Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.126
Cevap
61
Favori
162.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EcZaNeT

https://www.3dmark.com/3dm/52377798?

hiç zorlamadan ram 20ghz ve gpu 2040 gitti bilmem zorlasam daha gidermiydi .. 17246 time spy aldı geri planda bir iki iş yapıyordu cpu ram de oc siz öylesine denedim..

asus rtx 2080 ti dual OC ye göre daha serin ve sessiz diyebilirim.. diğer 3090 ları görmedim ama kart gayet sessiz ve serin geldi 3090 nın peak olarak 450w cektiğini söylüyorlar .. 450 w a göre çok başarılı kart

test sistemi

intel 9900k

asus maximus code x z370

gskill 3200mhz cas 14 4x 8gb DDR4

INTEL p3700 U2 nvme2 ssd

PC Power & Cooling MK3 Silencer 1200w 80+ platinum psu

Daha gider hocam. Kartınız 365W soğutması anca yetiyor bence.

3090 çift ram alt üst bana göre balanced bir kart. Keyfini cikarin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oxiabit

Aynen hocam. Çok overclock beklemiyorum zaten. 😊

Bizde maksat overclock merakı ve kart neler yapabiliyor onu görmek. Birde dediğin gibi 75 derece çalışıyor uzun oynamada, bekli onu serinletirim.

Bende ventus istemezdim. Hem görünümüyle hem soğutmasıyla hem rgb ve pwm fan çıkışıyla tek başına bir anakartmış gibi olan asus 2080 strix imi istemeye istemeye sattım 5500 tl ye. 3080 de botlar, trackerlar sayfa takip etmeler derken, ede ede ventus edinebildim ne yapayım 😑.

Bari meraktan şu uv işini yapayım. Teşekkürler.

Sana bi ftw3 alalim,ventus la idare et, 450W bios u çalıp bakarsın önüne 2100-2130 NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 

İleride hybrid kiti satılacak 240 lık, garanti bozmadan sub60C oynarsın mis

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Stok olsa alıcam da stok yok hocam. Bende isteye isteye almadım ventus. Ya rog ya ftw3 alıcam ama işte stok yok. Benim gibi böyle stok yok diyiciler yüzünden de fiyatlarda fırladı. 8860 tl ye aldım ventusu. Iade hakkımda var aslında hala ama işte evga veya rog bulunmuyor.

Bu bios olayı sadece ftw3 demi yapılıyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxiabit

Stok olsa alıcam da stok yok hocam. Bende isteye isteye almadım ventus. Ya rog ya ftw3 alıcam ama işte stok yok. Benim gibi böyle stok yok diyiciler yüzünden de fiyatlarda fırladı. 8860 tl ye aldım ventusu. Iade hakkımda var aslında hala ama işte evga veya rog bulunmuyor.

Bu bios olayı sadece ftw3 demi yapılıyor?

FTW3 de 420 denilen bios aslında 400 imiş ancak ben 408W görmüştüm sonra millet ayaklandı 450W çıkardılar.

Aorus Extreme ve Strix OC 450W. Aorus Extreme de sonradan 450W aldı ama herhalde o daha çıkmadığı için tam fabrikadan 450w olarak gelir

Ventusu satarsın FTW3 veya strix alırsın az bi zararla. Çözünürlük 2k felansa 3080 seni 3 yıl götürür. Sevidiğin gpu ile kullan

Yani 450w destekliyormuş ama fabrika çıkışı 400 e mi düşünmüşler?

Aynen denk getirirsem ftw3 alacağım bakalım hayırlısı.

• Newegg'den kart alan oldu mu? Ben Ftw3 Ultra aldım. Oyun kodlarını Amerika ve Kanada dışındaki alımlara göndermiyolarmış.

• Merhabalar. Elimde asus rog 3080 bir kart var. Kartın overclock potansiyelini deniyorum. Aşağıdaki sonuçları aldım. Kartın overclock potansiyeli için tecrübeli arkadaşlardan yorum yapabilirler mi acaba?

Kart takoz bir kart mı yoksa potansiyeli var mı?

Herkese hayırlı formlar.

NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]

• quote:

Orijinalden alıntı: silence2008

Merhabalar. Elimde asus rog 3080 bir kart var. Kartın overclock potansiyelini deniyorum. Aşağıdaki sonuçları aldım. Kartın overclock potansiyeli için tecrübeli arkadaşlardan yorum yapabilirler mi acaba?

Kart takoz bir kart mı yoksa potansiyeli var mı?

Herkese hayırlı formlar.

Selam hocam

Kartınız şuan 2 pinli bir 3090 ayarında performans vermiş zaten. Büyük ihtimal HOLD olarak 2100 gördünüz ?

GPU-Z Sensor kısmı koymadığınız için göremiyorum ama bence kartınız çok iyi. Takoz vs asla değil.

Hocam gpu-z ekranını gönderiyorum. Teşekkürler yorumunuz için.

