< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (422. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Hocam bazı düzeltmeler lazım
Öncelikle bütün monitörlerde 2 farklı çip oluyor. Birisi main control IC öbürü TCON. Main IC örneğin daki hdmi in örneğin 40 mı 48 gbps mi verebildiğini belirliyor. Burası çok önemli değil
Sizin anlatmaya çalıştığınız kısım TCON.
Şimdi mesela 32 4K QD-OLED monitör alındı. Bunların hepsi aynı paketi kullanır. Birebir. Samsung QD-OLED paneli + Samsung TCON + Samsung graphene sheet default soğutma sistemi. Gigabyte,MSI,ASUS hepsinde birebir aynı.
Görüntü işlemeyi, bahsettiğiniz tone mapping vs hepsini TCON yapıyor. Samsung hariç çoğu firma bu özellikleri kitliyor gerçi. En açık olanı PG32UCDM
Alıntı
metni:TV'ler max nit'e, görüntünün geri kalanı parlak ve canlıyken de çıkıyor. Bunun direk sebebi Samsung display panelleri kitlemiş olması. Net Power Control denilen panelin variable load değerine göre lumiance kısıyor. Peak1000 modunda zaten biliyorsunuz sahne komple gidiyor ama bunu G80SD de mod ile açabiliyoruz.
4 yıl 55inç G1 oledi masadan 122cm geriden olacak setup şekilde kullandım ve çok net şekilde hiçbir TV nin C serisi 42 C2 dahil, bu 140 PPI monitörlerin keskinliği ve panel hakimiyetini veremiyor.
İlk başta pişman olurmuyum diye hep korktum ama 80 PPI 4K den 140PPI 4K ya geçice TV ile grafik kasmanın anlamı olmadığını düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 11 Şubat 2025; 23:36:54 >
-
4000 serisine zati son 1 ay için %10-15 zam geldi.
sırf 5000 serisini bu abartı fiyatları karşısında bak 4070tis de bu kadar normal 5070ti da bu para eder dedirtmek için :)
-
5080 almak direkt ölü yatırım 5 6 sene kullanılmayacaksa.
Yüksek ramli 5080 ti duyurulduğu anda 5080'ler çöp oğlu çöp. Pervaneli teneke.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
rtx 5070 ve rtx 5070 ti performanası hakkında birkaç yeni bilgi buldum. Dünün haberi paylaşmak istedim. GTranslate ile çevrilmiştir.
RTX 5070 ve RTX 5070 Ti performansı
MLID tarafından sağlanan bilgilere göre , hem RTX 5070 hem de RTX 5070 Ti etkileyici bir şey değil. RTX 5070 Ti'nin rasterleştirmede RTX 4070 Ti Super'dan yalnızca "%5-10 daha hızlı" olduğu bildiriliyor. Işın izleme kazancı yaklaşık %8-15 seviyesinde. Buna dayanarak, RTX 5070 Ti'nin RTX 4080'i geçmesi ve RX 7900 XTX'e neredeyse eşit olması beklenen RX 9070 XT'ye karşı iyi bir performans göstermesi pek olası görünmüyor .
RTX 5070 için MLID, RTX 4070'e kıyasla sadece %10-20'lik bir rasterleştirme iyileştirmesi olduğunu ve ışın izlemenin "BARELY" bir kazanç sağladığını iddia ediyor. İlginç bir şekilde, GPU'nun Mart ayı başında, RX 9070 ve RX 9070 XT'nin lansman tarihlerine yakın bir zamanda satışa sunulacağı söyleniyor .
Sızdırılan bu RTX 5070 performansı doğruysa, GPU'nun RTX 4070 Ti ve RX 7900 GRE'yi geçtiği bildirildiği için Nvidia, RX 9070'e kaybedebilir. Bu, RX 9070'i RTX 5070'in önüne koyacaktır, çünkü veritabanımıza göre RTX 4070 Ti, RTX 4070'den yaklaşık %22 daha hızlıdır . Kartın 16 GB VRAM (RTX 5070'ten 4 GB daha fazla) getirdiğini ve RTX 5070'in 549 dolarından daha düşük bir fiyata sahip olabileceğini düşündüğümüzde, RX 9070 lehine durum daha da güçleniyor.
