İyi hoşta adam 4x açmaz 3x açar.İlla 4x açacak diye bir kaide yokki.3 ay sonra oyun gelir 4080 tıkanır ama adam 5080 ile 3x4x açar keyfine bakar.Sonuçta 5080 her türlü 4080 den hızlı,hele mfg açınca kat kat hızlı.Elinde 4080 olanın satıp şuan 5080 almasına gerek yok eğer 240 hz monitör kullanmıyorsa ancak,oyunlar gelmeye başlayınca 4080 illaki yetmemmeye başlıyacak.Mesela ben 240 hz 4k monitör kullanıyorum.Benim için her türlü 5080 çok daha hızlı.Video bahsedilen 60 hz monitör varsa size gereksiz diyor doğru söylüyor.Ama 60 bin liraya ekran kartı alanında 240 hz oled monitör kullandığını varsıyorum yoksa oled almayıpta ekran kartı alıyorlarsa oda çok saçma.Oled ayrı bir dünya çünkü.Kısaca her zaman yeni yenis iyidir.İster özelliklerini kullanırsın ister kullanmazsın,hele kartı olmayıpta yeni kart alacaklar zaten kesinlikle 5000 serisi almalı. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (325. sayfa)
-
-
RTX 50XX Serisini bu kadar pahalı beklemiyordum. Nedir bu durum ilk önce talep açlığını maksimum kârla arz ederek mi doyurmak istiyorlar?
Yani biraz daha makul olsa RTX 4080 kartımı satıp RTX 5080 alacağım ama 4K 120 Hz Oled monitörümde halen RTX 4080 fazlasıyla yeterliyken neden kartımı satayım ki? Distribitörler filn biraz insafa gelin de piyasa şenlensin bu ne?
-
Tops kavramını çok ciddiye almamak lazım, yani iyileşme vardır tabi ama tops denen şey kimsenin kanıtlayamayacığı, test edemeyeceği ve ciddi kaynakların genel olarak pazarlama olarak nitelendirdiği bir kavram çünki saniye başına yapılan hesap sayısı diye geçiyor ve dediğim gibi, kime göre neye göre durumu var.
Nvidianın her sunumunun bir şekilde yanıltmaxa ve yanlış olduğunu düşünürsek ben tops olayını En azından yazan bilgilere göre yorumlamazdım. Daha çok Ai işlemci var mı, evet, ama ne kadar daha iyi öncekinden, bilinemez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ya native fp4 geldiği için ciddi bir artış var ai kısmında. henüz ai uygulamaları rtx 5000 için güncellenmedi ama güncellenen 2 uygulamada 3.5 - 4 kat arası performans artışının olduğunu görebilirsiniz.
-
Rtx 5080 4000 serisinden geçilecekse alınacak bir kart değil vram önemli üst segmenti ya da daha sonra gelecek kartları satmak için bilerek 16 gb çıkarılmış. Her yeni oyun 16 gb vramı zorlayacaktır. ben şahsen 24 gb versiyonları bekleyeceğim. Acelem yok.
-
arkadaşlar dalga mı geçiyorsunuz vrame bu kadar neyine takıldınız ne kadar kullanıyorsunuz ona göre ayarlar nvdia apple da ram kullanmıyor android gibi değil ramler 3 kat ram var androidde ama apple tercih ediyorsunuz çok takılı kalıyorsunuz saf güce ki zaten saf güçte de iyi kart zamanla güncellemelerle 4080 super ile olan farkı açılacaktır
-
fiyat konusuna gelirsekte alışın her gelen çok daha pahalı gelecek burası türkiye aldın aldın alamadın geçmiş olsun daha fazla tartışmaya gerek var mı
-
Bu fiyatlara alınan bir kart için Vrame takılmak gayet doğal. Halihazırdaki bazı oyunlar bile zaman zaman 15 gb vram zorluyorlar. Çoğu kişi bu kartları uzun vadede kullanıyor. Her nesilde kart değiştiren için takılacak bir durum yok tabi ki zaten yeni çıkanı alacak her zaman. Ama ben alayım uzun vade kullanayım diyenler için problem. Zamanla kartın güncellemelerle sadece yazılımsal özellikleri gelişecektir. Üzerindeki donanım belli farkın aşırı artması imkansız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gecikme ne olacak onu hiç düşündünüz mü? Her şey kağıt üzerinde güzel, 4x açıp 130 fps alacaksınız ama gerçek değer 20 fps iken 49 - 50 ms gecikme ile frame generation ile sahte kare eklemek gecikmeye bir o kadar daha hatta fazlasını ekleyecek. Oyun yine oynanamaz halde olacak aldığınız gecikmeyle, ne anlamı var ki o zaman frame gen'in veya 3x - 4x versiyonunu kullanmanın kart yeterince güçlü olmadıktan sonra? 5080, 4080'nden ortalama yaklaşık +%15 daha güçlü sadece, kimi yerlerde ise hemen hemen aynılar. Kısaca 4080'inin yetmediği noktadan kısa bir süre sonra 5080'de yetmemeye başlayacak.
