durumlar yaklaşık olarak böyle: < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 29 Ocak 2025; 20:20:49 > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (230. sayfa)
-
-
bu sonuclar nasil olur? hani rtx 5070 bile 4090 performansi veriyordu? Nvidia bizi mi kandirdi?
-
Native den daha az gecikme oluyor ama dlss açınca mfg gecikmesi artıyor.
Fakat daha bunlar beta testler diyebiliriz çünkü Reflex 2 gelicek
Ayrıyeten 4 serisinde olmayan "Geometri" var 5 serisi kartlarda . Youtube dan Geometri nedir videolarına bakabilirsiniz.
2 aya çok daha iyi seviyelere gelicektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sadece multi frame gen açınca veriyor
donanımsal değil yazılımsal olarak veriyor yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 29 Ocak 2025; 20:29:20 > -
Tatlı su kurnazı Nvidia.
Önceki nesille performans farkı ortalama YÜZDE 12.
AI aşağı AI yukarı denilen şu günlerde 4000 serisinden bu karta bi ton para verip geçmeye değer mi? ASLA değmezz
Techpowerup incelemesine bakınca geçmenin saçma olduğu zaten belli oluyor.
Broadwell Skylake zamanındaki intel gibi gıdım gıdım performans verip bol AI pazarlama.
Günümüzde işler böyle yürüyor.
İnceleme linkleri aşağıda. Dileyen baksın.
TECHPOWERUP
https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-5080-founders-edition/
3DGURU
https://www.guru3d.com/review/review-nvidia-geforce-rtx-5080-founders-edition-reference/
HARDWARE UNBOXEDHardware UnboxedyoutubeNvidia GeForce RTX 5080 Review, 1440p & 4K Gaming Benchmarkshttps://www.youtube.com/watch?si=D4xgAS4YIIsswukn&v=sEu6k-MdZgc&feature=youtu.be
GAMER NEXUSGamers NexusyoutubeNVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition Review & Benchmarks vs 5090, 7900 XTX, 4080, & Morehttps://www.youtube.com/watch?si=t71Vo5Tbh_ZpT6IR&v=nShh_j4s2YE&feature=youtu.be
LINUS TECH TIPSLinus Tech TipsyoutubeI Can’t Put a Positive Spin on the RTX 5080 - Full Reviewhttps://www.youtube.com/watch?si=8wZGDz_rH6XeTelQ&v=Fbg7ChsjmEA&feature=youtu.be
JAY TWO CENTSJayzTwoCentsyoutubeRTX 5080... I can't help but feel underwhelmed...https://www.youtube.com/watch?si=5kF3xx4OBCoJepfD&v=meekBr-ZB1E&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"saf güç ne işe yarıyor" sorusuna yanıt...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 29 Ocak 2025; 20:42:56 >
-
Mfg için de yeni kart alınmaz. Ölü nesil oldu resmen
Zengin ligindeymişiz gibi bir sanal heyecan içindeyiz. Zenginler ligindeki ülkelerde 5090/5080 lansmanı yapılırken, Türkiye'nin de içinde olduğu zenginliğe umutla göz kırpan ligindeki ülkelerde de 5080 pas geçilip 5070/5060 lansmanı yapılmalıydı. Bir veya bir kaç ay daha fazla bekletme işkencesine gerek yoktu!
Türkçe 5080 testleri klasik aynı ezberlerden öteye geçmemiş. Bunlara bu kadar para yediren Asus, fakirlikten kırılan oyun tutkunlarına kart dağıtsa onlar daha iyi reklam yapardı. Asus'un kart gönderdiği Youtube yayıncıları, psikolojik tatmin dışında 5080 niye satın alınmalı sorusuna hiç biri tatminkar cevap veremediler. Yapay zekanın bile basitçe verebileceği klasik bilgiler dışında kayda değer hiç bir özgün veri sunamadılar.
Sürü psikolojisine uyup (gereksiz) satın alma davranışında bulunmamak için nefsimi kandırmaya çalışıyorum/yoruzdur...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 29 Ocak 2025; 20:43:53 >
-
hocam ne yapayim gecikmeli yuksek fps'ni?
-
Mfg 3 - 4 açıkken çıkan hayalet görüntüler zamanla iyileşir inşallah.
Sıkışınca fg3-4 açmak aslında hangi fps de sıkıştığına bağlı, zaten düşük fps de fg açman iyi sonuç vermiyorki en az 60 70 fps lazım
Editörlerin büyük kısmı youtube'da nvidia fetişizmi yapıyordu. Şöyle süper böyle hayvan gibi güçlü olucak şöyle fps vericek bla bla.
