Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (731. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: WARTIME , mmert87 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
14.918
Cevap
314
Favori
646.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben izledim o videoyu 100 kere falan takıp çıkartıyor her seferinde de amperleri ölçüyor. İlginç olan şu ki kabloyu takıp çıkarttıkça amper değerleri dengeleniyor 😂 Yani genel kanı fazla takıp çıkarmamak gerektiği, gerek kablo gerek konektör tarafındaki pinlerin aşınmaması için ama o videoda adam 100 kere takıp çıkartıyor sayı arttıkçada amperler düzeliyor ve dengeleniyor 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • band222 B kullanıcısına yanıt

Dediğiniz amperlerin dengelenmesini ben taa 2022 de keşfettim :)

16 pin vhpwr under load daki 11.710v değerleri kabloyu söküp takınca 11.750 lere çıkıyordu..

5090 için değil 4090 içinde geçerli bu 9A değerleri felan. 11.700 küsürler bunun göstergesi

Thor 3 PSU 5090 ile 11.900 larda ( 550W ) düşüyor 16 pin vhpwr değeri demekki bir işede yarıyormuş o pembe load balance zımbırtısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 26 Mart 2025; 10:42:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam ben videoda görmüştüm. Benim asus tuf 580 wattı geçmiyor pek zaten sadece bir sefer 620 watt gördüm oda bir kerelikyi harici 575-585 watt üstüne çıkmıyor kart belki bios limitlidir. Zaten ben fps limitlediğim için oyun wattlarım 350-400 arası genelde. Çokta düşünemeyeceğim açıkçası 4k dolar para vericem bide yanar korkusuyla kullanmak sıkıntılı bir durum.

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Benim 11.950 idle, yükte 11.750 lere düşüyor ortalama 11.800 lerde

• SonForum kullanıcısına yanıt

steel nomad da sonuç alınıyor. Aynı ayarlarla donanım tecvzcüsü battlefield 2042 çalışıyor mu :) ben ancak 3220 mhz gpu, +2000 vram le çalıştırabildim.

birde senin işlemcinin 5700x3d olduğunu gördüm, 9800x3d olan adamda 9450 mi ne almış. işlemcileri pekte zorlayamıyor sanırım steel nomad.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 26 Mart 2025; 10:53:26 >
  • bluelife27 kullanıcısına yanıt

Dükkanları, benim iş yerimin karşısında hocam. Sıkıntı yaşarsanız bana ulaşın; gideyim karıştırayım ortalığı NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• Son güncellemeyle Nvidia APP'ı bozduklarını yeni fark ettim.

Artık manuel eklediğimiz oyunlarda ayar hiç yaptırmıyor.

Driver settings eskiden bu oyunlarda(tüm oyunlarda) açıktı buradan ayar yapabiliyorduk.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

Nvidia ekran kartı kullanıyorsak nvidiaProfileInspector olmazsa olmaz. Zaten DLSS override ettirmiyordu whitelistde değilse, artık Frame limiti de atamayacağız driver seviyesinde Nvidia'nın uygulamasına güvensek.

• DARK_WORM kullanıcısına yanıt

Nvidia APP iyi bir beklenti yarattı fakat kötü devam ediyor. Nvidia yazılım ekibi, sürücüleriyle, yazılımları ile ciddi çuvallamaya başladı.

Bilirsiniz oyun içinde ALT-Z yapınca filitre ekranı çıkar, bu bir miktar performans kaybı yaratsa da bence süper bir özellikti. Bildiğiniz gibi RTX filitresi de eklediler, o da çok başarılı, hatta bence kimi oyunda olmazsa olmaz.

Fakat gelin görün ki bende artık sadece RTX filitresi görünüyor ve diğer hiç bir filitreyi kullanamıyorum, hatta RTX filitresi de halen buglı. Her oyun için 4 adet profil var fakat RTX filitresi bu profillleri kullanmaya izin vermiyor, hepsi aynı oluyor. App kaldırdım, yükledim, çeşitli yöntemler denedim, yok düzelmiyor. Cidden enterasan bir saçmalık.

• oemci32 kullanıcısına yanıt
    PNY 5080 OC kullanıyorum. Sessiz moda alıştığım için kendi biosuna geri döndüm. Hafta sonu vakit bulursam biraz daha kurcalayip diğer testleride yaparım.

• donda kullanıcısına yanıt

Hocam Asus kendisi pin başına amper sınırını 9.20 olarak belirlemiş ve hangi kablo hangi PSU ile kullanırsanız kullanın tam yükte 9.20 üstüne kesinlikle çıkıyor hatta Asus 9.20 üstüne çıkan pin varsa ve yeni kablo ile denediğinizde de sonuç değişmediyse kartı garantiye gönderin dedi bana bizzat:) Bende 5-6 tane 5090 var elimizde hepsimi sorunlu diye cevap verdim...

Der8auer'in videosundaki 20 üzeri amperler direnç olduğu için tek pine aşırı yüklenme sonucu olmuştu ve kablo erimesi kaçınılmazdı.Yine der8auer kendisi zaten asus'un 9.20 sınırının az olduğunu en azından 9.50 olması gerektiğini söylemişti ki bana sorarsanız da haklı.Kablonun töleransıyla birlikte 10.20'ye kadar sorun olacağını düşünmüyorum ama burada ilginç olan amper değerlerinin aynı şartlarda bile farklı sonuçlar vermesi.Bugün tam yükte testinizi yapın Max 9.00 gördüğünüz senaryoda 1 saat sonra yaptığınızda 9.70 görebiliyorsunuz.10.20 üzerinden kablonun hasar görme riski her zaman var.Burada konu bence kablo değil,kablo kalitesiz ve tam oturtulmadıysa tabiki sorun olur ama onun dışında Nvidia'nın konektörü net olarak problemli.Pin başına amperi dengelememesi ile bu soket hatalı üretilmiş tartışmaya tek kapalı olan konu bence bu zaten.

