Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.126
Cevap
61
Favori
162.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizin için basit benim için çok komplike bir soru arkdaşlar :) Şimdi şurda fanspeed üzerinde kırmızı kutucuk var. Ben buna bastıgımda fan hızı 0 oluyor. Bunu nasıl kullanmak dogru olur? Mesela şu an auto olmasına rağmen %60 dönüyor fan sanırım oyun oynamadıgım halde? Kafam karıştır biraz da.

Bir de bu undervolt olayı tam olaran nedir nasıl yapılır?

Son olarak ekran kartının üzerinde ufak bi buton vardı takmadan gördüm silence ve performance gibi bir şeyler yazıyordu bir ara söküp bakacagım ama bilen varsa öğrenmek isterim. Ekran kartım Asus Tuf 3080

NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]

• Ona bastığınız zaman fan stock halinden çıkıp, MSi AB'ın belirlediği değere geçer. O kısım da MSi AB içerisinde manuel olarak ayarlanabilmektedir. Fakat fan sesinden şikayetçi değilseniz özellikle bu aylarda ellemenize gerek yok. Hatta yaz aylarında da herhangi bir şikayetiniz olmazsa yine ellemenize gerek yok.

UV ile alakalı konunun 2. mesajında video mevcut, fikir verici olacaktır. Fakat yine de belirmek isterim ki; 69-70 gibi dereceler çok sıkıntı değil. Bu işlerle fazla haşır neşir olmadığınızı da bildiğim için ilk etapta kartın tadını çıkarmaya bakın derim. Zaten stock olarak bakın bakalım kartta sıkıntı var mı nasıl gidiyor vs. diye. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Teşekkürler bir yandan oynamaya bir yandan da öğrenmeye çalışıyorum :) Dedigim gibi en son ekran kartı aldıgıman beri 12 sene geçmiş her şey çok farklı çok zor geliyor. Şimdi biraz wow oynadm. 2k her şey full olunca fps 100 lerde dolandı. İyi ki 3070 almamışım zira herkes 3080 4k kartı diyordu. 3080 bence 2k için ideal bir kart olmuş

• Arkadaşlar selam bende EVGA 3080 siparişi verdim amazondan yakın zamanda gelmesini umuyorum ancak elimde COUGAR 700W +80 Bronz PSU var güç tüketimi konusunda yeterli olur diye düşünüyorum ancak endişem bu PSUda 2 adet PCİ-E yerine 1 Adet 2x8 Var uç kısımdan çatal ayrılmış şekilde ve forumları inceledeğimde NVİDİA 2 ayrı PCİ-E takın demiş Kesinlikle o şekildemi yapılmalı yoksa diğer türlüde olur mu ona göre PSU değiştireceğim ne yapmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: SirArthurDayne

Teşekkürler bir yandan oynamaya bir yandan da öğrenmeye çalışıyorum :) Dedigim gibi en son ekran kartı aldıgıman beri 12 sene geçmiş her şey çok farklı çok zor geliyor. Şimdi biraz wow oynadm. 2k her şey full olunca fps 100 lerde dolandı. İyi ki 3070 almamışım zira herkes 3080 4k kartı diyordu. 3080 bence 2k için ideal bir kart olmuş

@MetexI Rica ederim. WOW pek oynadığım hatta adam akıllı hiç oynamadığım bir oyun denebilir. Öyle pek fazla GPU gücü istiyor mu bilemiyorum fakat Y2B veya netteki diğer testlerle karşılaştırma yapabilirsiniz.

@Nigh Selam, zaten NV tarafından tavsiye edilen değer 750W ve hem ANA KONU hem de kulüp içerisinde birçok kez min 850W kaliteli PSU'ların kullanılması gerektiğinde hem fikir kalındı. Elinizdeki PSU ile de çalışır lakin bence PSU değişimini de sağlayın derim.

