Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (516. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: megaprince , Aerospace Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 16 Misafir (3 Mobil) - 15 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10.585
Cevap
270
Favori
434.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 514515516517518
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kardeş aman MFG'ye laf etmeyin. Selefinden yüzde 10-15 daha performanslı kart satan Nvidia'nın tek dayanak noktasını da yok etmeyin. Birazdan MFG uzmanları gelir buraya linçlerler bizi valla :)

Şu bir gerçek ki Nvidia Transformer DLSS ile ne kadar iyi iş yaptıysa MFG ile piyasaya sürdüğü 5000 serisi kartlar ile de o kadar kötü iş yapmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dusunsel -- 21 Şubat 2025; 0:52:26 >
  • 4070ti alarak bu ızdıraba son verdim. Fps başı eşşek gibi tüketime para verecek bütçem yok malesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dark matter D kullanıcısına yanıt

Olur mu canım mafia ilk çıktığında hatırlayın gtx 295 yanına ben gtx 275 takmıştım fizik görevini ona atıyorduk . Bir kaç oyunda daha bu yöntem vardı zaten bu olayın en başı da buydu . Harcadı nvidia 3dfx i de fiziği de ismini de . Bu arada ben nostalji severim geriye uyumluluk pc aleminde olmaması rezillik .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt

5000 serisine geçen arkadaşlar eski kartlarını satmasın harici physx kartı yapabilirsiniz. NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
  • 5000 serisini bekleyelim diye uzata uzata zarara girdiğim bu dönemi malum şartlardan ötürü 4070ti super alarak kapadım.
    Daha da fiyat kovalayıp stok takip etmek istemiyorum cidden kabak tadı verdi. Zaten bi fırsat çıksa da botlar vs bize bırakmıyor.

Aklımdaki bütçeden epey az yatırmış oldum. Arada kalan paraya da biraz ekleyip oled monitor falan alabilirim.

2018'den beridir vazifesini layıkıyla yerine getiren 1080ti'ı da satmak yerine özel camekan yapıp muhafaza etcem. Alem kart görsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 21 Şubat 2025; 1:23:29 >
  • Thrashbringer kullanıcısına yanıt

Oled monitör lü 4070Ti Süper ekran kartlı sistem olsun, 5070ti köşesinde dursun Ips panel monitor ile :)

• yavuzyildiz kullanıcısına yanıt

@yavuzyildiz

Dün (gün içerisinde) konuya pek bakamadım ama ilgili paylaşımım sonrası ''hayaller-hayatlar'' tarzında bi' süreç gerçekleşmiş maalesef ki...

Önümüzdeki birkaç ay içerisinde özellikle döviz kurunun ve sonrasında da TR piyasasının nasıl bi' reaksiyon vereceğini bilmemekle beraber ''stoklar bollaştıktan sonraki'' süreçler de pek tabii önem arz etmektedir.

Zaten bunu birçok kez söyledik ama mevcut fiyatlandırmalara cidden yazıktır, istediği kadar sonradan artış potansiyeli olursa olsun...

• EcZaNeT kullanıcısına yanıt

@EcZaNeT

Hayırlı olsun, aslında bi' bakıma DFS'nin malı göndermemesi isabet olmuş denebilir. :)

Bu arada, ölçüler açısından RTX 5080 ile eşitlik söz konusu ki bundan dolayı ağırlık bakımından da ya birebirdirler ya da yakındırlar.

Tam olarak şu şekilde:

Akabinde düz modeldi sanırım değil mi? GS olan değildi?

• NeloAngelo kullanıcısına yanıt

@NeloAngelo

Satış tarihi 5.03.25 olarak belirtildi lakin son gelen birtakım leak'lere göre bu sürecin nisan ayına dahi sarkabileceği söyleniyor (özellikle de bol stok açısından).

