Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (72. sayfa)

14 Kayıtlı Üye (5 Mobil) ve 42 Misafir (9 Mobil) - 42 Masaüstü14 Mobil1 iOS
5 sn
6.568
Cevap
244
Favori
266.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Palit'in RTX 50'de kullandığı soğutma mühendisliğine BA YIL DIM

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KendineAteist kullanıcısına yanıt

Hocam onu bende duydum AI ile falan diyorlardı. Ama şu AI olayı DLSS falan o konulara uzağım ben.

Saf güç fazla olmalı ki aldığına değsin. Çünkü o ekran kartları ile başka işler de yapıyoruz. Render modelleme vs işlerde CUDA olayı çok işe yarıyor.

• Hocam nerelerdesin hocammm ces yıkılmışş rtx 50 coşturacakk gibi bizi şenlendirrr

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt

En basitinden Rt zor kullanırsınız o kartla. Ki Pc'de bu fark yaratıyor epey. Rt kapalı bile Ultra ayarlar çok zor güncel ve gelecek AAA oyunlarla. FF 16 mesela. Rt falan yok.Ultra'da 15 gb'ı görüyor. 5070 1440p hedefli bir kart. 4K'da kullanmanızı önermiyorum. O vram dolduğu an kas gücünün hiçbir anlamı kalmıyor. Henüz elde bir benchmark videosu yok ama 4070 Ti Super oldukça güçlü bir kart. Uçuk bir fark olacağını sanmam çünkü biri 70 öbürü 70 Ti Super. Eğer bütçe sorunu yoksa 4080 Super öneririm ben hatta. Vram çok önemli konu dikkat etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 7 Ocak 2025; 10:55:41 >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Vergi,KDV,Distribütör karı,satıcı karı derken o fark çıkıyor ortaya.Hepsi vergi değil %70'lik kısmın.

• Adamlara fiyatlarla ilgili sövecekken şuan hype trenine yakalandık.

TR fiyatlamaları belli olduktan sonra anında 5070 ti ya da 5080 alınacak gibi görünüyor.

Harika.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

4080 super için bakınmam lazım ama benim hedefim bütçeyi çok aşmadan bir Pc toplayabilmek.Bir konsolcu ile Pc kullanıcısının bakış açısı farklı olabiliyor.Mesela ben 5070 alıp Cyberpunk'ı ve Gta 6'yı Ps5 Pro'dan çok daha iyi oynarım ondan dolayı 5070 mantıklı geliyor.

• R-10 kullanıcısına yanıt

Ben yazacaktım ama siz yazmışsınız

• Dlss4 ün 4000 serisine gelmeyeceği kesin mi

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

Adamlar yeni kart çıkarttı, tanıttığı kart hem VRAM hem de güç olarak 7900XTX den daha düşük :)

Abi sen iki sene boyunca ne yaptın?

Bunların zaten ürünü piyasaya sürmeleri ayrı bir dert, tanıtıyorlar ürün piyasada yaygınlaşana kadar teknoloji eskiyor.

7800XT çıkardılar, 6800XT ile kıyaslıyorsun elde avuçta bir şey yok.

Ya isimlendirmeni düzgün yap kardeşim. 3-4 tane adam akıllı kart çıkar sat ama yok.

7000 serisi AMD açısından cidden berbat idi, 7900XT ve 7900XTX haricinde bu adam akıllı kartları yoktu.

İntel'den daha çok ümidim var açıkçası.

B580 - 12 GB ram 250 Dolar

B750 - 16 GB ram 350 dolar

X770 - 24 GB ram 450 dolar

İntel'den böyle bir hamle gelirse çok güzel olur.

İntel'in üretim ve dağıtım hattı çok daha güçlü olduğu için piyasada daha rahat bulunur.

İnşallah AMD de kendisine çeki düzen verir.

CPU tarafına yoğunlaşıp GPU ya çok boşladılar.

• R-10 kullanıcısına yanıt

Çıkan her şeyin bugün ucuz yarın pahalı olduğu tek ülke Türkiye. 35 Yaşındayım çok çok nadir durumlar hariç fiyatın düştüğünü hiç görmedim.%90 keşke alsaydım dediğim çok olmuştur bu yüzden önce alıp sonra neden aldım diye düşünmek bizler için çok mantıklı. Fiyat artışlarının döviz ile de alakası yok çünkü Dolar 1 TL artıyor mal 3 TL artıyor döviz olarak beklemenin de mantığı yok. Ben ilk kez 4080 zamanı 4090 parasını altın olarak ayırdım üstüne gelirimin %1 i kadarını aylık ekledim artık böyle davranmamız lazım. Netice de bu parçalar bizim hobilerimiz hobi bütçesinin genel bütçeden ayrılması lazım kafamız esince hadi kart alalım olmuyor artık.