• quote:

Hocam gpu-z ekranını gönderiyorum. Teşekkürler yorumunuz için.

Hocam bu bölüm değil. Sensors kısmı açık kalsın, port royal testini bitirip akabinde foto atın

Hocam port royal bende yüklü değil. Time spy lar ve fire strike lar var.

• quote:

Hocam port royal bende yüklü değil. Time spy lar ve fire strike lar var.

Hocam 3D Mark programını alırsanız sizin için çok faydalı olur.

Hem stress test hemde gerçek yüke bindirerek RT ON kartın değerlerini görürsünüz.

Benim FTW3 2130 HOLD tutuyor firespy da ama RDR2 de çakılıyor.

Port royal de 2100 hold olarak testi tamamladım.

Time spy extreme için aşağıdaki şekilde tamamladım. port royali edineyim o zaman dediğiniz gibi.

Sanırım 2100 ü hold ediyor benim kartta.

• Merhaba arkadaşlar

Bir konuda fikrinize ihtiyacım bulunmakta.

Palit gamig pro 3080 kart aldım.Karttan genel olarak memnunum 20 dk stres testinde dahi 71 dereceyi geçmedi ve herhangi bir çökme vs yaşamadım.

Sistemim;

3600x işlemci 4475 mhz o.c ile kullanıyorum.

tuf b450 anakart.

2x8 3000 mhz ramim var onlarıda 3200 mhz oto o.c ile kullanıyorum.

Monitörüm ise 1080p ve en kısa sürede 2k ya geçeceğim zaten.

Şöyle bir sorun yaşıyorum cod warzona girdiğimde darboğazın dibine vuruyor ve gpu kullanımım %60 aldığım fps ise 110-130 yerdeyken.(rtx açık herşey ultrada)

2k monitöre geçtiğimde bu sorun düzelecekmidir?

Ek olarak multiplayerda shoot hoouse oynadığımda yine hersey fullde yine darboğaz oluyor ama zaman zaman yuzde 95-97 qpu kullanımını görüyorum.

orada aldığım fps ise 170 230 arasında genel olarak 200 e yakın.

Sistemimde bir sorun bulunmaktamıdır bu değerler normalmidir?

Ek olarak güç kaynağım corsair rm850 full modüler ekran kartımı ise 2 adet pcı kablosuyla bağlı kullanıyorum.

Yani tek bir pcı'dan 8+8 değilde 2 ayrı pcı kablosundan 8+8 şeklinde kullanıyorum bu yanlış bir yöntemmidir?Araştırdığımda bunun önerilen olduğu kanısına vardım.

Ek olarak furmark ve msı kambustor testinide ekliyorum.

Cevaplarsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihocal -- 1 Kasım 2020; 7:3:31 >

• Kendi rekorumu kırdım.
    Gpu 2190 mhz

• quote:

Orijinalden alıntı: melihocal

Merhaba arkadaşlar

Bir konuda fikrinize ihtiyacım bulunmakta.

Palit gamig pro 3080 kart aldım.Karttan genel olarak memnunum 20 dk stres testinde dahi 71 dereceyi geçmedi ve herhangi bir çökme vs yaşamadım.

Sistemim;

3600x işlemci 4475 mhz o.c ile kullanıyorum.

tuf b450 anakart.

2x8 3000 mhz ramim var onlarıda 3200 mhz oto o.c ile kullanıyorum.

Monitörüm ise 1080p ve en kısa sürede 2k ya geçeceğim zaten.

Şöyle bir sorun yaşıyorum cod warzona girdiğimde darboğazın dibine vuruyor ve gpu kullanımım %60 aldığım fps ise 110-130 yerdeyken.(rtx açık herşey ultrada)

2k monitöre geçtiğimde bu sorun düzelecekmidir?

Ek olarak multiplayerda shoot hoouse oynadığımda yine hersey fullde yine darboğaz oluyor ama zaman zaman yuzde 95-97 qpu kullanımını görüyorum.

orada aldığım fps ise 170 230 arasında genel olarak 200 e yakın.

Sistemimde bir sorun bulunmaktamıdır bu değerler normalmidir?

Ek olarak güç kaynağım corsair rm850 full modüler ekran kartımı ise 2 adet pcı kablosuyla bağlı kullanıyorum.

Yani tek bir pcı'dan 8+8 değilde 2 ayrı pcı kablosundan 8+8 şeklinde kullanıyorum bu yanlış bir yöntemmidir?Araştırdığımda bunun önerilen olduğu kanısına vardım.

Ek olarak furmark ve msı kambustor testinide ekliyorum.

Cevaplarsanız çok sevinirim.

Merhaba

İşlemci ve Monitör seçimi bu kart için uygun değil.

3080 kendini 4k da gösterem bir kart.

2k da bir nebze daha iyi olur ama bence min. 3440x1440 alın.