Saf güç her zaman önemli. Sen yazılımı gene ver insanlara. Ama donanımdan kısma. O kartı alıp render alan adam da var. DLSS FG hiç kullanmayan da.
yüksek gecikmeyi düzeltirler diye tahmin ediyorum ilerleyen aylarda bakacağız
4000 serisi kartı olanların geçmesi için doğru dürüst bir sebep yok ama bende hiç olmadığı için 5070 ti alıp geçeceğim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 29 Ocak 2025; 20:48:53 > -
Kaynak neresi 80-100 ms diye? nette ortalma 35ms en yükseği 43 ms test videoları var oyunlarda.
-
Yine veriyor yurtdisi 1999 usd ye tr de 3000 usd ye.. 5070 e 4090 performansi diyerek milleti kerizleyen nGreedia..
Evet 4080 ciler ne yapıyoruz oyuna devam mı mevcut kartlar ile
-
5080Ti bekliyoruz :)) Olmazsa 6080 bekleriz.quote:
Orijinalden alıntı: PanikAtakEvet 4080 ciler ne yapıyoruz oyuna devam mı mevcut kartlar ile
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İyi o zaman yarında gelir TR fiyatlarına bakarım benim merakım biter o zaman. O zaman gideyim COD atayım yeni map yeni zombie map gelmiş
-
şöyle tekrar atayım dikkat çeksin.
yüksek değil mi ya bu gecikmeler? AFMF 30ms ekledi diye kızıyorduk ikincisi 10ms ekledi hatta 6 falan da olabiliyor oyununa göre. oyun desteği diye bir şey yok bütün dx11-12 oyunlarında FG oluyor işte ama ben 4k için öneriyorum 7000 serisi için çok karışık bir teknoloji değil ama 4'e değil ikiye katlıyor. zaten 60 fps'den az olmayacak ama 60 fps olsa ne oluyor ki düşmedikten drop yapmadıktan sonra? 2k yüksek ayar 11900kf stok fortnite 60 fps sabit mesela? 17ms diyor tabi net falan da var işin içinde ama akıcı oynatıyor 4080s ile quantum sistem gerekmiyor bu oyuna. dlss swapper ile dlss güncelledim çiçek böcek süper oldu.
lakin 27 kişi kalmışken attı. dedim donanımsal RT açtım ya ondan ya netten ya oyundan ya dlss dosyasından ya sürücüden? 7900xtx'te denedim 4k yüksek biraz çayır çimen gariban pek çiçekli değil ama atmadı yani daha gitse oynayacaktım. demek ki nette ya da oyunda sorun yok.
tekrar nvidia'da denedim RT'yi kapattım 47 kişi kala attı. dlss'yi resetledim eski haline getirdim 20 küsür kişi kala attı. hepsinde envanteri güzel dizmiştim yazık oldu. konu başında ilk mesajımda demiştim ama kasım'da dememiştim 3 ay yoktum benim 5000 serisinden umudum yok 4000 bir şeyler alıp geçeceğim hesaplıyklen diye. yani bu seri beni ilgilendirmiyor 24 kasım'da sıfır gainward 4080s aldım 2500 hepsipay iadesi olunca 38.5'a geldi diye dedim. yılbaşından beri 100mbit olmasına rağmen pinglerim rezil nereyi kazıyorlarsa o yüzden 60 fps'ye kilitledim ama bana sorun olmuyor. bir kere oynarım oynarım ben günde fazlasını kafam götürmez. son iki aydır nvidia sürücü işi deli etti beni yani yarın şu yeni sürücü beta'dan çıksın ben başka bir şey istemiyorum. sürücüden atıyor diyorum yani 566.45 hotfix ki ismine karşı über sorunlu yani hotfix falan değil. guru3d'de de şikayetçi olan çoktu bu sürücüden. oyun yok diyenlere ben sürücü yok diyorum değil ki bu kartları alsak mı almasak mı diye birbirimizi kırmaya hiç gerek yok ihtiyacı olan alır olmayan almaz bitti yani amaç bir şey övmek ya da kötülemek değil düzgün kullanabilmek. yeni dlss ile oynamak isterdim mesela bu akşam gayet güzel görünüyordu. işte umarım çıkar yarın full sürücü düzgün bir şekilde.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X