Yani en iyi ihtimalle ilgili tarihe yakın olarak sonuçların paylaşılması beklenebilir de CC sayısına bakıldığı zaman RTX 4070 SUPER'e karşı neler yapabileceği veya daha doğrusu F/P açısından ne kadar alınabilir olacağı merak konusudur?

• 35.000 TL'ye rtx 5070 ti alan var mı ?

• ecay kullanıcısına yanıt

@ecay

Alıntı

metni:
    1080 ti'yı yıllar sonra yenileyeyim dedim karşılaştığım manzaraya bak.

Görüldüğü kadarıyla (ne kadar güncel GPU'lardan geçenler olsa da) sizin gibi yıllardır bekleyenler de mevcut ve bu şekildeki fiyatlandırmalar abesle iştigaldir, başka bir şey değildir...

Yukarıdaki bi' mesajımda da bahsettiğim üzere bol stok anındaki piyasayı ayrıca görmek gerekebilir.

Fiyatlar artacak olsun misal RTX 5080 gitsin 100-120K'lara çıksın (hadi abartarak söyleyelim), bu GPU kullanılacak edilecek de 16G VRAM'i beraberinde 1-2 yıl sonra nasıl bi' piyasası olacak kimlere satılabilecek?

Şu an belki gerçek belki balon bi' stoksuzluk durumu var amenna da bu durumun bilincinde olarak karar verilmesi elzemdir.

• Aydindril kullanıcısına yanıt

@Aydindril

Alıntı

metni:
    kart alabilmek için hokkabaz olduk resmen, rezalet bir duruma düştük yani. ne diyebilirim... Sadece Nvidia'ya sinirlenmek ile olmaz. Nvidia'nın resmi türk partnerlerine sövmek lazım. Asıl çakallığı onlar yapıyor gibi geliyor bana türkiyede.

• RTX 50 serisinin PhysX 32-bit desteğini bırakmasından etkilenen tüm oyunlar

• Monster Madness: Battle for Suburbia
    • Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter 2
    • Crazy Machines 2
    • Unreal Tournament 3
    • Warmonger: Operation Downtown Destruction
    • Hot Dance Party
    • QQ Dance
    • Hot Dance Party II
    • Sacred 2: Fallen Angel
    • Cryostasis: Sleep of Reason
    • Mirror’s Edge
    • Armageddon Riders
    • Darkest of Days
    • Batman: Arkham Asylum
    • Sacred 2: Ice & Blood
    • Shattered Horizon
    • Star Trek DAC
    • Metro 2033
    • Dark Void
    • Blur
    • Mafia II
    • Hydrophobia: Prophecy
    • Jianxia 3
    • Alice: Madness Returns
    • MStar
    • Batman: Arkham City
    • 7554
    • Depth Hunter
    • Deep Black
    • Gas Guzzlers: Combat Carnage
    • The Secret World
    • Continent of the Ninth (C9)
    • Borderlands 2
    • Passion Leads Army
    • QQ Dance 2
    • Star Trek
    • Mars: War Logs
    • Metro: Last Light
    • Rise of the Triad
    • The Bureau: XCOM Declassified
    • Batman: Arkham Origins
    • Assassin’s Creed IV: Black Flag

• donda kullanıcısına yanıt

@donda

RTX 50 Serisi almaya çalışanların düştüğü haller...

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]Emrahyoutube
    10 Yıl Boyunca Çalış Çabala Didin Plan Yap. Sonunda Geldiğimiz Finale Bak. İner misin? Çıkar mısın? Nasıl bir bilmecenin içindeyim ya :D
    https://www.youtube.com/watch?v=wJPqnTUMRu8&feature=youtu.be

• quote:

Orijinalden alıntı: AlperMetin

5070ti ve 5080i gördükten sonra şuan 4000den geçmek evet sağlıklı olmayabilir ancak 4000 serisi kartları elinden çıkaranlar için hala mantıksız değil sonuçta bunlar peynir ekmek değil tüketip bitirmiyoruz.6000 serisi çıkınca 4000 serisinin fiyatları şuanki 3000 serisi kartlar gibi olacak bu sebeple güncel nesil almak performans artışı çok olmasada yanlış değil.Ekomomik olarak bakınca sıfırdan 2/3 yıl garanti ve yüksek 2. El piyasası sebebiyle önceki jenerasyonu oranla %25 fark veriliyor.