Sözlerim yanlış anlaşılmasın, 4080 Ti şuan için 4k çözünürlükte bile oldukça güçlü bir kart üzgünüm 5080. Yaptığım yorumlar sadece olası bir gelecek hakkında.
-
hocam sen konuya baya hakim gibisin, 5080 zamanla azmederse 4090'ı da geçer mi sence?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Şubat 2025; 14:51:54 > -
quote:
Orijinalden alıntı: jermines
Bu fiyatlara alınan bir kart için Vrame takılmak gayet doğal. Halihazırdaki bazı oyunlar bile zaman zaman 15 gb vram zorluyorlar. Çoğu kişi bu kartları uzun vadede kullanıyor. Her nesilde kart değiştiren için takılacak bir durum yok tabi ki zaten yeni çıkanı alacak her zaman. Ama ben alayım uzun vade kullanayım diyenler için problem. Zamanla kartın güncellemelerle sadece yazılımsal özellikleri gelişecektir. Üzerindeki donanım belli farkın aşırı artması imkansız.doğrudur. bu kartlardan almak isteyen birisi minimum 2 sene götürsün ister. şu anda ama optimizasyon özürlülüğüyle ama başka şekilde oyunlar 16'yı zorlayabiliyorlar.
dolayısıyla 2 sene gibi uzun bir süre içerisinde çıkacak bazı oyunların 16 gb vram'i beğenmemesini öngörmek için teknoloji gurusu olmaya gerek yok.
dolayısıyla 5080'in hakkı 24 gb vram'di ama nvidia bunu özellikle vermedi. savunulacak bir tarafı da yok.
-
alalım diye atmamış, bilgilendirme amaçlı atmış.
yurtdışından ekran kartı destek aparatı falan alırız ancak artık.
-
mobilden alıntıyı görüntüleyemedim, pc ye geçtim. Herhalde arkadaşımız benim hakkımda konuşuyordu. Amacım kesinlikle satış değil, hobi amaçlı yapıyorum. İlanlarım arasında ekran kartı destek aparatı ilanı hiç olmamıştır. İkinci el forum ilanlarımın hemen hemen hepsi bir önceki nesli yenilerken, elimdeki mevcutu satmak amaçlı açılmıştır.
-
4080'in tıkandığı yerde 5080 de vram'den tıkanır gibi geliyor bana ama bunu ispatlama şansım yok. bunu birkaç sene sonra göreceğiz artık.
şunu da unutmamak lazım mfg kara büyü gibi bir şey değil, frame interpolasyon teknolojilerinin düzgün çalışması için gpu'nun 40-60 arası gerçek kare oluşturması gerekiyor. yani birinin ölüp, can çekiştiği yerde ötekisi de ekranda jelibon efektli, kafa açıcı(!) görüntüler oluşturabilir. ve öyle bir görüntü oluşursa bu görüntü hiçbir işe yaramaz.
yani 4080'in öldüğü senaryoda 5080 de birkaç adım sonra ölecektir. ancak örn. 4080 fps düşürdüğünde 5080 bunu bir miktar toparlar elbette...
nvidia'nın gazıyla mfg'yi gözünüzde o kadar da büyütmeyin. mfg gayet faydalı bir "aksesuar" ama ölüyü diriltemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Şubat 2025; 15:19:54 >
-
Birincisi 130 fps almıyor 250-300 fps lere çıkıyor.İkincisi Nvidia bunu düşünmüştür illaki bir fırıldak çevirir onuda halleder ki zaten üzerinde çalışıyor onuda halledicek,hikayeli oyuınlarda zaten sorun teşkil etmiyor.4080ti dediğniz gibi zaten
çok güçlü onda hemfikiriz..Ancak ilerisi için ne olacağı bilinmez.4080 yetmediği yerde 5080 çok rahat yeter mfg %200 fark yaratıyor,nvidia inceden gecikme işinide hallederse olay zaten biter.Bu gecikme mevzusuda 4x te fps oyunlarında
fark edilebiliyor ancak hikayeli oyunlarda sorun yaratmıyor.Bu arada 4000 serisinde 2x mfg açınca olan gecikme 5080 de de 2x açılınca çok daha az fark ediliyor bilginiz olsun.5000 ile baya azaltmışlar.
-
"dünyanın en iyi incelemesi" başlığıyla levon da dalga geçmiş:
-
Sizden falan bahsedilmedi hocam. Newegg ve bazı yabancı sitelerden fiyat örnekleri atılmıştı.
-
ütün stoklar satıldı diyor :D bende ona kuruldum her modelden 3-5 tane getirmişler toplasan 50 kart yoktu piyasada hepsi satıldı diyorlar 5090 zati ya 3 yada 5 tane gelmiş :D
-
Reflex 2 çıkınca 4xxx serisi ve öncesine de gelecek mi? Eğer cidden güzel verim olursa tadından yenmez gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X