Tam sistem özellikleri neydi sizin? Monitör 75Hz falan mı? GPU tam kullanılmıyor ve bu oyun için olmaz bu FPS değerleri... |
NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (27. sayfa)
-
-
10700+z490+1 tb samsung m2 evo falan filan. Monitorum 144 hz. Başka oyunlarda sorun yaşamamıştım ama wow'da şehre gelince düşüyor fps. Daha dogrusu buraya gelince ekran kartı kullanımı azalıyor şehirle ilgili sanırım :) Ben biraz başka oyunlarda da deneyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirArthurDayne -- 30 Ekim 2020; 22:29:24 > -
WOW için detaylı bakmak lazım, dediğim gibi çok bildiğim bir oyun değil. Ayarlarında falan 144Hz vs. var mı, etkin mi? Gerçi şehre gelince böyle oluyor demişsiniz, 30 Serisi malum yeni bir seri olduğundan gelecek sürücü güncellemeleri ile giderilecek bir problem de olabilir.
Oyunun başka sahnelerinde %90 ve üzeri GPU kullanımı akabinde yüksek FPS değerleri görüyorsunuz anladığım kadarıyla?
-
Evet mesela daha açık bir araziye gittigidme ekran kartı kullanımı %90 a çıktı ve anında 144 fps oldu. Ama kalabalık yerlerde ekran kartı kullanımı azalıyor ve fps düşüyor. Canımı sıktı biraz wow oynamayı düşünüyordum. İşlemcim mi kaldırmıyor acaba yükü biraz araştırmak lazım
-
quote:
Orijinalden alıntı: SirArthurDayneEvet mesela daha açık bir araziye gittigidme ekran kartı kullanımı %90 a çıktı ve anında 144 fps oldu. Ama kalabalık yerlerde ekran kartı kullanımı azalıyor ve fps düşüyor. Canımı sıktı biraz wow oynamayı düşünüyordum. İşlemcim mi kaldırmıyor acaba yükü biraz araştırmak lazım
Alakası olduğunu düşünmüyorum ki şimdi tekrar kontrolünü sağladım, WOW ciddi manada az sistem ihtiyacı duyan bir oyun. Dediğim gibi ya yazılımsal olarak bir sıkıntı var ya da sistemin başka bir noktasında donanımsal sıkıntı olabilir. Ama sadece bu olay WOW özelinde yaşanıyorsa; gelecek NV sürücü güncellemeleri ile gideriliyor olacaktır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SirArthurDayne10700+z490+1 tb samsung m2 evo falan filan. Monitorum 144 hz. Başka oyunlarda sorun yaşamamıştım ama wow'da şehre gelince düşüyor fps. Daha dogrusu buraya gelince ekran kartı kullanımı azalıyor şehirle ilgili sanırım :) Ben biraz başka oyunlarda da deneyeyim.
Sehir tarzı npc lerin yoğun olduğu yerde herzaman cpu yükü artar gpu yükü azalır.
-
Peki kullandıgım işlemci darbogaz yapar mı sizce? 10700
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirArthurDayne -- 30 Ekim 2020; 23:1:32 > -
quote:
Orijinalden alıntı: SirArthurDayneG-SYNC/V-SYNC veya bunlarla alakalı ayarlar varsa kapalı olarak da dener misiniz?
Herhangi bir darboğaz durumunun d'si yok, o konuda içiniz rahat olsun. Yazılımsal farklı bir sıkıntı var. Sabahtan detaylıca bakmayı planlıyorum.
-
Yok üstad çok sorun etme bende WOW oynuyorum 2k çözünürlükte benzer durumlar var ama bu oyun hep böyleydi. 2004 yılında çıkmış işlemcinin tek çekirdeğine yük bindiren bir oyun. Optimizasyon olarak malesef rezalet bir oyun. Evdeki 2 pc var hanımda 1080ti'lı bir makineden oynuyor ondada durum benzer. Bende rtx 3080'le oynuyorum durum aynı. İşlemcimde 3900x.quote:
Orijinalden alıntı: SirArthurDayneEvet mesela daha açık bir araziye gittigidme ekran kartı kullanımı %90 a çıktı ve anında 144 fps oldu. Ama kalabalık yerlerde ekran kartı kullanımı azalıyor ve fps düşüyor. Canımı sıktı biraz wow oynamayı düşünüyordum. İşlemcim mi kaldırmıyor acaba yükü biraz araştırmak lazım
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: omerf
Yok üstad çok sorun etme bende WOW oynuyorum 2k çözünürlükte benzer durumlar var ama bu oyun hep böyleydi. 2004 yılında çıkmış işlemcinin tek çekirdeğine yük bindiren bir oyun. Optimizasyon olarak malesef rezalet bir oyun. Evdeki 2 pc var hanımda 1080ti'lı bir makineden oynuyor ondada durum benzer. Bende rtx 3080'le oynuyorum durum aynı. İşlemcimde 3900x.
Alıntıları Göster@MetexI Oyunun oldukça eski olduğunu dile getirmiştim ve pek öyle bilgim bulunan bir oyun olmadığını da eklemiştim ki günümüz CPU'larına göre update bile almadıysa, yaşadığınız durumlar gayet normaldir. Bu tarz eski oyunlar bazı zamanlarda günümüz CPU'larına uygun olarak uptade alıyorlar ama WOW almamış görünüyor. Farklı bir çözüm yöntemi de yoksa böyle oynamak durumundasınız.
