Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: shupusbu , afsinedremitli , MeNzA , Hilas28 Daha Az
4 Kayıtlı Üye ve 15 Misafir (2 Mobil) - 17 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.742
Cevap
191
Favori
155.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VETERINARY

Kış vakti böyle ise yazın 5090 olan kasada cpu throttle olur.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

benim oda yazın 35 derece oluyor. yandık ki ne yandık. en iyi soğutulanı almam lazım. diğer markaların testleri ne zaman?

• # Ace # kullanıcısına yanıt

Cyberpunk'da az önce denedim update yapıp. Yeni model ile 4k performans çok iyi olmuş. quality gibi. öğlen, karşılaştırırken aklımda kalsın diye biraz ultra performansta oynamıştım. ultra performans da çok iyi olmuş nerdeyse eski performans ayarında belki daha da iyi. performansta kesinlikle artifact ghosting falan yoktu. çok başarılı olmuş genel olarak. 4k ultra performans kullanımı artabilir eskiye göre.

• # Ace # kullanıcısına yanıt

Mesajım yanlış mı anlaşıldı anlamadım. Ben ilk çıktığı günden beri hep FG kapamışımdır, bildiğin nefret ettim.

Sizinde dediğiniz gibi grafik kalitesi ve dlss transformer modeli çok daha önemli benim için. Varsın FG olmasın locked 60fps- 80fps felan akıcı düşük input lag lı oynayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzgun091 kullanıcısına yanıt

Diğer üretici testleri yarın, kasa müsait ise cpu aio radyatörü ön tarafa takılabilir.

• Kuzgun091 kullanıcısına yanıt

Hocam bu testte cpu da hava soğutma varmış. 5090 alıp ta hava soğutma kullanan sayısı azdır diye düşünüyorum

• VETERINARY kullanıcısına yanıt

Bu durum yıllardır var. Sebebi CPU AIO nun tepeye konumlandırması. Çevremdeki herkese SIDE kısma 360 takılan kasa öneririm hep.

• Uzun zamandır hem 4000 serisini hemde 5000 serisini okuyorum burada.

Hem maddi imkanlar neticesinde hemde bekle gör mantığı çerçevesinde hep yeni kartları 1 seri önceden takip eder alır kullanırım.

Custom sıvı soğutma hobim bu yüzden alacağım kartların pcb boyut ve kalitelerini takip eder ona göre alır kullanırım.

Çok geriye 1000 serisine gitmeden 3090 msi süprim x alıp ön ve arka custom bloklu olarak kullandım.

Kart çok iri bir pcb ye sahipti ve çok ısınıyordu güç konnektörleri ise akla zarar bir şekilde 3 adet 8 pinli idi.

Buda kasa içerisinde hem kötü görünmesine hemde anakartı ortadan ikiye bölerek hava akışına negatif olarak etki ediyordu.

4090 ların pcb sini gördükten sonra tamam bu benim için üretilmiş hem küçük hemde serin çalışan bir model dedim ve aldımüstüne tek kablo da eklenince gerçekten üst seviye bir donanım oldu.

Zotac 4090 için aldığım custom blok gelmedi gelince takıp kullanacağım küçücük kartı.

DLSS FG MG çok takılmam 60 fps üzeri benim uçuş simülasyonunda bir anlam ifade etmiyor.

Burda yazılanları hayretle okuyorum.

Ne FPS miş anlamadım gitti biz ne zaman bu kadar bilinçsiz bir tüketim toplumu olduk şakınlıkla izliyorum.

5000 serisinde tek ilgimi çeken model Nvidia FE 5090 oldu oda pcb boyutları ve ne tür bir custom blok üretilir diye.

Onun dışında 600 watt çeken bir kartı alıpta elektrik fiyatları bu kadar yükselmişken kullanmak pek akıl karı değil bana göre helede fiyatı aile saadetini tehlikeye sokacak kadar abartılmış olunca mantıklı değil.

Gelelim Tırık ASUS konusuna önceden çok sevdiğim bir markaydı ama artık asla tercih etmem x570 3 adet asus anakartım durduk yere bozuldu öncesinde 2 adet x99 asus anakartım durduk yere bozuldu ve asus ürünler aşırı pahalı olduğundan almaya gerek yok diye düşünüyorum.

4000 serisi ekran kartlarındaki CW de cabası.

Bütün bunlardan sonra 5000 serisinde 6000 serisi çıkışında belki FE 5090 bulursam ve güzel bir blok çıkarsa alabilirim ama sadece pcb küçük diye yoksa performans falan 4090 a göre çokta gelişmemiş tek gelişen güç tüketimi olmuş.

Naçizane tavsiyem lütfen bilinçli tüketici olun her yeni çıkana göbekleme atlamayın çünki bilinçsiz tüketiciler yüzünden hem Nvidia hemde ASUS astronomik fiyatlar istiyor ürünlerine ve hiç bir şey vermiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Mesajım yanlış mı anlaşıldı anlamadım. Ben ilk çıktığı günden beri hep FG kapamışımdır, bildiğin nefret ettim.

