Biz hadi neyse de, kulüpte olan-olmayan kart sahiplerinin çoğundan paylaşımlar göremiyoruz... |
NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (22. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONEBiz hadi neyse de, kulüpte olan-olmayan kart sahiplerinin çoğundan paylaşımlar göremiyoruz...
-
https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-3070-ga104-300-gpu-pictured
NVIDIA GeForce RTX 3070 (GA104-300) GPU pictured
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Ekim 2020; 0:29:46 >
-
-
20 mi 16 mı 11 mi 12 mi
kafalar karışık :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_20 mi 16 mı 11 mi 12 mi
kafalar karışık :)
Özellikle 3080 Ti ve 3070 Ti gibi modeller tamamen AMD'nin hamlesine göre şekillenecek gibi duruyor. Bundan dolayı dediğin gibi kafalar karışık...
3060 Ti modeli ise; GTX 465 zamanına paralel olarak erkenden gelecek gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONEÖzellikle 3080 Ti ve 3070 Ti gibi modeller tamamen AMD'nin hamlesine göre şekillenecek gibi duruyor. Bundan dolayı dediğin gibi kafalar karışık...
3060 Ti modeli ise; GTX 465 zamanına paralel olarak erkenden gelecek gibi.
Alıntıları Gösterİyice çoban salatasına döndü piyasa.Bir yandanda iyiki 3080 alamadık diyorum aklım hep ne çıkacak diye kalacaktı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dark matterİyice çoban salatasına döndü piyasa.Bir yandanda iyiki 3080 alamadık diyorum aklım hep ne çıkacak diye kalacaktı.
Alıntıları GösterAlan arkadaşlara tabii ki hayırlı olsun ve sefasını da sürüyorlar. Akabinde uygun fiyata alanlar x2 sefasını sürmekteler.
Paylaşım tarafı ise oldukça kısır geçiyor, orası malum.
*Ama dediğin gibi şu an o topa girmiş olsaydık bi' tarafımıza sancılar da girmiş olurdu.
-
Bugün kendimce 2 oyunda test yaptım.
2 şekilde test ettim. Biri kart kutudan çıktığı gibi , diğeri 875mV/1950 MHZ UV yapılarak yaptım.
Karşılaştırma açısından arkadaşlara faydası olur inşallah.
İşlemci:10700K 5.0 GHZ
Gpu: Asus 3080 Rog Strix OC
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOLL0 -- 27 Ekim 2020; 13:36:34 > -
Kartlar icin sıvı sogutma bloklarıda stoga girmeye basladı.
https://www.ekwb.com/shop/quantum/gpu-cooling/gpu-water-blocks/geforce-rtx-30x0-series
https://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=3971
-
quote:
Orijinalden alıntı: APOLL0Bugün kendimce 2 oyunda test yaptım.
2 şekilde test ettim. Biri kart kutudan çıktığı gibi , diğeri 875mV/1950 MHZ UV yapılarak yaptım.
Undervolt candır. Hele kart kaymak tabakadan çıktıysa sonuçlar muazzam.
Ben .875mV 1920 deniyorum, 1950 deneyim bide
-
quote:
Orijinalden alıntı: APOLL0Bugün kendimce 2 oyunda test yaptım.
İşte böyle paylaşımları bekliyoruz ve eminim ki oldukça bekleyeni de vardır, teşekkürler.
*İlk fırsatta ilk mesajdaki kullanıcı incelemeleri kısmına da eklemesini yapıyorum.
@xdeliruzgar Paylaşım için teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: StreamRolleRUndervolt candır. Hele kart kaymak tabakadan çıktıysa sonuçlar muazzam.
