Evet hocam korkunç rakamlar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (195. sayfa)
-
-
Bu arkadaş var bende, sizce 5090'a yeter mi?
-
Hayal aleminde hocam :D elleme ona çok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Wukong , Stalker 2 gibi oyunlar yapımcı firmalardan kaynaklı optimizasyon özürlü yapımlar.
6090 çıksa yine bu tarz studyolarin oyunları sorun çıkartır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160545545
Aynen ASUS böyle devam (GPU fiyatlarının çıktığı seviyeler de düşünüldüğünde)...
Her şeyden önce sorun sadece ASUS markası özelinde olmayabilir ve olabildiğince dikkatli olunmasında da yarar var.
(ilgili paylaşımlarda neyin ne olduğu açıkça görülebildiği için şimdilik ek detay paylaşma gereği hissetmiyorum)
www.bilibili.comhttps://www.bilibili.com/video/BV1U3wvegEsw/videocardz.comASUS PCIe Slot Q-Release Slim mechanism may scratch your GPU, first RTX 5090 affected - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/asus-pcie-slot-q-release-slim-mechanism-may-scratch-your-gpu-first-rtx-5090-affected
-
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 25 Ocak 2025; 6:3:1 >
-
Alıntı
metni:DOOM: The Dark Ages is releasing May 15th with DLSS 4 and Path Tracing support! System requirements are out now, RT hardware required. Alıntı
metni:Assassin's Creed Shadows system requirements are out. A few details on the RT options: 🟢 Selective RT - RT only in the "Hideout" section of the game. 🟢 Standard RT - RT Global Illumination. 🟢 Extended RT - RT Global Illumination and Reflections.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 25 Ocak 2025; 6:12:26 >
-
Tablonun verdiği içeriğe göre Selective RT ve 4K Ultra aynı anda açılmıyor, 4K max settings için RT zorunlu olacak. Bu da söylentileri doğruluyor.
Yani 4090'ı olan adam ben RT açmadan max settings 4k 144-240hz arası oynarım diyemeyecek, bu baya verilen hakkın geri alınması. Rezillik, utanç verici! "Ben size satın alınacak bir şey sunamadım, geçmişte sunduğum vardı hani. Ben süperim, ben sundum onu! Şimdi onu kırpıp yenisine teşvik ediyorum." Alıntılayıp "bunu bütün markalar yapıyor" diye doluşmayın. Başka örneklerin olması yapılanı haklı ve tutarlı çıkarmaz.
-
MSI Suprim Liquid bayrak taşıyor. Performans farkı sıvı soğutma gereği beklenmedik değil ama fiyatlandırma müthiş. Sızan fiyatlar doğruysa bütün modellerin kıyasında hem f/p hem de daha düşük fiyat daha yüksek performans ürünleri var, diğer arkadaşa toprak atmış. Hele o Astral'in fiyatı ne öyle hiç mi biz ne yapıyoruz diye dönüp bakmadınız?
-
Ulan 2 aydır ekran kartsız dizi film falan izleyip takılıyorum. Şiştim anasını satayım. Ayın 25'i oldu ne gelen var ne giden. Nakit sıkıntım da var 4090'da çekemiyorum. Uyuz oldum bu seride.
-
Aynı ben galax 4 fanlı model bekliyorum , adamlar 3 fanlı çıkarmış , dedim acep Asus 4. Fan hakkını adamlardan satın mı aldı Asus un fan koyup galax ın koymaması düşündürücü
Nvdia bunu hep yapıyor. Adamın 4090 ı var, 4k ultrada doom oynayamayacak. Yeni bir seri çıkarttığı zaman alt seriyi yerle yeksan ediyor, adeta üvey evlat gibi davranıyor. Aynısı 3000 serisinin de başına gelmişti. En iyisini istiyorsanız, mecburen her seri kartınızı yenileyeceksiniz. Yoksa bi şekilde mahrum kalacaksınız bazı şeylerden elinizde 4090 olsa bile. Diğer tarafta 5080 i olan adam çatır çatır 4k ultra açacak doom the dark agesi.
Bir de küfür eder gibi frame geni 3000 serisine de getireceklermiş. Niye önceden getirmediler. Hepsi taktik. 3000 serisiyle 4000 serisinin arasını kapatabilirler artık. Çünkü 4000 serisi satmak zorunda değiller. Dolayısıyla 5000 serisi ve diğerleri şeklinde Nvdia nın gözünde herşey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silence2008 -- 25 Ocak 2025; 10:31:3 >
AMD işlemciye verdiği değerin yarısını ekran kartına harcasaydı inadına amd alırdım. 7900xtx almıştım Pulse modelini, sattığıma pişmanım. bir sene daha idare ederdik.
4k oled aldık en iyisi olsun diye ama bu sefer de ortada kaldım mal gibi. çünkü 2k'da bir sürü seçenek varken 4k'da 5090'ın kucağına düştük.
-
Niye hocam mevcut kartlar siyah ekran mı vermeye başladı 5000 serisi çıkınca
Benim kasam 4k oled tv'ye bağlı. Sistemim de öyle ultra yüksek bir sistem değil (4070 ti super + 7500F işlemci + 32gb ddr5 ram)
Optimizasyon özürlüsü stalker 2'yi bitirdim 80+ fps değerlerle, şu an indiana jones oynuyorum, tüm ayarlar ultrada path tracing madium, dlss q 60+ alıyorum yine.
Bence her sene en tepe model alıp çöp oluşunu izlemektense 1 veya 2 seviye düşük model alıp üç senede bir kart değişikliği yapmak daha mantıklı geliyor bana.
Bundan önceki sistemimde gtx 1080 vardı valla taş gibi karttı 2016'dan 2021'e kadar 2K da kullanmıştım bana mısın dememişti. Şu an olsa hala 1080p bir monitör ile çok rahat kullanırdım.
Nvidia bizi fazla açgözlü yaptı sanki
-
Fe modeli övenler neyin kafasını yaşıyor? Kart cayır cayır yanıyor. Küçük yapıcaz diye nükleer reaktöre çevirmişler kartı.
Bu seride soğutma çok önemli arkadaşlar. Termallere dikkat edin. Yazın ağlarsınız.
Sanırım bazı grafikler kafa karışıklığı yarattı. Termal kalite sıralaması için fan hızı belli ses seviyesinde(yani düşük hızda) 35db tutulunca kart sıcak çalışıyor. Normal ayarlarda kart bir sıkıntı yaşamıyor, kaçırdığım birşey mi var acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 25 Ocak 2025; 10:58:57 >
5080 sonuçları sızmaya başladı. 4080 den %10 4080s den sadece %8 hızlı. Nvidia bu yüzden inceleme ambargosunu son güne bıraktı heralde.
-
dünyanın en büyük yazılım firmasıdan iyi mi bileceğiz maltifıreymcenereyşın var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X