Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (196. sayfa)

5 sn
6.881
Cevap
248
Favori
282.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynı desibelle astral'le aralarında 12 derece fark var. Hatta astral 1db daha düşük.

Ben ne anladım o işten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160545576

Alıntı

metni:
    7.8a~10.65a on six 12v railscolorful igame vulcan oc 5090dSEGOTEP KE1300P ATX3.1 PLATINUM, digital design

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

@Humboldt

• Kuzgun091 kullanıcısına yanıt

Tamam memory sıcaklıkları çok kötü lakin gpu core değil. O kadar büyük cüssesine rağmen çöp tier palit ile kafa kafaya bir soğutması var.

FE nin sıkıntıları sıcaklık değil şu ikisidir

1-Sebebsiz bir şekilde ciddi CW-Buzzing elektrik sesi var. Hardware unboxed bile fark etmiş. ( pcb de kullanılan bileşenler çok kaliteli. Strix deki durum olabilir )

2-Tasarım sebebi ile Ram( hata vermeyen ram ısındığı için verebilir mesela ) ,ve CPU AIO yada cpu air heatsink alev alıyor.

4090 daki tasarıma LM + updated vapor chamber ve finleri toparlasa mis gibi olacakmış. SFF tier kart çıkarmanın ne anlamı var, fantezi olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 25 Ocak 2025; 11:19:6 >
  • incelemeleri takip ediyorum; sırf kart güncellemek için muhtemelen 5080 alacağım ama ben bu seriyi hiç sevmedim ya...

bir tanesi 4090 overvoltage edition, ötekisi de 4080 mfg edition.

5nm üretim teknolojisi gelişmediğinden mi oldu, nvidia rakipsiz diye mi böyle oldu bilmiyorum ama bu nesil hiç "olmadı"...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 25 Ocak 2025; 13:29:27 >
  • BhdrBss B kullanıcısına yanıt
    Ya hocam olur mu öyle bak yukarıda ne yazmışlar

quote:

5080 i olan adam çatır çatır 4k ultra açacak doom the dark agesi.

Bu durumda bizim 4080 S leri camdan aşağı atıcaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt

Corsair RMX 1000 Shift ATX 3.0 PCI 5.0 psu ve RTX 4090 için kontrol yaptım ve canım sıkıldı;

11.540 minimum değer, 11.914 en yüksek değer.

• 3080 kullanıyorum 5000 serisine geçmek konusunda emin değilim, 4070 ve üstü bir kart kullanan birinin 5000 serisine geçmesi için bir sebep göremiyorum. İlk alanlar neler söyleyecek, testler ne sonuç verecek merakla bekliyorum. Çok iyi derlerse belki 5070 alırım.

• 5080 çok güçsüz kaldı zaten. Aşırı makas var 5090 ile arasında.

Artık bir süre sonra 5080S mi gelir 5080 Ti mı gelir 24GB bilmem ama iki kart arasına bir şey sıkıştırmalı nvidia.

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Hocam ATX 3.0 standardı %5 den %7 ye düşürdü. 11.540 da safe limitlerin içinde olsada inanılmaz gıcık bir durum.

Ben bi 3-4 kere totalde kablomu söküp büyüteç ile baktım pinler tertemizdi. Sizde sökün bakın derim

Ayrıca takarken ben elimin altından gpu ya destek vererek allah ne verdi ise bastırarak ittiriyorum, click sesi gelmesi lazım, kısık bi ses.

Birde kablo bombeli inneli kasa camı çok pres yapıncada tehlikeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 25 Ocak 2025; 12:0:2 >
  • BhdrBss B kullanıcısına yanıt

Önceki serilerde xx80 kartların önceki nesil xx90 kartlardan güçlü olduğunu ama bu durumun 5000 serisinde görülmedidiği belirtmişler.

• Partner modellerde 700w üstü inanılmaz.
    Sorun sadece beklenenin altında performans göstermesi de değil beklenenden hayli hayli fazla güç çekiyor.

