması gibi durumlar mevcuttur.
*Dibine kadar tabirinin sadece belli başlı birkaç single/multi oyunda ve çözünürlükte esneyeceği durumlar söz konusu olabilse de yine de kardan zarar şeklinde darboğaz durumu bu istisnai koşullarda bile oluşacaktır.
*Min 8700K ve türevi bir CPU'ya geçiş yapmalısınız ki, darboğaz durumu min seviyelere inebilsin.
-
Selam lar 3000 ana konusunu çok bulandı. buradan sorayım istedim.
Ventus 3080 oc kartım var. ( 5 poscap + 1mlcc )
Bunu 2000 mhz in üstünde seyrettirebilmek için uv bios mu yapmam lazım? Bunla ilgili bir tutorial veya makale varmı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxiabit -- 26 Ekim 2020; 12:14:24 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X