• Sunumu şimdi izledim.

Gördüğüm kartlar artık saf güç anlamında sınırları zorladığı için Nvidia, DLSS ve RT üzerine çok yoğunlaşmış.

Bir önceki jenerasyon ile farkların gösterildiği tablolar DLSS+RT ile yapılmış testlerde çıkan farklar.

RT teknolojisi için 4. jenerasyon yeni RT çekirdeği gelmiş. Yanlış görmediysem artık RT TFLOPS diye bir kavram girmiş hayatımıza.

Yani 5000 serisinin üzerinde durduğu şey gene RT olmuş. Tabi daha fazla grafik ihtiyacını artık RT tarafı oluşturacak. Bunu da yeni RT çekirdeği ve daha gelişmiş DLSS ile kullanılabilir seviyeye getirmişler.

Şimdi asıl merak ettiğim bu kartların önceki jenerasyon kartlardan RT olmadan farkları ne kadar? Şuan bunun için net tablolar yok gördüğüm kadarıyla.

4070Ti kullanıcısı olarak beni cezbeden tek kart 5070Ti. Diğerleri beni aşıyor, bakalım testler geldikçe, Türkiye fiyatları netleşince bakacağız.

• moonquad kullanıcısına yanıt

5090 Bloğu bence min. 30k olur belki daha fazla yurt dışı alışveriş imkanımızda kalmadı mecbur yurt içi satan belirli kişilerin eline bakıcaz, Bitspower'mı getirir Alphacool'mu getirir. Yani 120k fiyatın içinde blok olmaz diye düşünüyorum. Az önce arkadaşlarla onun tartışmasını yapıyorduk bizde gruptan.

• Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt

Ben konsol da kullanıyorum hocam. Gta 6'yı 4K'da 12 ile oynayabileceğinizi düşünmüyorum kafanızdaki yüksek kalite ile. Vram çok büyük faktör Pc tarafında. Üzer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 7 Ocak 2025; 11:5:39 >
  • mpolat35 kullanıcısına yanıt

Hayır ben kabullenmiyorum onun için de almayacağım. Ama hep böyle oluyor daha uygun fiyattan tanıtılıyor ama piyasaya bir çıkıyor%50 daha pahalı yarım saatte bitiyor hep böyle oluyor. Ben daha fiyatı düşen bişey görmedim. Hiç satamasalar sağlam fiyat kırarlar ama yok satıyor. Şuraya yazıyorum rog strix 5090 çıksın satış sitelerine 10dk sonra ürün tükenmiştir yazısı çıkar. Ben bot yazıp 15-20 tane siteden Stok bilgisi gelince anında bildirim alan adamlar biliyorum. Onları gördük. Fiyatlar ne zaman insanı olur? Japon halkı gibi olduğumuzda. Şimdi oradaki kullanıcıya 5090 ın kutusunu önüne koy bana ne abi der elindeki konsol pc neyse bana yetiyor der bi dlss 4 ben de yok diye strese gireriz

• Beyler bu 5070 in laptop versiyonları ne zaman gelir ?

İş dolayısıyla fazla seyahat ediyorum, kasa işimi görmüyor maalesef, umarım hızlı çıkarırlar

• Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Graphics Technologyyoutube
    World's First RTX 5080 16 GB vs RTX 4090 24 GB vs RTX 4080 Super 16 GB test! Full review of the RTX 5090: https://t.me/+qxNjeM_7mjBjNzQ6 In this video I tested 3 GPUs for 4K Gaming! In next videos I will test also RTX 5080 vs 4080 & 4090 so subscribe! System: GeForce RTX 5080 16 GB / RTX 4080 Super 16 GB / RTX 4090 24 GB AMD Ryzen 7 9800X3D ASUS ROG STRIX X870-I GAMING WIFI Kingston FURY Beast Black 32 GB DDR5 6000MHz SSD M2 Samsung 990 Pro 7450 MB/S 2TB be quiet! STRAIGHT POWER 12 1200W
    https://www.youtube.com/watch?v=z9OOsgLPOlg&t=286s

Gerçekçi duruyor fikir verebilir.

• natrak N kullanıcısına yanıt

Evet kesin.

• Rtx4090 ile devamke Rtx5090 8k kartı şu an için son derece gereksiz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt

15 yıllık üyesiniz hocam ya sizce bu video gerçek olabilir mi Allah aşkına daha kart basına gitmemiş bu kıçı kırık youtube kanalına mı gönderecek Nvidia.

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.