Elindeki 4000 serisi kartları satanlar boşuna hayal kırıklığı yaşamasın bütçesi yetiyorsa 5000e geçsin yok yetmiyor ve pişmansa tekrar ikinci el olarak eski kartlarının muadilini alsın çok çözümsüz bir konu değil.Bendede 4090 vardı lansmandan bir kaç ay önce elden çıkardım bende beklediğimi bulamadım erken sattım diye düşünüyorum ama şuan bana 4090 verseler almam parayla.Gider yine 5080 alırım çünkü 2. El durumunu düşünmek zorundayım.5080ti/Super çıkarsa veya çıkmış olsa hatta en mantıklısı da oydu.

Bu arada hocam sizin düşüncelerinizin aksini düşünmüyorum genel olarak bu konuda görüşlerimi yazdım yanlışlık olmasın :)

4090 satıp 5080 aldıysanız hiç kusura kalmayın ama düpedüz enayilik etmişsiniz, halen ikinci el piyasası falan diyorsunuz yahu. NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]  Bunun garantisi mi var, hadi sattınız diyelim yarın ikinci el piyasasında bu sorunlu 5000 serisini kim alır? Revizyonlu modellerin gelebileceğini hesap etmek için kâhin olmaya da gerek yok.

İnsanları yanlış yönlendirmeyelim, hatayı rasyonalize etmeye çalışmak diğer bilgisiz ve tecrübesiz insanları yanlış kararlara yönlendirebilir, ki aldanıp halen elindekinden zayıf kartları almaya ve daha güçlü kartlarını ölücülere satmaya çalışanları görüyoruz.

Bilakis ibret olmak lazım, yapmayın etmeyin diyerek. Elbette herkesin kendi parasıdır, istediğini yapabilir, kart alıp üzerine benzim döküp yakabilir de ama göz göre göre kazıklanmalara göz yummamak insani görevimiz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 21 Şubat 2025; 3:52:59 >

• APOLL0 kullanıcısına yanıt

@APOLL0

Üzerine denecek pek bir şey de yok maalesef ki...

Hadi bazı tırnak içerisinde ''makul fiyatlar'' için neyse de ciddi manada mantık dışı fiyatlardan alınan ürünler de bu durumu körüklemektedir.

• Samsung g8 oled 4k 240hz monitörüm var, ekran kartım 3080 artık 5000 geçelim dedik 5080 için 50k bütçe belirledim ama gel gör 5070ti ye bile 50k istiyorlar yazık gerçekten.

• Satılmazsa fiyat düşecektir, almayın aldırmayın. Türkiye'de stokları bitirecek kadar 5070ti alan yoktur, stok girmeyip bulunmaz nimet görünüşü veriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxygen5011 -- 21 Şubat 2025; 7:4:19 >
  • Aç gözlü satıcılar, her yerde aynı. Almanya Munih'ten arkadaşa sordum. O da 5070ti için, şu an 1500 euro'dan aşağı görmediğini söyledi

• Size acı bir gerçeği söylemek istiyorum 80 100 milyonluk ülkedeyiz 2 katı fiyata da satılsa gene düşmeyecek gibi, bu kartlar mümkün değil ucuzlamayacak, tam umut ediyorum gidip bu karta kimse bu kadar da para vermez herhalde diyerek bakıyorum kartın stokları gene bitmiş. baktığım tüm sitelerde 5070 tiler bitmiş sonumuz nereye gidiyor.

• 
Sayfa: önceki 514515516517518
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.