-
Hayırlı olsun. Kartları geçtim tepe model anakartların bile içi boş forumdaşım. Öyle eskisi gibi kullanıcı dostu içerik pek kalmadı. Millete dlc niyetine ek aparatlara para harcatmak moda olmuş.
-
Gordum ustad. Fakat firmaların yaptıkları bu tarz işlerde tutarsızlık var. Daha normal kullanıcılar icin bile yeteri kadar stok yokken bu tarz urun cıkarmaları tamamen ''bak yapabiliyoruz'' demek uzerine kurulu bir goz boyama girişimi.
Ek sitesinde var olan kartların bloklarında bile stok yok diyor. Tuf 3080 blogunu bekliyorum hala stok yok. Strix 2 gun stokta kaldı sonra onunda stogu tukendi. Yani illaki birileri alır ama bende o tarz bir şans faktoru ve cevre olmadıgı icin ancak uzaktan bakarım. Daha gercekci bir senaryo olarak 1 ay sonra ek nın stogunda olan blogu ceker onunla devam ederim diye dusunuyorum. Zaten var olan kasam fanlı bir ekran kartı kullanımına izin vermiyor mecbur bekleyecegim.
-
Merhabalar.
Palit RTX3070 GAMINGPRO OC ile gruba katıldım. Önceki ekran kartım GTX 1080 idi. Güncel oyunlarda 2K için yetmeyince yeni kart almak istedim. RTX 3080 istiyordum ancak yüksek güç tüketimi nedeniyle riske girmak istemedim. 750 W PSu kullanıyorum. Ekstra maliyet çıkarabilirdi.
Fiyatlar beklediğimizden pahalı ancak stok sorununu unutmamak lazım. Ürünler ithal edilirken gümrük işlemleri için ödediğiniz bazı sabit masraflar oluyordur. Özellikle pandemi döneminde ithalat da zorlaştı. Ürün sayısı da az olunca birim ürün başına ithalat maliyeti yükselmiştir. Artan ve daha da artması beklenen kuru da ekleyince fiyatların kısa vadede düşmesini beklemiyorum açıkçası. Az biraz düşebilir ancak Nvidia tarafından açıklanan ilk fiyatları göremeyiz biz. Pandemi 2. dalga nedeniyle ülkeler tekrar piyasaya para sürerse fiyatlar daha da artar. O yüzden ihtiyacı olanlar beklememeli bence.
-
hocam Overclock olarak sormadım. klasik core overclock biliyorum zaten Ben dediğinizi yaptım fakat 2000 mhz den sonra oyun çöküyor. Benim sormak istediğim bu 2000 mhz üstüne çıkmak için undervolt filan yapıyorlar ya onu mu yapmak lazım? ve benim MSI Ventus 3080 için bios mu bulmam lazım ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: oxiabithocam Overclock olarak sormadım. klasik core overclock biliyorum zaten Ben dediğinizi yaptım fakat 2000 mhz den sonra oyun çöküyor. Benim sormak istediğim bu 2000 mhz üstüne çıkmak için undervolt filan yapıyorlar ya onu mu yapmak lazım? ve benim MSI Ventus 3080 için bios mu bulmam lazım ?
Ventus pek overclock seven bir kart değil bana göre gerçi çipin kalitesine bağlı 2000 den sonra çökme vars pek birşey diyemem
2000 üzeri görmekten ziyade bari UV ile soğuk ve az enerji çekicek şekilde UV yapın.
Youtube dan - EVGA rtx 3080 ftw3 ultra undervolt yazın burda guide var.
-280 çekilerek .900mV den 1900 den başlayın. 1900 çakılana kadar gitsin 1920-1950 vs Sonra .875mV olarak düşürüp deneyin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 31 Ekim 2020; 21:46:16 >
-
-
https://www.3dmark.com/3dm/52377798?
hiç zorlamadan ram 20ghz ve gpu 2040 gitti bilmem zorlasam daha gidermiydi .. 17246 time spy aldı geri planda bir iki iş yapıyordu cpu ram de oc siz öylesine denedim..
asus rtx 2080 ti dual OC ye göre daha serin ve sessiz diyebilirim.. diğer 3090 ları görmedim ama kart gayet sessiz ve serin geldi 3090 nın peak olarak 450w cektiğini söylüyorlar .. 450 w a göre çok başarılı kart
test sistemi
intel 9900k
asus maximus code x z370
gskill 3200mhz cas 14 4x 8gb DDR4
INTEL p3700 U2 nvme2 ssd
PC Power & Cooling MK3 Silencer 1200w 80+ platinum psu
-
Aynen hocam. Çok overclock beklemiyorum zaten. 😊
Bizde maksat overclock merakı ve kart neler yapabiliyor onu görmek. Birde dediğin gibi 75 derece çalışıyor uzun oynamada, bekli onu serinletirim.
Bende ventus istemezdim. Hem görünümüyle hem soğutmasıyla hem rgb ve pwm fan çıkışıyla tek başına bir anakartmış gibi olan asus 2080 strix imi istemeye istemeye sattım 5500 tl ye. 3080 de botlar, trackerlar sayfa takip etmeler derken, ede ede ventus edinebildim ne yapayım 😑.
Bari meraktan şu uv işini yapayım. Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxiabit -- 31 Ekim 2020; 21:53:51 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X