Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (14. sayfa)

13 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 28 Misafir (8 Mobil) - 30 Masaüstü11 Mobil
5 sn
3.826
Cevap
194
Favori
159.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaptığım hesapta kur 37.16 TL den hesaplandı, şu an 34 küsur, satıcı kar marjlarını da yaklaşık tahmin ettim elbette.

Şu an TR' de satılan ürünler ne zamandan beri stokta, kar marjları nedir bilmek mümkün değil, kimi satıcı stok maliyetini yok etmek bir süre sonra ürün maliyetine yakın bile satabilir.

Keza aynı ürünler için fiyatlar da bizde daha ucuz değil;

Newegg' de kontrol ettim, orada ki fiyatlar Amazon' a göre bir tık daha iyi, velhasıl TR ve yurt dışı fiyatlar şu an için birbirine yakın.

TR de Asus 4090 TUF OG en uygun 78,499 TL yaklaşık 1.925 USD + KDV civarında, Akakçe' den sorgulayabilirsiniz.

Aynı modelin Newegg fiyatı da 1.949 USD.

Ama hiç bir halukarda fiyat yine de MSRP olan 1.599 USD değil.

Palit, Inno 3D gibi markalarda stok olmadığı için kıyaslayamadım.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

• Asıl sorulması gereken soru 5090 da misal 4090 da olduğu gibi piyasada absürt çok yüksek fiyatlar görecekmiyiz.Görme ihtimalimiz yüksek çünkü ai gücü çok fazla olacağından yine kapış kapış satılacaktır.Tr de 4090 ile benzeri tablo yaşarsak yine yurtdışına göre ucuza alma ihtimalimiz olabilir.

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

TR'de 4090 ilk çıktığında daha iyi fiyatlara mı satılmıştı?

5090 almayı düşünüyorum ancak önce bekleyip en ideal marka modeli belirleyip ona göre karar verecektim ama illa ki piyasaya çıkmadan ön incelemeler olacaktır. Çıktığı zaman yapıştırıp geçmek mi lazım onu anlamak için soruyorum NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

Bir de bu kartları yurt dışına çıkınca yanında getiren var mıdır? Valiz kontrolü yapılırsa gümrükte tek bir kart için vergi isteniyor mu? Öyle bir durumda ödenen vergi %20 mi oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 11 Ekim 2024; 14:50:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

Evet global e göre çok iyiydi fiyatlar.Dip indirimlerde 1500-1600 usd arasına bile alabildik.Güncelde min 2100 usd cebimizden çıkarak alabiliyoruz malum.Nvidia da tr lansman günü çok şanslı isen en uygun fiyattan alabilirsin.Şansını dene.

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

4090 geldiğinde AI talebi bu şekilde yüksek değildi, buna rağmen dediğiniz gibi saçma sapan fiyatlar ile satıldı kartlar, muhtemelen 5090 da saçma sapan fiyatlar ile satılmaya çalışıalacak.

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

kartı bavulda getirebilirsiniz, kutusunu açmış olarak valize koymanız yeterlidir, kutusu açıldığı ve yeni mal olmadığı için her hangi bir gümrük işlemine tabi olmazsınız.

• VETERINARY kullanıcısına yanıt

5090 alabilirsem 4090 ımın pazarlığını yapabiliriz . rog strix oc

• https://www.donanimhaber.com/nvidia-rtx-5090-rtx-5080-ve-rtx-5070-fiyatlari-ortaya-cikti--182963

tam da konuştuklarımızın üzerine gelen haber...

"Moore’s Law is Dead tarafından paylaşılan bilgilere göre Nvidia, yeni GeForce RTX 50 serisi ekran kartları için üst segmentte oldukça yüksek fiyatlar belirlemeyi planlıyor. Buna göre, amiral gemisi RTX 5090 modeli 1.999 ile 2.499 dolar arasında bir fiyat etiketine sahip olabilir. Bağlam açısından, RTX 4090 çıkış yaptığında 1.599 dolar fiyata sahipti.

Sadece RTX 5090 değil, diğer modellerde de yüksek fiyat etiketleri dikkat çekiyor. RTX 5080 modelinin 1.199 ila 1.499 dolar arasında, RTX 5070 modelinin ise 599 ila 699 dolar arasında bir fiyatla piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Bu fiyat aralıkları, özellikle performans arayan kullanıcılar için büyük yatırımlar anlamına geliyor. "

az olmuş Nvidia suyundan da koyaydın...

• 2500 dolar mı ..... bu nesil pas geçiyorum 6090 a bakariz artık zaten 4090la mutluyum şimdilik . 2500 gerçekten anormal bir rakam ayrıca 5080 4090a yakın bir performans verip aynı fiyata satılacak ise yine ölü bir kart insanlar neden 24gb 4090 varken 16gb 5080 alsın anı fiyata ?

