5000 serisinde cuda ve tensör tarafında kayda değer bir gelişme var mı? AI için soruyorum belli ki 5000 serisinde alınacak tek bir kart bile olmayacak. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (181. sayfa)
-
-
5090'ın 1080p ve 1440p çözünürlükte 4090'ın gerisine düştüğü oyunlar var. Bir tür overhead var ya da Blackwell mimarisiyle ilgili olabilir. Çözerler diye düşünüyorum ama 2000 usd kart çıkarıyorsan bir zahmet 4K harici de kullanabilelim ya. Yuh artık.
-
Büyük hayal kırıklığı. %33 daha fazla çekirdek, %80 daha fazla bellek bant genişliği, GDDR7, %25 daha fazla watt, %25 fiyat artışının karşılığı %25 performans artışı mı?
Çoğu yorumda 4090Ti demişler bence haklılar. Bu arada bu rakamlardan sonra 5070, 5070Ti ve 5080 içinde beklentileri düşürmek gerek.
-
-
Rtx 5090 , Rtx 4090'dan :
Yüzde 25 daha pahalı.
Yüzde 30 daha fazla güç tüketiyor.
Yüzde 30 daha güçlü.
Fp olarak bir ilerleme yok.
Watt başına düşen performans açısından bir ilerleme yok.
Yeni bir seri çıktığında hem fp ,hemde watt başına performansın gelişmesi beklenir. Mimarinin gelişmesi beklenir. Fakat burada 5090'dan çok gerçekten 4090 ti varmış gibi bir görüntü oluşmuş.
2 yılda nasıl hiçbir mimari gelişme olmaz , verimlilik artışı olmaz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vay amd
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evin içinde nükleer reaktör
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yuh
-
Tamamen MFG’ye güvenilerek çıkarılmış bir nesil ile karşı karşıyayız. Raw performans farkı gerçekten rezalet.
Bu seride sonradan çıkacak olan süper / ti vs. kartlardan da bir şey beklememek gerekiyor sanki.
Sen ne güzel 1 haftadır yoktun hocam ya gene nerden geldin, bizde 5090 alacaz da, bu kadar körü körüne savunuyorsun 2 haftadır fanboy gibi. Besbelli 4090ti olmuş işte ayrıca 700 wattı bulan görseller paylaşılıyor yuh. Bu kadar rezilik olmaz. 4080 imi sattım 5090 almak için keşke zamanında az biraz daha verip 4090 alsaymışım direkt 6000 serisini beklerdim. Tamamen rezillik 5090ti çıkarsa şaşırmam umarım tüketiciler bu ürünü almayarak (mecbur olanlar hariç) biraz olsun ders verebilir.
Nvidia gücünü biliyor ama unuttuğu bir şey var.O güç gelip geçici.Gözünün önünde kanlı canlı İntel örneği var.Son 3 nesildir şamar oğlanı oldu.Teknoloji dünyası bu yarın bir gün ne olacağı belli olmaz.Her şey iyi giderken tepetaklak olursun. O yüzden rehavete girmesin Nvidia.
-
quote:
Orijinalden alıntı: R-10Bu seride sonradan çıkacak olan süper / ti vs. kartlardan da bir şey beklememek gerekiyor sanki.
4070 Super, 5070'den hızlı olursa şaşırmam. 5070 Ti ise bariz şekilde 4080'nin gerisinde olacak gibi. RTX 40 kartı olanların değiştirmesi için hiçbir sebep yok.
-
4 nm nin limitlerinin zorlandığı tabloyu görmüş olduk.Seneye çıkarsa eğer 5090ti-super modellerinde biraz daha verimli hallerini görebiliriz.
-
4090 ti çıkmış, hayırlı olsun, fiyatı accuk pahalı ama değer sanki
Ben düşündüm küstüm oynamıyorum 50 k ya 15 ay garantisi olan rog strix 4090 satan arkadaş neredeydi onu bulun bana
2. el piyasası 90k lara dayanır şimdi 4090 larda :D 5090 120k üstü çıkacağı için :)
-
O arkadaş 50K'ya ilan açıp diğer 4090 ilanlarına 55/60 teklif ediyordu
-
Özel soğutma olan kartlarda kaç watta dayanacak o halde ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X