< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 6 Aralık 2024; 4:42:55 > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (30. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
En sondaki ultra ayar çok fazla vram muhabbeti yapıyorsunuz diyenlere cevap olmuş. Bu gidişle bol vram li amd kartları da kurtarmayacak belli oldu. Diğer ayarlar da az sistem istemiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rezalet değil mi? Bir bana mı garip geldi. DLLS ile 4k da ultra ayarlar ile 4090 60 fps veriyor şaka sanırım.
-
Daha da kötü, 60 FPS için FG açık ve DLSS Performans moduna ayarlanmış. Yakında oyunları biz renderlayıp oynayacağız sanırım.
-
Bence bu Nvidia nın işi. Bilerek oyun firmaları böyle yapıyor ki üst düzey kart alsın oyıncular. 2060 ın ultra da açtığı oyunlar yapsalar kimsenin gözü 5080 de olmaz. Satış stratejisi. Nvidia görüyordur. Oyun firmalarını
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nvidia al şu parayı oyunu optimize etme 1 2 aya 5000 serisi çıkacak demiş sanırım.
-
Stalker 2 kötü dedik, daha kötüsü geliyor sanırım. Böyle teknik olarak çöp suyu gibi olan oyunlar üzerinden de gpu profesörlüğü yapıyor millet. aynen kanka 64 gb vramli kart çıkcak onu alırsan rt pt açarsın 120fps alırsın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben DLSS ile verilen performansı adam yerine bile koymuyorum. Bu yöntem niye çıktı ? 60-90 Fps oyun oynayıp daha akıcı deneyim için 120 +fps ye oyunları çıkarmak için. Performans modu zaten görüntü olarak çok fark ediliyor ben tercih etmiyorum o modu. Hatta şöyle söyleyim 4 k da performans modu açacaksanız gidin 2k olarak açın oyunu daha iyi. Çünkü %50 render atıp üstünü tamamlıyor ve baya baya kötü geliyor.
-
Millet istemesede alışmalı artık bu duruma.dlss-fsr-xess gibi upscale ve fg olmasa şu anda tüm kartlar dökülüyordu.rtx 4090 bile çöpe dönmüş durumda.En büyük sebebi monitörler çözünürlük ve hz anlamında son derece hızlı ilerledi ama gpu lar bunu kaldıramadı.rt olayına girmiyorum bile.
-
FG ve DLSS in kalite farkı hissettirmeden çalıştığı tek oyun sanırım CB 2077, bu halde olması için de hem NV hem CD Project ciddi emek harcamışlar.
CB 2077' hariç hiç bir oyunda DLSS ve FG kullanmıyorum, kullanmak da istemem.
aslen PT açmasam FG ye de ihtiyaç yok ama PT işin kaymağı insan kapatmak istemiyor.
Bethesda genel olarak (Starfiled istisnası hariç) düzgün optimizasyona sahip yapımlar çıkartır.
Indiana Jones için RT kullanımı olmaksızın tavsiye edilen grafik ayarlarda önerilen GPU için 7700XT yazılmış, üst seviye ve alınmayacak bir model değil.
bunu gördüğüm için optimizasyon kötü olmaz tahminim var.
şöyle de bir gerçeklik var işin içine RT girince ve RT yoğun kullanıldığında optimizasyon ne kadar iyi olursa olsun kartların çakılması normal.
RT hayatımıza girdi ve yapımcılar zaman içinde daha yoğun kullanacaklar, bu şekilde her yeni nesilde görsellik ileri performans geri gidecek bu kaçınılmaz.
önemli olan görsel kalitenin performans kaybına oranla ne kadar yukarı çıkacağı.
maalesef dönem ne kadar paran varsa o kadar iyi görsel ile oyun oynayacaksın dönemi.
-
HL2, Crysis, Witcher 3 gibi dönemine göre devrim yaratan oyun olsa neyse diyeceğim abi sen dümdüz ilerlemeleri gayet sıradan bir grafiğe sahip oyunsun, 400 dolarlık konsola da çıkaracaksın aynı oyunu benden niye önerilenlerde en az 1500 dolarlık makine istiyorsun? adam rt açarsan yüksek ayarda 60 fps alabilmek için dlls + 4090 istiyor şaka gibi.
-
valla ben de izledim de grafikler hiç de iyi değil, neyine 4090 istemiş aklım almadı.
aynı oyun konsolda da çıkacak, konsol ile PC ULTRA RT ayarlarda PC ile konsol arasında ne kadar fark olacak ki 4090 ile DLSS+ FG açayım.
bu kadar büyük görsel fark olacak olsa konsol kullanıcıları isyan eder, gerçi düşündüm de itiraz da etmezler, 30FPS 720p ye bile itiraz etmiyorlar.
-
Konsolcunun şikayet hakkı yok zaten al benim 400 dolarımı bana 6 yıl oyun ver diyor gerisi önemli değil. Bu oyunda anlaşılan hiç pc tarafına optimize ile uğraşılmamış. Nasılsa GP Day One paramızı aldık kafasındalar gibi.