• Ben benim kartla en son 0.925/1920'de stabil kalabildim. Artık denemekten gerçekten yoruldum kartı kullanamadım günlerdir. :) 0.925/1930 veya 1950 tüm Time Spy Stress ve Benchmarkları tamamlasa da Metro Exodus Benchmark kısmında, tüm ayarlar Extreme ve RTX açıkken (DLSS yok) 50 döngülü bir denemenin 46-47. denemesinde çatlıyordu hep. Halbuki Control falan da 1-2 saat hiçbir şey olmadan durmuştu. Belki de Metro Exodus biraz sıkıntılı bir oyundur ama yine de 15Mhz marjin hatası yaratır diye 1920'de sabit kaldım. Bu haliyle zaten stoktan %3 daha iyi Time Spy skoru veriyor.

Yalnız merak ettiğim bir şey var benim kart her ne kadar GPU-Z'de %117 aktif ve maksimum PL 375 gösterse de asla bu değere ulaşmıyor. Sebebi ne olabilir aklına gelen var mı? Windows High Power modunda, onun haricinde NCP'den Optimal Power seçili zira diğeri sıkıntı yaratıyor. Anlamadığım tek şey bu ve bazı durumlarda PerfCap Power olarak tıkanmalar yaşıyor full RTX On/DLSS Off durumlarında. Zaten karttan o kadar güç çekebilen tek durum ya Metro Exodus ya da Control'ün RTX On/DLSS Off durumları.

Bir de Asus ekran kartı kullanıp Corsair ürünleriyle kombine eden var mıdır aramızda? iCue'dan yönetiyorsanız Plugin'i lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 1 Kasım 2020; 13:1:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackworms

Ben benim kartla en son 0.925/1920'de stabil kalabildim. Artık denemekten gerçekten yoruldum kartı kullanamadım günlerdir. :) 0.925/1930 veya 1950 tüm Time Spy Stress ve Benchmarkları tamamlasa da Metro Exodus Benchmark kısmında, tüm ayarlar Extreme ve RTX açıkken (DLSS yok) 50 döngülü bir denemenin 46-47. denemesinde çatlıyordu hep. Halbuki Control falan da 1-2 saat hiçbir şey olmadan durmuştu. Belki de Metro Exodus biraz sıkıntılı bir oyundur ama yine de 15Mhz marjin hatası yaratır diye 1920'de sabit kaldım. Bu haliyle zaten stoktan %3 daha iyi Time Spy skoru veriyor.

Yalnız merak ettiğim bir şey var benim kart her ne kadar GPU-Z'de %117 aktif ve maksimum PL 375 gösterse de asla bu değere ulaşmıyor. Sebebi ne olabilir aklına gelen var mı? Windows High Power modunda, onun haricinde NCP'den Optimal Power seçili zira diğeri sıkıntı yaratıyor. Anlamadığım tek şey bu ve bazı durumlarda PerfCap Power olarak tıkanmalar yaşıyor full RTX On/DLSS Off durumlarında. Zaten karttan o kadar güç çekebilen tek durum ya Metro Exodus ya da Control'ün RTX On/DLSS Off durumları.

Bir de Asus ekran kartı kullanıp Corsair ürünleriyle kombine eden var mıdır aramızda? iCue'dan yönetiyorsanız Plugin'i lazım.

Hoşgeldin gözüm seni arıyordu :)

Tek tek cevap vereyim

1930 ile 1950 arasında fark olmayacaktır. Metro Exodus da pek referans alınmaması lazım. RDR2 ve Port Royal dene.

Kartın avg gelmiş.. Ahrazlı diyemem ama zaten biliyorsun kart TUF çipi strix kadar özenli seçilmemiştir.

Kart ilk çıktığı zaman Der8auer testini yapınca aynı senin dediğin gibi bir sorunla karşılaştı.Büyük ihtimal voltaj limite geliyor. 1.081mV attığı kısımda boost sekmesini tutamıyor demek.

375W bios u Furmark da ve msi kombustor da gördünmü ? Evet ise oyun bazlı sıkıntıdır.

FTW3 im 420W bios ile gelmişti ancak oyunda 398 görürdü max. Ben max furmak ile 410 çektirmiştim.

Nvidia da optimal power kartın max çekebileceği güç ile ilgili değil, boost u 210,400 lere çekiyor idle da onla alakalı,optimal.

Havalar soğudu ben .875mV ile 1920 de 59-60 kullanıyorum. Bence .875mV lere inip 1900 da tutmay çalış TDP sub300 lere iniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 1 Kasım 2020; 15:13:17 >

• @StreamRolleR

Sayın Yarbayım Nasılsınız? . Ben youtube da dediğiniz videoyu araştırdım ama açıkçası tam anlayamadım. (benim amatörlüğüm) Sizin dediklerinize baktım ama hem OC hem de undervolt için yanlış bir iş yapmaktan korktum. Aşağıda evga programı ve afterburner program görüntülerim var. Nereye hangi değerleri girmemi müsait olduğunuzda yazabilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.