Ben .875mV 1920 deniyorum, 1950 deneyim bide
Alıntıları GösterHocam bende zaten sizin mesajlarınızdan gaza geldim de girdim bu UV olayına. Gerçekten müthiş işler çıkıyor; Tablodan da görüleceği üzere aynı performansı çok daha az güç tüketimi , daha az ısı ve daha az fan hızı ile alabiliyoruz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: APOLL0Hocam bende zaten sizin mesajlarınızdan gaza geldim de girdim bu UV olayına. Gerçekten müthiş işler çıkıyor; Tablodan da görüleceği üzere aynı performansı çok daha az güç tüketimi , daha az ısı ve daha az fan hızı ile alabiliyoruz.
Alıntıları GösterMax core kaç gördünüz bide onuda denermisin ?
Ben 400W bios ile 2145 görüp 2130-2100 arası tutuyorum Port Royal de
-
Bu bellekleri arkalı önlü tek tek koyuyorlar , mühendislik bilgisi olan varmı şu pcb ye 10gb ile 20gb bellek koymanın farkını bi anlatsın , kaç kuruş kardeşim bu bellekler geçen haber çıkmıştı ucuzladı diye
-
En son şu şekilde test yapmıştım. Power limit ile Fan sepeedi sona dayamıştım, 2010 görmüştü maksimum.
Yapmam gereken ek bir ayar varsa tekrar yapabilirim.
-
Bu konuda yardımcı olabilcek bir video vs var mı ? Ekran kartı için denemek istiyorum. Hangi parçalar alınmalı vs anlatım olan biryer
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Akşam deneyeceğim eline sağlık faydalı paylaşım olmuş.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Muten BabaBu bellekleri arkalı önlü tek tek koyuyorlar , mühendislik bilgisi olan varmı şu pcb ye 10gb ile 20gb bellek koymanın farkını bi anlatsın , kaç kuruş kardeşim bu bellekler geçen haber çıkmıştı ucuzladı diye
Fiyat farkı vs. den ziyade 2GB'lık tek G6 veya G6X chip üretmek sıkıntılı şu an. Hatta single chip üretiminde bile sıkıntılar olduğu bilgilerini paylaşmıştım (G6X özelinde). G6 belleklerin ilk çıkışında olduğu gibi yine işin altından Micron çıkıyor.
*Single 1GB chip fiyatına ulaşmak için biraz baktım ama ulaşamadım. Hızlar da ortada olduğu için çok çok uygun olacağını sanmıyorum.
*Bu arada G6X belleklerin geliştirme aşaması 2017 imiş.
https://www.micron.com/products/ultra-bandwidth-solutions/gddr6x
https://www.micron.com/about/blog/2020/september/gddr6x-memory-reimagined
Şöyle ilginç bir tabloya da ulaştım ki; 1GB G6X chiplerin hem 3090 tarafında hem de 3080 tarafında 12 adet olarak dizayn edildiğini görebiliyoruz. 3090'da malum PCB'nin 2 yüzünde de mevcutken, 3080'de ise bir yüzde 10 adet mevcut ve 2 adet de boşluk göze çarpıyor.
Önceden de dile getirdiğim ve yeni haberini de paylaştığım üzere; bunların hepsinden yola çıktığımız zaman 12GB'lık 3080 Ti gibi bir modelin, ilerleyen zamanlarda sunulması şaşırtıcı olmayacaktır. Keza 20GB modeller zaten her zaman cepteler (G6 tarafında da 16GB).
-
quote:
Orijinalden alıntı: XII.Nicksiz
Bu konuda yardımcı olabilcek bir video vs var mı ? Ekran kartı için denemek istiyorum. Hangi parçalar alınmalı vs anlatım olan biryerhttps://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145623187
2. mesajda paylaşımını yapmıştım? O video UV konusunda fikir verici olacaktır.
Hangi parçalar alınmalı derken?
@-MoDeStUs- RTX 30 Serisi ile beraber insanları UV telaşı sarması bi' bakıma sevindirici bi' bakıma da model bazlı olarak üzücü.
Ezelden beri yeri geldiğinde UV ile uğraştığımız için bizi etkileyen bir şey olmadı değil mi ama?
(ATI-AMD-NV fark etmeksizin)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X