Kaynak: https://www.notebookcheck.net/Disappointing-RTX-5070-Ti-and-RTX-5070-leak-claims-VERY-limited-stock-for-former-and-10-20-gain-for-latter.958555.0.html
-
Ne avantajı kaldı o zaman bu kartın? Ha 5080, ha 5070 ti. O zaman stok gelmesini bekleyelim 80'ler için fiyat böyle olacaksa. Bırakın 55'i 50'yi bile hayatta vermem şuna. Maksimum vereceğim 45 bin lira olur, olmazsa biraz daha koyup gider 5080 alırım.
-
reddit
inceax's comment on "12VHPWR on RTX 5090 is Extremely Concerning"https://www.reddit.com/r/nvidia/s/bifBn04XGd
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
ilk test videosu paylaştım
overlock dahi var
SECoursesyoutube
I have early purchased MSI RTX 5090 32G GAMING TRIO OC GPU to bring tests, benchmarks and experiments as I have promised. This is my introduction video to the GPU and first review. Hopefully many more amazing ones are coming very soon especially for Generative AI APPs and models. Moreover I am keeping my Gainward RTX 3090 Ti Phantom on the machine so that I can test and compare both GPUs. In this video I will be FurMark testing both of the GPUs. Then I will overclock RTX 5090 and re-test. Then I will compare all test results. Furthermore I will do stress test of the both of the GPUs, checkout the temperatures and fan levels and I will compare their noise level. 🔗 RTX 5090 Tests, Benchmarks, Reviews, Experiments Video Series Playlist ⤵️ ▶️ https://www.youtube.com/playlist?list=PL_pbwdIyffslNd9aLizjQtHVHAMA6tpfT 0:00 Introduction to the RTX 5090 review 1:18 System specs are shown fully 1:33 Showing how FurMark runs at RTX 5090 2:40 MSI RTX 5090 32G GAMING TRIO OC FurMark benchmarking results 3:09 How to overclock RTX 5090 and FurMark benchmark scores with overclocked RTX 5090 3:35 Overclocked FurMark benchmark results of RTX 5090 4:00 How to run FurMark at your secondary GPU 4:29 How FurMark runs on RTX 3090 Ti 5:10 Comparison of all benchmarks as a graph 6:54 Noise testing of MSI RTX 5090 TRIO OC GPU when under 100% load via FurMark 7:51 Noise testing of Gainward RTX 3090 Ti Phantom GPU when under 100% load via FurMark Full PC Specs as Below CPU : AMD Ryzen 9 9950X 4.3 GHz AM5 Motherboard : ASUS ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI GPU 1 - MSI RTX 5090 GAMING TRIO OC GPU 2 - Gainward RTX 3090 Ti Phantom CASE : Cooler Master Coolermaster HAF700 Evo H700E-WGNN-S00 Gaming Full Tower Pc Case White RAM : Corsair 96GB(2x48) Vengeance RGB Black 6400Mhz CL32 DDR5 Ram (CMH96GX5M2B6400C32) RAMs are working at 6000 MT RAM Timings : 30-38-38-38-76 (tCAS-tRCD-tRP-tRAS-tRC) Disk : 2x Samsung 990 Pro MZ-V9P4T0BW 4 TB PSU : Cooler Master V Platinum V2 MPZ-G002-AFAP-BEU Gen5.1 1600 W CPU Cooling : Arctic Liquid Freezer III 420 ACFRE00137A So lets beging testing #rtx5090 and #rtx3090ti and AMD #overlockhttps://www.youtube.com/watch?v=uV3oqdILOmA&feature=youtu.be -
Arkadaşlar inno3d rtx 5080 kartımla hwmonitör ile oyun sonrası aldığım max gpu sıcaklığı 82 derece. Çok fazla değil mi?
