5080 bi 50 bin seviyelerined düssün alırım artık |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (326. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Dlss 4'ün belli başlı bütün özellikleri tüm rtx serisine gelecek reflex 2'de dahil. Sadece mfg 50 serisine ve fg 40 serisine özel şu anlık.
-
dp 1.4 yani rtx 4000 serisi 4K - 240HZ desteklemiyor , mecbur rtx 5000 serisine bakacağız
-
Şu an piyasadaki 4k 240hz ler çalışıyo dp 1.4 ile. DSC ile veriyo hepsi o hz yi. Olmasa piyasaya sürerlermi.
-
RTX 5000 çıkalı 1 ay olmadı. Bunca zamandır kime nasıl satabiliyor o zaman monitör üreticileri 4k 240 hz monitörleri. DSC ile bu uzun zamandır mümkün. Yeni donanım alacaklara bende yukarıda RTX 5000 önerdim ama yanlış ifade ettim, sildim. Netice de kullanılabiliyor çatır çatır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professor X -- 2 Şubat 2025; 16:18:46 >
-
5070in 45kya satılmasına imkan yok. O fiyata 5070ti satılır. Şu an bile 5080 56-57 civarına alınabiliyor zaten. Modeline göre 30-35 arası olacak gibi duruyor 5070ler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
{az sesli gülümseme efekti}
.....
Hocam çok nankör olma, şükret! Zira gün gelecek "4080 bi 50 bin seviyelerine düssün alırım artık" diyebilirsin. Bunu dememek için şu anki 5080'in dip fiyatının kıymetini bil!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 2 Şubat 2025; 16:30:41 > -
2 ay önce sıfır kasa dizdim 5090 için, parayı da kenara attım ama ortada ürün yok. Kafayı yememek elde değil. Nereye baktıysam ürün yok, ilk gün garajdan 120 bine almadığıma çok pişman oldum. Palit o kadar para etmez diyip, rezil olduk
Elimde eski kasamdan kalma 4070ti var ama acaba 5080 alsam mı diyorum fakat onun da vram konusundaki kısıtlılığı çok can sıkıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
4070 ti yi 3090 la değiştir, aynı ben. Ama Palit alamam bu kasaya... Lian Liler , Hyte kasa.. hepsi ağlar..
-
Onun nasıl olacağını bilmeden gecikme konusunda yorum yapmak anlamsız 5xxx serisi için. Eski seriler de bundan nasipleniyor, ne güzel.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle aklı başında yorumlardan biri budur. Aslında tam olarakta sıkıntı bu, ham performansta 4080s üstüne bir yüzde 30 koysaydı kimse gık demezdi. Ha bana göre 5080 öyle olsa bile 24 gb olmalıydı bir de üstüne.
hadi %30'u geçtim, 5080'i 24 gb çıkarsalardı yine sesimi çıkarmayacaktım ve 2 sene kafam rahat olacaktı.
ama nvidia 4080 sahiplerine mfg'yi verdi, bi de dalga geçer gibi %10 fark verdi.
-
Birileri bi an önce 4000 serisine de mfg'yi bi şekilde getirse de, şu "5000 sersine geçmeli mi?" sorunsalımızdsn kurtulup 6000 serisine geçsek 😬
Bunlar neden rakipsizlikten tabiiki. Bu performans seviyesinde tekel olunca yüzde 5 yüzde 10 verir raminide pazarlama aracı olarak kısıtlar.
Adam kafam rahat olsun diyosan 5090 al diyor ha bakıyorsun o bile aslında full bir gpu değil 5090ti için revize alan bırakılmış.
-
Palit işte öyle davranırsan rezilde eder vezirde
-
Olsa bile kayda değer bir fark olacağını sanmıyorum. Yapay zeka konusunda 4xxx serisi mfg için yeteri kadar iyi değil gibi geliyor. Arka planda etkili olan süreci bilmiyorum ama bilenler açıklar elbet.
10k mı 15K mı Fazladan verilen kart değil mi bu
-
5090 değil sonuçta sıradan kart
-
Öyle ama insanlar yine de alıyor, marka takıntısı sanırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X