Bu fiyata alınır mı? 146 çok fazla, normali 110-120 falan olmalı gibi geliyor. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (401. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
suprim vanguard gibi üst sekment kartlar varken bunua para verilmez :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: dragesVatan neden acaip şehirlerdeki mağazalarında satıyor bunları. İlginç bir durum.
Bu ürüne yaparlarmı bilmiyorum ama 4 sene önce istediğim bir kasa modeli şehrimde yokken, yine de şehrimdeki mağazaya gidip sormuştum ödemeyi size yapsam oradan getirtirmisiniz diye kabul etmişlerdi. Mağazaya geldiydi, haber verdiler gidip almıştım. İsteyen şansını deneyebilir, telefonla da sorulabilir, bu ürün için olmasa bile istediğiniz model başka şehirde stokta gözükürse sormaktan zarar gelmez.
-
Fiyat algısı kalmadı ki, 2-3 gün önce aynı kart n11 den 132 den satıldı. Tam kendimi 132 ye ikna ettim bulursam alayım dedim şimdi aynı kart 145 oldu.
Ama stoğa giren mağaza sayısı artıyor. Belki önümüzdeki haftalarda daha fazla kart girmeye başlar stoklara. Bana göre bu fiyat çok gibi.
140 a astral önsipariş aldı vatan, hb falan da o fiyatlardan sattı ilk gün. Bence bu kartın fiyatının dediğiniz gibi 120 civarı olması gerekiyor.
-
Selamlar
5080 ve 5090 yeni seriye geçen dostlar hangi işlemcileri kullanıyorsunuz acaba ?
Bende yeni pc toplamaya başladım ama işlemciye karar veremiyorum 4K monitör var elimde
5070ti veya 5080 alacağım
işlemci olarak 9800x3d veya 9950x düşünüyorum ama karar veremedim henüz
-
Bu da Vatan'a yeni geldi, bir kaç mağazada stok var görünüyor ama fiyatı yok nedense.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 10 Şubat 2025; 13:15:23 > -
Bende yeni topluyorum,
9800x3d, x870 tomahawk wi-fi ve 6000mhz cl30 32gb 3 lüsünü öneririm. Anakartta daha premiuma çıkayım dersen de msi x870e carbon bakabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alister Vale -- 10 Şubat 2025; 13:17:38 > -
Sadece oyun için alıyorsanız 9800x3D dünyanın en hızlı oyun işlemcisi şu anda, DLSS ve Ray Tracing işlemciye yükü büyük oranda yükselttiği için alabildiğinizin en iyisini almakta fayda var. Tabi ki oynadığınız oyunlara ve seçtiğiniz ayarlara göre bu durum değişebilir.
-
4 gün kaldı bekleyeni yeni stoklar gelecek daha üst modelerin aynı fiyat aralığında olacak onlarda suprim filan
tier B kartlara bu fiyatlar verilmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zartzurt456 -- 10 Şubat 2025; 13:21:0 > -
Ventus fiyatı gelmiş, ASUS'tan biraz daha uygun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: PaisterVentus fiyatı gelmiş, ASUS'tan biraz daha uygun.
Ventus ile ilgili bir ek bilgi veriyim. MSI forumundaki Admin de evet demiş bu durum için. Ventus 3x modellerinde Power limit %100e kilitlemişler. Artırılamıyor, heralde soğutmasına güvenemedikleri için kilitlemişler.
https://forum-en.msi.com/index.php?threads/5080-ventus-3x-oc-locked-power-level.408774/
Ayrıca aşağıdaki videoda undervolt yaparken afterburner ekranında %100 power limit en sonda olduğu da görülebiliyor. Almayı düşünen olursa bilmesinde fayda var.
grumdyoutube
00:00 - Intro 00:28 - Noise at idle 00:35 - Noise at 330W (90% of TDP) 00:56 - Noise at 360W (100% of TDP) 01:26 - Noise when undervolted (330W) 01:44 - Noise when enabling DLSS/FG (290W) 02:24 - How to undervolthttps://youtu.be/LtJSc_fUQJs?si=VAgujH3o7hdC3UQM&t=145
-
Nedendir bilmiyorum Ventus alacağım son modelerden , 5080 PNY alırım PALit Pro alırım ama yok Ventus kafama yatmıyor sebebi yok :)
-
Suprim X 5090 gelemedi bir türlü.
-
Msi fanıyım ama şu ventusu bilmem kaç seriden beri hiç doğru düzgün yatırım ve düzgün yapamadılar. Taa gtx 1000 veya rtx 20 den beri verimli değil potansiyelli değil. Ventus resmen insanlar 2 dirhem oyun oynayıp kapatsın bilgisayardan anlamayan çalıştır geç yapsın bide internet kafeler için mantıklı. Başka hiçbir albenisi yok. Ventusun ederi 50.000₺ ise önceki serinin kaslı soğutmalı 2. El 50.000₺ ver ama gpu adam gibi olsun en azından oc potansiyeli olsun
Ventus alacağına başka popüler olmayan markaların tepe modelide alınabilir palit zotac gainward gibi 1000 kat daha iyidir.
Ekran kartına bide güç kaynağına parada acımamak lazım sıkıntı yaşamamak için
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
4k çözünürlükte kullanacaksanız 9700x tavsiye ederim. Full hd ya da 2k yüksek hertzde kullanacaksanız 9800x3d alabilirsiniz. Aradaki fiyat baya açılıyor zaman zaman. 4k ise iki işlemcide neredeyse aynı performansta çalışıyor. Aradaki fiyat farkına değmeyecektir. Youtubeden testlere bakabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2K için bile 9700X alınır şayet para bir yere aktarılcaksa Oled monitör alınmalı. 2 tane 5090 de olsa senin gördüğün neyse o :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
4K işin içine girdiğinde 9800x3d pek bir anlamı kalmıyor.
Ekran kartı devreye giriyor aslında
Sadece oyun olmadığı için senaryom 3d değilde çekirdek sayısına önem vereceğim
-
Daha yeni işlemciyi 7700x den 9800x3d yüksetmiş ve tv’de 4k kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki 4090 ile dlss’li kullanımda sadece işlemci yükseltme %15 bandında iyileşme sağladı. Test etmeden insanları yanlış yönlendirmeyelim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X