-
gayet normal. rtx 5090 maks 79 a çıkıyor ama fan hızı maks %37. fan hızını %100 yapsam çok daha az olur :
SECoursesyoutube
I have early purchased MSI RTX 5090 32G GAMING TRIO OC GPU to bring tests, benchmarks and experiments as I have promised. This is my introduction video to the GPU and first review. Hopefully many more amazing ones are coming very soon especially for Generative AI APPs and models. Moreover I am keeping my Gainward RTX 3090 Ti Phantom on the machine so that I can test and compare both GPUs. In this video I will be FurMark testing both of the GPUs. Then I will overclock RTX 5090 and re-test. Then I will compare all test results. Furthermore I will do stress test of the both of the GPUs, checkout the temperatures and fan levels and I will compare their noise level. 🔗 RTX 5090 Tests, Benchmarks, Reviews, Experiments Video Series Playlist ⤵️ ▶️ https://www.youtube.com/playlist?list=PL_pbwdIyffslNd9aLizjQtHVHAMA6tpfT 0:00 Introduction to the RTX 5090 review 1:18 System specs are shown fully 1:33 Showing how FurMark runs at RTX 5090 2:40 MSI RTX 5090 32G GAMING TRIO OC FurMark benchmarking results 3:09 How to overclock RTX 5090 and FurMark benchmark scores with overclocked RTX 5090 3:35 Overclocked FurMark benchmark results of RTX 5090 4:00 How to run FurMark at your secondary GPU 4:29 How FurMark runs on RTX 3090 Ti 5:10 Comparison of all benchmarks as a graph 6:54 Noise testing of MSI RTX 5090 TRIO OC GPU when under 100% load via FurMark 7:51 Noise testing of Gainward RTX 3090 Ti Phantom GPU when under 100% load via FurMark Full PC Specs as Below CPU : AMD Ryzen 9 9950X 4.3 GHz AM5 Motherboard : ASUS ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI GPU 1 - MSI RTX 5090 GAMING TRIO OC GPU 2 - Gainward RTX 3090 Ti Phantom CASE : Cooler Master Coolermaster HAF700 Evo H700E-WGNN-S00 Gaming Full Tower Pc Case White RAM : Corsair 96GB(2x48) Vengeance RGB Black 6400Mhz CL32 DDR5 Ram (CMH96GX5M2B6400C32) RAMs are working at 6000 MT RAM Timings : 30-38-38-38-76 (tCAS-tRCD-tRP-tRAS-tRC) Disk : 2x Samsung 990 Pro MZ-V9P4T0BW 4 TB PSU : Cooler Master V Platinum V2 MPZ-G002-AFAP-BEU Gen5.1 1600 W CPU Cooling : Arctic Liquid Freezer III 420 ACFRE00137A So lets beging testing #rtx5090 and #rtx3090ti and AMD #overlockhttps://www.youtube.com/watch?v=uV3oqdILOmA&feature=youtu.be -
Cooler açısından detaylı bi' şekilde incelemedim ama tabii ki fazla...
Akabinde, her şeyden önce ortam iklimlendirmesi + kasa mevcutsa kasa içi hava sirkülasyonu vb. gibi etkenler de oldukça önemlidir.
-
5070ti ler 5080 nin çıkış fiyatına satılırsa hiç şaşırmayın . Yani 45-50 k
-
Birdir, ikidir hadi üçtür olur ama bazı konular uzun uzadıya devam ettikçe adeta sürünceme halini alıp bambaşka boyutlara taşınıp duruyor.
-
Şu an için sıkıntı yok gibi (zaten TGP değeri de belli) ama benim şahsi öngörülerime göre (hatta @IGOR'un konuyla alakalı makalesini de paylaşmıştım) genel olarak birtakım revizyonlar bekliyorum tüm GPU'lar için ki hemen hemen her seride karşılaşılan durumlardır bunlar, sadece bu seri özelinde belki bi' tık ileri safhaya gidebilir.
