Kaçtan yazmışlardı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (622. sayfa)

-
-
38k
-
Konuyu monitör konusuna çevirmek istemiyorum ama bu oledlerdeki yanma sorunu çözüldü mü, ilk çıktıklarında yanıyor vs. dediler hep uzak durdum. Birde neden 1080p oled yok donanımsal bir engel felan mı var acaba, ben fps oynuyorum 1080p olması gerekiyor.
-
Astral LC bekleyen arkadaşlar, bizim askerlik 10 gün daha uzadı gibi beklemeye devam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet çözüldü. Hele Gen 4 ( 2025 ) Tandem QD-OLED ler , LG deki Gen 3 tandem ( inş 5K 21: 9 olanlar
) oled ( 2 layer blue 1 green 1 red ) dayanıklılık 2x diyor. Hatta kendi açıklamasında artık panellerimize çok güveniyoruz, yanması bu son yaşanan gelişmelerden sonra çok zor tarzında.
Gen 2 QD-OLED de Deuterium bonding yaptılar. 2021 deki LG WBE panel gibi, bu durability 2x yaptı, birde AI algoritma ile panel cycle yaparken optimizasyon ile çiçek oldu.
Zaten monitör olarak OLED alırsanız %90 kitli geliyor.Net power control yada LG deki ismi Convex Power Control, bu 2 lanet şey yüzünden panellerin %100 performans da çalışmasını bile deneyimleyemiyoruz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: r0ket
Bu mesaj silindi.Bende de benzer durum(Cooler Master V1200 Platinum 1200W Full-Modular 80 Plus Platinum) vardı, dönüştürücü ile kullanabilirsin... Gerçi sistemi komple yenileyeceğim(yaklaşık 10 yıl olmuş) için gönlüm elvermedi onu da yenileyeceğim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 5 Mart 2025; 16:48:50 > -
Arkadaşlar 4k da rtx 5080 yetersiz olduğunu size kim söyledi merak ediyorum. Ben neredeyse bütün oyunlarda fg 4x açabiliyorum. Hepimiz kartı eleştirelim ama yetmez mantığı kurmanız hiç doğru değildir. Şunu eklemek isterim 4x açtığınız oldukça yumuşak bir deneyim elde ediyorsunuz ve gecikme size pek yansımıyor.
-
Kullanıma bağlı, LCD/LED tvleri bile yakabilirsiniz, TV yayınlarının gün boyu açık kanal logoları, haber kanallarının gün boyu sabit kırmızı şeritli haber geçişleri
ekranları yakabilir.
Güncel Oled TV'lerde pixel shifting ve logo karartma gibi özelliklerle koruma sağlanıyor ama Oled TV'ler tv yayını seyretmek için bence uygun değil.
-
şuan önerirsenz hangi 4k monitörü önerirsiniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: moonquadArkadaşlar 4k da rtx 5080 yetersiz olduğunu size kim söyledi merak ediyorum. Ben neredeyse bütün oyunlarda fg 4x açabiliyorum. Hepimiz kartı eleştirelim ama yetmez mantığı kurmanız hiç doğru değildir. Şunu eklemek isterim 4x açtığınız oldukça yumuşak bir deneyim elde ediyorsunuz ve gecikme size pek yansımıyor.
Gecikme pek yansımıyor demek kişiden kişiye değişir. 5090 bile bana göre 4k kartı değil. FG kullanınca bozulan görüntüyüde farkediyorum gecikmeyide hissediyorum. Kas gücü beklerdim bu seriden. Path Trace açtığımda DLSS Q ile 100+ fps görmek isterdim. Malesef 5090 bile bunu yapamıyor.
-
G80SD 1.tercih
2.tercih Asus un dp 2.1 olan PG27 modeli olabilir. 5xxx kart alırsanız
-
peki bunu hdmi mi yoksa dp ile mi kullanmak gerekir
-
ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
MSI GeForce RTX 5070 12G GAMING TRIO OC GDDR7 DLSS 4 192 Bit Ekran Karti | ITOPYAhttps://www.itopya.com/msi-geforce-rtx-5070-12g-gaming-trio-oc-gddr7-dlss-4-192-bit-ekran-karti_u28090
-
16GB vram 4k için yetersiz, MFG pazarlandığı gibi kusursuz değil görüntüyü oldukça bozuyor ciddi input lag ekliyor. MFG için minimum 60fps olması gerekiyor deniyor ama 60fps alan adam niye MFG açsın native oynamak daha mantıklı. 5080'de 4k PT RT gibi bir senaryoda 60fps üstü veremiyor zaten.
-
Oyunda 100ms üzerine çıkmadığı sürece size yansıyan gecikme sizin oyununuzu etkileyecek seviye de olması imkansız. Path Tracing hesaplamasın da öyle 100 fps görmeniz hele bu kadar kısa dönem de pek mümkün görünmüyor. Eğer 5090 kartı 4090dan %100 güçlü olsa bile göreceğiniz fps max 45-50 arası yani gene istediğiniz olmaz. Bende saf güç beklerdim ama devir saf güç devri değil hatta RTX 60 serisi bile tamamen yapay kareler ile kendini göstereceğini düşünüyorum. Bende görüntü bozulmasını görüyorum ama pek umursamıyorum. Benim oyun zevkimi ciddi seviye de etkilediğini düşünmüyorum.
-
bir kıyaslama videosunda 16gb vramin sadece indiana jones oyununda yetersiz kaldığını 17gblara ulaştığını görmüştüm ama diğer oyunlar 4k hep 12 13gb aralığındaydı ne kadar doğru bilmiyorum ama söylemek istedim
-
Size de mi Mart ortası gibi dediler :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
"Devir, saf güç devri değilse" yeni donanıma da gerek yok, sonuçta yazılımla yapılıyor.
-
2025-2026 da çıkacak oyunlar genel durumunu gösteren bir örnek indiana oyunu. yeni nesil oyunlarda rt daha çok kullanılıyor. gta6 özelinde 5080 güçsüz kalacak 4k için bu kesin gibi bişey gerçi o zamana 5080 24gb çıkar.
5080 2k için güçlü kalırken 4k giriş seviyesi oluyor.
5090 4k orta seviye ayarında başka seçenek olmadığı için
-
Oyunu açın görev yöneticisinden ayrıntılara basarak oyunun ne kadar vram kullandığını görebilirsiniz. Sizin gördüğünüz vram sistemin genel olarak kullandığı vram oluyor. Bugün oyunlar ortalama 4k da 12-14gb vram kullanıyor. Bu değer önümüzdeki 3 sene de yetersiz kalacağını hiç sanmıyorum. Neural rendering kullanımı artınca vram kullanım değerleri 2-3gb kadar daha düşecektir. Bu durum eğer düşündüğüm gibi olursa en az 2 sene daha üstüne ekler ve 5 sene daha 16gb yeterli olacaktır. Bunun dışında lumen yerine artık unreal engine 5.5 ile megalights geçiş yapılacak ve bu teknoloji path tracing gibi çalışıyor ve çok daha yüksek fps verebiliyor. Şunu söylemek isterim 12gb vram artık günümüz de giriş seviyesi olarak kabul edilmelidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 5 Mart 2025; 16:59:52 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X