Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (231. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: conmaxpayne Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 37 Misafir (2 Mobil) - 36 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.800
Cevap
228
Favori
236.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vramda artık darboğaz yaşadığım için oyunlarda ciddi sıkıntılar yaşıyorum 3070 ti dan 5080'e geçmeyi düşünüyorum geçmeye ve fiyat farkına değer mi buna göre satın alacağım.

• Yazılım satıyorlar diyorlardı da çok tiye almak istemiyordum. Bariz öyle görünen o ki, Murat Gamsız'ın videosunda anlattıkları oldukça mantıklıydı. Fakat en son 30 serisine de frame gen'i getirebiliriz, bu jen'de de mümkün aslında açıklaması ve ardından şimdi kartların performans değerleri, düpedüz yazılım sattıklarını gösteriyor. Kim bir gün rtx 60 veya 70 serisi çıktığında rtx 40 serisinin de mfg desteği almayacağını söyleyebilir ki şimdi?

• Şimdi COD oynarken 5000 serisi ile MFG açılamıyor mu? Eğer açılmıyorsa almaktan vazgeçiyorum. :)

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Açıp napıcan abi rekabetçi oyunda?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xbr kullanıcısına yanıt

bu paylaşımları bilmeden mi yapıyorsunuz, yoksa millettin kafasını karıştırmak ve trollemek mi amacınız?

4K native dlss olmadan native 3840x2160 piksel durumu ile 4K DLSS PERFORMANCE + MFG durumunu kıyaslıyorsunuz. Farkı yaratan DLSS PERFORMANS MODU!!!

4K dlss performance modunun çözünürlüğü çok daha düşüktür, 1920x1080, yani DÖRT KAT daha düşüktür. Siz buna MFG uygularsanız saçma sapan anlamsız sonuçlar ile kafa karıştırısınız.

Yani siz DLSS PERFORMANCE ile DLSS PERFORMANCE ARTI MFG arasındaki farkı koyarsanız bir anlamı olur.

Israrla forumda bu konuda belki istemeden yanlış bilgi veriyorsunuz.

• sukrullex kullanıcısına yanıt

5080 almak için 4080 super i satan varsa çok büyük hata yapmış fark yok bildiğin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
  • megaprince M kullanıcısına yanıt

5080 alınmaz vram kasten düşük tutulmuş 5070 ti düşünün bence ya da 1 yıl daha 5080 süper için bekleyin

• Bu arada hatırlatmış olayım NVİDİA çakalı yüzünden 5000 serisinde hotspot değerini göremiyoruz artık.

• Aerospace kullanıcısına yanıt

hocam bir sey sorayim size. Peki 4K dlss perf modu nasil oluyor 4k native'den daha dusuk gecikmeli gorunuyor grafikte? Ben dlss acikken gecikmenin artdigini hissedebiliyorum.

• Stackalloc kullanıcısına yanıt
    Çünkü biri 2160p render diğeri 1080p. Temel sebebi bu. 1080p olan daha çok fps verir ve daha az gecikmesi olur. Frame Gen açınca latency illa ki artar. Onun dışında DLSS açınca ekstra bir latency olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 29 Ocak 2025; 21:47:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

Şu kanalı kaale alan var mı gerçekten? gn değerleri de tpu ile benzer.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

• VETERINARY kullanıcısına yanıt

TPU Upscaling kullanmamış sanırım. Fark o yüzden. Diyorum ya Blackwell mimarisinde bir dengesizlik var test sonuçlarında. Overhead var belli ki. CS2 sonucu çok garip ama bariz fark var arada. Bilemedim. Zaten asıl fark 4K için geçerli ona da fark diyebilirsek? 1440p için çok anlamsız durum...

• 5070'lerin fiyatı 38k dan listelenmeye başlamış nova da tabi ki çayı püskürttüm NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• Akıl ve mantığın egemen oldugu bir dünyada 4000 serisi kart sahipleri bu kartları almayacağı için 1 - 2 ay ürünler rafta tozlandıktan sonra yuzde 20ye yakın indirim görürdü. Fakat Nvidia'nın oyunculardan gelecek paraya ihtiyacı yok. Adamlar tok satıcı.

Üzüldüğüm nokta şimdi ortaya çıkan bu aşırı düşük performans artışı sonrası Amd'nin de kendi kartlarında fiyat indirimine gitmeme olasılığı. Nitekim bu seride adamlar RT işini toparladı lar. 4080 gücünde kart çıkaracaklar. Nvidia saolsun oda 850 dolardan aşağı gelmez .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Ocak 2025; 22:11:18 >
  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160545583

Alıntı

metni:
    Spider-Man 2 PC specs revealed: GeForce RTX 4070+ Radeon and RX 7900 XT required for ray tracing

• Evet Türkiye’ye 5090 girmemişti, gümrükten geçmemişti evet…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 29 Ocak 2025; 22:19:47 >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt

bu elemana geldiyse yaveri Asus Çeviğe de gelmiştir.

Asus youtuber'ları ve bu tarz incluencer fenomenleri iyi besliyor..

Adamların her ürününü ballandıra ballandıra parlatıyorlar her yerde..

• chatgpt'ye 5000 serisini sormuşlar gelen cevaplar : biraz neşelenelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 29 Ocak 2025; 22:36:17 >

• Display port 2.1 olmasa bu seriyi direkt pas geçerdim.

• 
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.