-
Oyun sektörü son 2-3 yıldır oyun motoru olarak bayağı gerilemiş vaziyette.Optimizasyon meşagatli bir iş olduğundan nasıl olsa dlss fsr var diye optimizasyon özürlü oyunlar çıkıyor ve oyunculara oynamak istiyorsanız en az 4070 üzeri ekran kartına sahip oluna geliyor durum.Halbuki steam istatistiklerine göre en çok kullanılan ekran kartları 3060,3070,4060 laptop.Optimizasyona uğraşmıyorsan oyunun içeriğini doldur ama içerikte boş.Bu işin sonunda çok büyük şirketler harici orta ölçekli şirketler batacak ve rekabet bayağı azalacak bu durumda.Unreal engine 5 beta seviyesi oyun motoru ue5 ile çıkan oyunların alayında optimizasyon sorunu çökme sorunları dolu.indiana jones rdr2 seviyesinin yakınından geçmeyecek grafikler ile 2k yüksek ayarda 4070 civarı ekran kartı ister:D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 4 Aralık 2024; 14:56:14 > -
Adamlar resmen 5080 den aşa kart alma demiş paran varsa al oyna yoksa geçmiş olsun.
-
Sızıntılara göre rx 8000 serisi ciddi rt artışı ile geliyor.İntel battle seriside baya artış sağlamış.Artık nvidia dan kötü birşey beklemek saçma olur.rt de en az %50-60 bekliyorum.
-
Indiana jones Oyununun gereksinimleri uçmuş. Mevcut koşullarda rtx4000 serisinin ya da AMD rx7000 serisinin rahatlıkla oyunları RT açıkken akıcı şekilde çalıştırması gerekiyor. Hele ki bu kadar DLSS, FSR bilmem ne Yapay zeka eklentisi vs işi kolaylaştıran uygulama varken.
Eğer ısrarla oyunlarda, hele ki xx80 ve xx90 kodlu üst seviye kartlarda 4kda 60 fps falan alınıyorsa o oyun sorunludur. Adam gibi optimize etsinler oyunları.
İnsanlar binlerce dolar para verip kart alıp yüksek ayarda akıcı oyun oynamak istiyor karşılığında sanki oynunun renderını alıp tasarımını yapar gibi o pahalı kartlar çuvallıyor.
Ya Gpu firmaları her nesilde yeni donanım sattırmak için çalışıp mevcut kartların performansını sakatlıyorlar
ya da oyun firmaları oyunları adam gibi optimize etmekten kaçıyorlar veya gpu üreticisinden alınan her yeni kart için komisyon alıyorlar. (ironi yaptım)
Saçmasapan işler. Gidip konsol alırız daha mantıklı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
4k'da full rt açık ultra ayarlarda 60 fps için 4090 13900k istiyorsa o oyun sorunludur 5-6 ay bakmamak lazım veya nvidia'nın halt yemesi'de olabilir malum yeni seriler çıkacak siz optimizasyon falan uğraşmayın demiş olabilirler. bu gereksinimler anormal derecede abartı gibi
-
oyunların yüksek donanım ihtiyacının sebebinin tembel ve beceriksiz yazılım firmaları ve yazılım ekiplerinin kötü optimizasyonları ile açıklanamayacağını düşünüyorum.
donanım üreticileri özellikle Nvidia oyun firmaları ile fazlası ile iç içe, beraber çalışıyor, teknik ve maddi destek sağlıyor.
düzenli şekilde DLSS/RT/FG destekli oyunları listeleyen pazarlama argümanları yayınlayıp kendi teknolojilerinin önde olduğu oyunları öne çıkartıyor.
AMD tarafı da benzer politika uyguluyor, tek farkı yazılım ve donanım teknolojileri eli çok kuvvetli değil bu nedenle yaygınlaşıp öne çıkamıyor.
zaten iki üreticinin GPU internet sayfalarına girdiğimizde önde oldukları oyunları vurguladıklarını görüyoruz.
ben iki tarafında oyun firmalarını kendi üstün oldukları teknolojileri kullanmaları için yönlendirdiğini, bu sebeple iyi performans ve iyi görseller için bazı yazılım teknolojilerine, spesifik donanımlara mahkum bırakıldığımızı ve özellikle Nvidia' nın yeni ürün almayı mecbur hale getirmek için eski nesil ürünlerine bilinçli eskitme yaptığını düşünüyorum.
DLSS güncellemeleri ve kuvvetli GPU modellerinde az bellek kullanım tercihi bunun göstergesi.
NV 2000 ve 3000 serisinde DLSS 3 neden kullanılamıyor?
NV 2080 - 3080 DLSS 3 destekleyemeyecek kadar zayıf ve eksik donanımamı sahip?
NV 4000 serisi olası DLSS 4 güncellemesini desteklemeyecek ise mantıklı sebebi ne olacak?
yeni oyunlar neden bu kadar yüksek donanıma ihtiyaç duyuyor sorusunun cevabı ile bu soruların cevapları aynı.
-
Rekabet artmadıkça bu durumlar değişmez. Nvidia'nın karşısında ona gerçekten rakip olabilecek bir firma olsa durum böyle olmayabilirdi. Tekellik devam ettikçe bu durumlar değişmez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X