Sizinde dediğiniz gibi grafik kalitesi ve dlss transformer modeli çok daha önemli benim için. Varsın FG olmasın locked 60fps- 80fps felan akıcı düşük input lag lı oynayım

Ben yanlış anladım o zaman dediğiniz gibi MFG yerine, Dlss bazlı gelişim daha önemli ve kullanılmaya değer..

Ön/yan montaj bir AIO ile çözülür çok da dert değil

• @xbr Çok fark edeceğini zannetmiyorum sonuçta kasanın içinde 600w'lık bir ısı kaynağı olacak.

@StreamRolleR Bunun bir çözümü daha var ama çoğumuzun işine gelmez NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• Bugün gelen Cyberpunk güncellemesiyle DLSS versiyonu 310.1.0.0 olmuş (nvngx_dlss.dll), bu dll dosyasını DLSS kullanan tüm oyunların exe'lerinin olduğu klasöre kopyalayıp üstüne yazabilir ve yeni DLSS sürümünü her oyunda kullanabiliriz sanırım. DLSS Swapper programı bilgisayarınızdaki kurulu oyunları tarayıp DLSS versiyonlarını gösteriyor ve geliştirici oyununa güncelleme yapmadan DLSS sürümünü tek tuşla güncelleyebiliyoruz bilginiz olsun, şu an son DLSS sürümüne henüz güncelleme gelmemiş.

Cyberpunk'ta DLSS modelini değiştirebiliyoruz artık, eski yöntem CNN yerine Transformer (Dönüştürücü) modelini seçmek gerek. Eğer bu şekilde model değişimi olmalıysa tüm DLSS destekli oyunlarda benzer bir ayar gereksinimi olabilir yani geliştiriciler bu ayarı seçeneklere koymalılar. Ya da eski modeli bypass edip sadece yeni modeli oyunlarında çalıştıracaklar.

Bu yeni modeli Cyberpunk'ta denediğimde ghosting yani hareketli nesnelerin ardında iz bırakma sorunu büyük ölçüde düzeltilmiş, eskisi gibi görüntü sorunlarına rastlamadım, bu iyi haber. 4080 kullanıcısı olarak 5000 serisinin en iyi tarafı yeni DLSS 4'ten bizim de faydalanacak olmamız. 3000 serisini kullanan arkadaşlar da haberleri takip etsinler, Nvidia Frame Gen teknolojisini bir şekilde 3000 serisine de getirebilir deniliyor.

hava girişini üst tarafa mı alıcaz?

• Mesut Çevik’in son tweetini gördünüz mü? “Görüştüğüm tüm tedarikçiler kart gelmediğini gümrüklere fakat siparişlerimizde iptal edilmedi diyorlar” tarzı bir tweet atmış 5090 için şubatta gelecek sanırım veya daha geç

• NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

1080p'de COD oynayan sayko arkadaşlarımız için 5090 anlamsız şu an için.

Neden Hotspot sensörlerini gizliyorsun NV abi bir sorun mu var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 23 Ocak 2025; 22:13:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• venomtrk kullanıcısına yanıt

şuradan indirilebiliyor ama dediğiniz gibi dlss 4 gelmemiş:

github
    Releases · beeradmoore/dlss-swapper
    https://github.com/beeradmoore/dlss-swapper/releases

Hocam corsair 4000x kasa da zotac 4090 ve thermalright ak 620 kullandım, sonra corsair h150 ye geçtim. Cpu ısısı 20 derece fark etti.Aio kapalı devre olduğu için kasa içi sıcaktan çok etkilenmiyor. Kart sıcak havayı yukarı attığı için uygun bir kasada Aio radyatörü yana takarak kartın sıcak havasından kaçabilirsiniz. Ayrıca suprim ve strix/astral ın fe den daha serin çalışıcağını düşünüyorum

Ama sıvı soğutma kart kullandıktan sonra bir daha hava soğutma kart almayı düşünmüyorum

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

bahsettiğiniz AIO CPU için mi GPU mu?

• Frame Generation açılınca gecikmenin kaça çıktığını gösteren bir program var mıdır ? Losless scaling ile frame generation karşılaştırması yapmak istiyorum. Losless scaling de 2x de kötü iş çıkartmıyor bana kalırsa

• MacGyver. kullanıcısına yanıt

dlss swapper kullandım ama bence bu daha iyi.

Releases · Drommedhar/DlssUpdater

• Gkn89 kullanıcısına yanıt

Msi afterburner bütün değerleri gösterir genelde çoğu oyunda da var artık.

Bu arada Mesut Çevik 5090 yok diyor da Bu yıl beleşe dağıtılacak 5090 yok :D  2 övme ile verilecek kart değil yani .Asus zaten tedarik sıkıntısı çekiyor asus bekleyenler üzülecek.

• 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.