• Nigh N kullanıcısına yanıt

cooler master mwe 750 bronze kullanıyorum asus tuf 3080 ile. Şu ana kadar sıkıntı yaşamadım.

Onu da sormak isterim. Ben şunlardan birisini komple taktım 6+2 ve 6+2 olarak. Anormal değil di mi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirArthurDayne -- 30 Ekim 2020; 0:40:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çift hat 2 ayrı kablo birden olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 30 Ekim 2020; 7:26:57 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

Çift hat ayrı ayrr derken bir sol kablodan bir de sağ kablodan mı ? Ben sadece sol kablodakileri taktım

• Sol kablodan bir ve sağ kablodan bir şeklinde her kablonun psu ya en yakın olan 8 (6+2) pinini bağlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 30 Ekim 2020; 7:20:44 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

Eve geçince yapayım. Sebebini öğrenebilir miyim acaba? Benim yaptıgımdan farkı nedir acaba?

• Separate kablo güçlü ekran kartlarında genel gereklilik artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 30 Ekim 2020; 7:25:49 >
  • Newegg'den Evga FTW3 Ultra siparişim şu an kargoda benide ekleyebilirsin 😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nigh

Arkadaşlar selam bende EVGA 3080 siparişi verdim amazondan yakın zamanda gelmesini umuyorum ancak elimde COUGAR 700W +80 Bronz PSU var güç tüketimi konusunda yeterli olur diye düşünüyorum ancak endişem bu PSUda 2 adet PCİ-E yerine 1 Adet 2x8 Var uç kısımdan çatal ayrılmış şekilde ve forumları inceledeğimde NVİDİA 2 ayrı PCİ-E takın demiş Kesinlikle o şekildemi yapılmalı yoksa diğer türlüde olur mu ona göre PSU değiştireceğim ne yapmalıyım?

FTW3 siparişi verdiniz sanırım ?

O kartı o psu ya emanet etmek akıl tutulması yaşamaktır.

Orjinal bios u 410W a kadar çekip, transient spike atarak da psu nuzu cortlatır. Siyah ekran vs kapanma.

O kartı alıcak paranız varsa mutlaka 70A 850W bir kaliteli PSU da alınmalıdır.

Yok illa o psu ile kullanacam dersen .850mv ile kullanmalısın max

• Legion indirip oynayan var mı? 4k ultranın da ultrası (4x car shadow vs) ayarlarda dlss kapalı 35-40 fps alıyorum 3090 ile... Dlss dengelide 60-80 arasına çıkıyor.

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt

Yok FTW3 Değil XC3 Black Gaming

• Canka1 C kullanıcısına yanıt

Aynı durumdayız hocam. Ben 2K DLSS off min 60 max 90 fps ile oynamayı tercih ettim. DLSS işi çok bozuyor.

• SAVIAR kullanıcısına yanıt

4k da baya işe yarıyor DLSS, arka plan detaylar vs çok net. Performans modunda görünte bozulmalar çok oluyor, kalite modunda fps 50'lerde geziyor. Dengeli mod baya iyi sayılır. Birde VRAM kullanımı ekran ayarlarında 9800mb göstersede 12000mb'yi görüyor.

• Canka1 C kullanıcısına yanıt

Ağaç yaprakları, otlar gibi detaylı alanlarda DLSS on iken hareket halinde ciddi bir titreme oluyor. O nedenle tercih etmiyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: SirArthurDayne

cooler master mwe 750 bronze kullanıyorum asus tuf 3080 ile. Şu ana kadar sıkıntı yaşamadım.

Onu da sormak isterim. Ben şunlardan birisini komple taktım 6+2 ve 6+2 olarak. Anormal değil di mi bu

Aslında PM'den bu durumu konuşmuştuk ama anlam karmaşası oldu gördüğüm kadarıyla.

2 ayrı derken tek kanal üzerinden 2 ayrı değil de, 2 ayrı kanal üzerindendi.

• Nağber insafsızla kulübü NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.