-
Öncelikle hayırlı olsun.
Fakat sabaha kadar RTX 5090 olsun ve fanlar da %37'de OK de benim açımdan 145K verilecek bi' ürün değildir şu ürün üstelik marka tarafından TRIO Serisi bi' alt konuma alınmışken (fan speed manuel ayarlanabileceği gibi bi' ihtimal BIOS update de gelebilir, stock değerler hep şu low dB gösterme saçmalıkları)...
Render esnasında temp değerleri muhtemelen benzer olacaktır ama hadi gaming kasıyorken daha optimum temp değerleri alınacak olsa bile yok yani kabul edebileceğim seviyede değildir.
PL/UV/UV OC gibi seçenekler + fan speed meselesi tabii ki her daim ceptedir de şu an için görünene göre yorum yaparsak durum bu şekildedir.
*Yapılacak olası para kazanımları beraberinde ilgili GPU'nun tutarı kolayca çıkarılıyorsa bu da ayrı bi' case'dir.
*Öncelikli amacı gaming + etliye sütlüye bulaşmamayım kafasında olanların kendilerine göre değerlendirmeleri faydalarına olacaktır.
-
Bu seri özelinde mi revizyon bekliyorsunuz hocam?
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160668600
Dediğim gibi her seride belli başlı revizyonlar olur zaten, ha geç olur erken olur ama illaki olur. Bi' de hadi revizyon yapılır da bu revizyonun büyüklüğü-küçüklüğü de önemlidir. Küçük dokunuşlar (arabaların makyaj muhabbeti gibi) pek hissettirmeyebilir de iş büyürse bazı ödenen/ödenecek tutarlar açısından can sıkıcı noktalara ulaşabilir.
En nihayetinde özellikle RTX 5090'lar nezdinde geçen serideki birtakım sorunlar ''12V-2x6'' muhabbetine rağmen tekrar hortlar duruma gelirse bu revizyon meseleleri bi' ileri safhaya taşınabilir. Bunlar tabii ki öncelikle benim şahsi öngörülerimdir (PCB reviews temelli olmakla beraber) ardından da ''aklın yolu bir'' diyerek birçok benden/bizden daha bilgili Uzman kaynakların da dile getirdiği söylemlerdir.
igor´slab
NVIDIA GeForce RTX 5080 and possible hotspot problems on the board - causes and workaround | igor´sLABhttps://www.igorslab.de/en/nvidia-geforce-rtx-5080-and-possible-hotspot-problems-on-the-board-causes-and-workaround/
-
145k çok pahalı ben işim için olduğu için aldım
Oyun için asla değmez :)
Alıntı
metni:Biz burada topluca boykot yapıp almasak bile alacak birileri çıkıyor. Aslında TR'deki hemen hemen her şeyde fiyat artışlarının büyük bir çoğunluğu bu gibi düşüncelerden ileri gelmektedir. Yanlış anlaşılmasın, sizin özelinizde değil ''düşünce yapısı'' olarak bunu belirtiyorum ki yeri geliyor (kendi açımdan GPU'da değil ama) farklı tüketim malzemelerinde ben de ve/veya ''hiç yapmam-etmem'' diyen bir başkası da bu duruma düşebiliyor. İşte ne yazık ki enflasyon dediğimiz gerçeklik de böyle bir şey oluyor.
Fakat bu noktada hadi gıda-sağlık-yerine göre ulaşım vb. gibi birkaç hayati harcamayı bi' kenara bırakırsam, söz gelimi ''lüks'' olarak tabir edebileceğimiz bu tarz harcamaların belli ölçülerde frenlenebilir olduğunu düşünüyorum.
''Herkesin hayatına kimse karışamaz'' minvalinde bir zamanların meşhur çıkışını da yok saymadan tabii ki...
𝐊𝐑𝐂youtube
Herkesin hayatına kimse karışamazhttps://www.youtube.com/watch?v=wN368YfRF3M&feature=youtu.be
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X