• Oğuz51515151 O kullanıcısına yanıt

DLSS 4 var diyeceklerdir. Ne gelecekse artık bilmiyorum 4000'e gelmez. Ama Fg'den daha devrimsel bir şey olabileceğini düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 11 Ekim 2024; 16:48:31 >
  • 2.500 USD MSRP demek 3.000 USD reel satış fiyatı olur demek, bu kadarını ben bile beklemiyordum umarım yapmazlar.

eğer olursa TR satış fiyatı vergi, aracı firmalar vs 190.000 TL yi buluyor.

• 2 kat güçlü olsa bile bu fiyatlara teknoloji tutkunları bile alamayacak hocam 2500 dolardan bahsediyoruz abd de üstüne biraz daha koyup araba alırlar ...

• Ben almam şahsen ama yine satacaktır bence hepsi.

• JePinkman kullanıcısına yanıt

Hocam satarsa çok kötü günler bizleri bekliyor demektir 6090 a 6090 dolar isterler umarım bu fiyatlardan çıkmaz çıkarsa satmaz bu fiyatlar normalleştirilecek fiyatlar değil daha 4 sene önce 80 serisi kartlar 700 dolardan çıktı ...

• valla bu şartlar altında gittiği yere kadar 4090 la devam ederim sonra da Allah ömür sağlık verirde oyun oynama heyecanım devam ederse konsola geçer konuyu kapatırım bu ne arkadaş ya.

sadece ekran kartı ile de bitmiyor ki, 4090 aldığımda yeni nesil 12vhpwr PCIe 1000W PSU aldım hem sorunsuz hem uzun ömürlü olsun diye 5090 600W TDP olduğu yetmezmiş gibi çift 12vhpwr PCIe kablosu ihtiyacı olacak söylentileri var.

ne yapalım nükleer santral mi kuralım eve?

işlemci ve diğer bileşen ihtiyaçlarını saymıyorum bile...

Fiyat desen akıl alır gibi değil, 5080 gibi bir karta 16 gb vram vermesi akıl alır gibi değil. Her türlü tuhaf. Ben 4080 Super ile devam.

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

2499 usd msrp imkansız gelmez.5090 ın çıkacağı fiyat max 1999 usd.2499 a 48 veya 64 gb lı kırpılmamış 5090 ti yi çıkarırsa satar.

6090.ın çıkış fiyatı 5090 ın çıkış fiyatından daha pahalı olur. Sızıntılardaki. Fiyatlar doğruysa alınabilecek kartlar değil bunlar. Fiyatları çok uçuk

• JePinkman kullanıcısına yanıt

@JePinkman

Alıntı

metni:
    yine satacaktır bence hepsi

Olayın özeti bu zaten...

Satmaması için herhangi bir sebep var mı, karşısında (özellikle flagship segmentinde) bi' rakip kaldı mı!? Üstelik AI öncesi-sonrası dönem de bu kadar ortadayken...

AMD Radeon (bizatihi kendisi) SK tarafında üst segmente oynamayacağını dile getiriyor bi' de halen bazı mesajlarda o tarafın güzellemelerini görmek adeta akıl mantık sınırlarını zorluyor. :)

Ha şu da bi' gerçek ki (göz göre göre kendimizi kandırmayalım); özellikle RTX 4090 başta olmak üzere (kısmen) yakın performanstaki birkaç GPU'nun cilalama operasyonları da (her seride olduğu gibi) başlamış durumdadır. Fakat ezelden beri bu işin kuralı budur, yeni seri geldiğinde ister istemez eski serinin fiyatı ve popülerliği düşmektedir.

Bilhassa TR'de piyasa şartları ne olur tabii ki muamma olmakla beraber istisnai durumlar dışında ''almam-etmem vs.'' minvalinde paylaşımları olan birçok SK, durumlar denkleştiğinde GPU yenileme yoluna gitmektedirler (tekrarlıyorum istisnalar kaideyi bozmaz).

*Bunu sizin özelinizde yazmıyorum yanlış anlaşılmasın kaldı ki (RTX 4080 SUPER alım sürecinizdeki) paylaşımlarım da bellidir. Hakeza RTX 4070 Ti SUPER modelini tercih edenleri de (F/P noktasında) belli bi' yere koyabiliyoruz. Aslında genel olarak en son gelen SUPER Serisi'nin kampanyalı fiyat alımlarındaki F/P oranlarına bakarak belli bi' zemine oturtulabildikleri söylenebilir.

*Kabul edilebilir eleştiriler illaki olacaktır/olmalıdır lakin o kadar yazıp yazıp yeni seri geldikten sonra hemen o GPU'lardan almanın dışarıdan nasıl göründüğü de ortadadır.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Öyle. 4080-4090 alanlar bir nebze yanaşmayacaktır bence ki dediğim gibi ben almayacağım 5080 Ti / 5080 Super gibi düzgün bir ara model gelene kadar. Ama 3000 serisinden geçecek olsam alırdım. Dediğiniz gibi maalesef karşıda rakip yok. Zaten sorun da o ya. Hiçbir şey olmaz yani Nvidia'ya evet. 4080 Super almamda etkili olmuştunuz dediğim gibi. Ve iyi ki de almışım. Şu an pişman olacaktım 5080 de almak istemeyeceğim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 11 Ekim 2024; 18:10:26 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.