• Nvidia'nın bu serideki x4 MFG sistemini gelecekte x16 yani saniyede 16 kareye çıkarma planı varmış. Bundan sonrasında AI çekirdek sayısını yükseltmeye devam edecekler görünüyor bir de neural sistemi geliştirip yaygınlaştıracaklardır.

https://wccftech.com/nvidia-up-to-16-generated-frames-multi-frame-generation-tech-future-dlss-technology/

• 5090 diye 4090ti'yi iki katı fiyatına satacaklar. 80 için de aynı şey geçerli. Zaten bu kartlara oynayan kişi gerçek fiyatın üzerine ek 1000 dolar altı fazla para vermeyi sorun etmez.

Gerci 5070'in 4090 dan ultra daha performanslı olduğuna iman edenin fakir kalması farzı ayındır.

Pcie 5.0'ın ekran kartına bırakın 4.0dan daha fazla hız kazandırdığını, 3.0'ın bile gözle görülür hiç bir hız azalması etkisi olamayacağını bilmemesi durumu cahil kalması için farzı kifayedir.

Geriye 4 sanal kare oluşturma kalıyor, en fazla 100 dolarlık bir yazılım özelliği için 1000 dolara varan ek para vermek zorunluluğu şirketin 5000 serisini zorla sattırma politikası olduğunu bilmemek haramdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 25 Ocak 2025; 12:29:36 >
  • 5090 maksimum 4090 ti olmuş 5080 ise 4080S'e oc yapılmış gibi duruyor.

Nvidia Gta 6 çıkmadan eteğinin altındaki taşları dökmüyor.

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt

bilgilendirme için teşekkür ederim, dediğiniz gibi tolerans dahilinde, -%7 ile minimum 11.2 V a kadar sorunsuz çalışır diyor ATX.

bu arada bir önceki mesajımda GPU PCIe +12V giriş gerilimi bilgisi vermişim, 16 pin HVPWR değil, eksik ifade olmuş.

ayrıca daha iyi görünüm, daha az baskı ve daha iyi hava akışı sağlamak için Corsair' in kendi ürünü olan 16 pin HVPWR kabloya 180 derece açı veren köprü çeviricisini kullanıyorum, PSU dan gelen kabloya ne kadar iyi temas ediyor bakacağım, onu kullanmadan değerler daha iyi olabilir.

GPU 16 pin HVPWR en düşük değer 11.813V, en yüksek değer 12.117V

bunlar iyi görünüyor.

her ne kadar limitte içinde olsa da GPU PCIe +12V slot beslemesi düşük duruyor.

en düşük değer 11.540V en yüksek değer 11.815V

anakart güç girişlerini kontrol etmem lazım.

• asau kullanıcısına yanıt
    İslami terminolojiyle 5000 serisini iyi harmanladın hocam. Tebrikler 😁

• yeni bi sistem almayı planlıyorum. elimin altında masaüstü bilgisayar yok şu anda. bir süredir 5070 serisini bekliyordum ama şu an kararsızım. acaba 4070li hazır sistemlerden birisini mi çeksem diye düşünmeye başladım. 40-50 arası bütçem var maksimum. 5070'in fiyatına göre bütçede daha yukarı çıkabilirim. fikriniz nedir, kim ne tavsiye eder?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlv02 -- 25 Ocak 2025; 13:12:8 >
  • vlv02 V kullanıcısına yanıt

Hocam 5000 çıkmak üzereyken her ne kadar 5000 serisi beklenti altında kaldıysa da, 4000 serisi alınmaz az sabredip 5070 li bir sistem alın.

• rtx 5080 aslında 5070 ti veya super olmalıydı.Nvidia 80 serisini rtx 50 de öldürmüş oldu.Zaten kağıt üzeri değerlerden performansı belliydi.Sızan sonuçlar sanırım kimseyi şaşırtmamıştır.Gpu su desen güçlü değil bellek desen 70ti ile aynı.Hiçbir albenisi yok.İlerleyen dönemde muhakkak güzel bir indirime girecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 25 Ocak 2025; 13:18:32 >
  • 
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.