UV konusuna gelirsek kablo erimesi dışında da UV zaten çoğu zaman bence kullanılabilir bir durum.Gpu daha az enerji tüketimi ile daha az ısınarak aynı sonuçları veya daha iyi sonuçlar verdiği durumda UV yapmanın neresi kötü olsun ki?

Evet o kadar para verip bununla neden uğraşayım demekte çok haklı bir bakış açısı olsada UV yapıp kafamın rahat olmasını tercih ediyorum.Olası bir sorunda gpu'mu hasar alır PSU'mu alır orasıda belirsiz.Ayrıca şuan kartta bir sorun olsa garanti süresinin ne kadar süreceğide belirsiz değişim kararı alınsa ne zamana kart gelir orasıda muallak.

Herkesin kararına saygı duymakla beraber ampermetre,termal kamera,Asus amper takibi doneleriyle bu işe ciddi mesai harcadım tüm denemelerimi de atx 3.0 veya 3.1 kablo ile yaptım.Benim kişisel kanaatim net olarak bu karta max 575w güç sınırı koymak ve voltajı full yükte 975mv üstüne çıkarmamak.Çünkü kablolar 9.50 üstüne pik atmaya başladığında yüksek ısılara ulaşıyor erime olmasada her zaman hasar görme ihtimali var.Kartın hiçbir durumda o kadar watt çekmeye ihtiyacı yok zaten.Ayrıca 975mv UV üstüne oc bile yapabilir stock değerlerin %4-5 üstüne bile çıkabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• horifaydo H kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen CPU farkı minimumda sonuçta gpu potansiyelini test ediyoruz. Sizde VRAM +3000 yapsaniz dahada artar alacağınız skor. Aslında günlük kullanımda bu testlerin hiç bir önemi yok ben sessizlik istediğim için curve ile 1000mV +375mhz flat çektim skor 9015 düştü ama sıcaklık dolayısı ile ses en düşükte.

• ecay kullanıcısına yanıt
    Bende de Nvidia app son sürümle sizdeki gibi oldu sadece rlat değeri çalışıyor. Pcl hep 0 da. 🙂 Düzeltmedim bir türlü.

• Selamlar, benim astral lc 5090 siparişi asus sağolsun yılan hikayesine döndü. Kendi açtıkları kotaları temin edemediklerinden hala kartımı teslim alamadım. Sıvı soğutmalı model alacağım, suprim liquid soc & waterforce modellerini değerlendirecek olursanız hangisini tavsiye edersiniz? Araştırdığım kadarıyla suprimde vrm’ler sıvı soğutmaya denk gelmiyor waterforce baya kapsıyor gibi. Bilgili arkadaşlar yönlendirme yapabilirseler çok sevinirim.

• Kuzgun091 kullanıcısına yanıt
    Asus ROG astral 5080 kartına ait yayınladığı bios. Fakat günlük kullanımda çok işinize yaramaz hatta kartınızı garanti kapsamı dışına çıkarır. Bende kartın kapasitesini görmek için denedim çünkü kartın güç kapasitesini 450 watt kadar çıkarıyor. Performans biosu olduğu için fanlar 0 sessiz olamıyor. 2 saatlik test neticesi kendi orijinal biosuna döndüm. Dinozorluk olduğu için maxwell günlerini yad ettim kendimce.

• Selamlar,

GIGABYTE AORUS GeForce RTX 5090 Master aldım,

çok fazla bilgi yok buraya yazayım RTX 5090 düşünen arkadaşlara referans olur.

Creature Game Store dan adım, aynı gün kargoya verdiler.

Hassas olmayan terazide 2.7 kg geldi.

İlave bir fan ve ağırlık desteği ile geliyor,

şurada görülebilir:

https://www.youtube.com/shorts/XUq50bvYRLQ

Ben 4. fanı kullanmayı düşünmüyordum ama sağdaki fan ile Lian Li 207 kasanın PSU kısmı çok yakın o yüzden taktım, koymaları benim kasa için iyi olmuş aslında.

Fan ile gelen lastik çerçeveyi kartın arkasında sağ taraftaki açıklığa iç çerveve olarak takıyorsunuz ve fan da onun üzerine sabit oturuyor.

Yine kasanın kendi ağırlık desteği çok az yukarıda tutuyordu onu çıkarıp kart ile gelen desteği taktım.

Kart üzerindeki ışıkları ve mini ekranı gigabyte control center ile yönetip kapatabiliyorsunuz.

3D Mark ile ortalama üzerinde skorlar aldı.

Ancak ben Max. %80 - 460W güç limiti ile kullanacağım.

Şurada anlatılıyor:

https://www.youtube.com/watch?v=kdjOfKPt51s

Ortalama %5 gibi bir performans kaybı oluyor bence makul.

Zaten oyun için değil CUDA için aldım.

Eski oyunları bile henüz oynamış değilim, onlar için de RTX HDR güzel olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apemen -- 26 Mart 2025; 13:26:29 >

• Aerospace kullanıcısına yanıt

Ben neredeyse 10 oyunun 9 unda kullanıyorum o problem bende de oldu şöyle çözdüm. App içinde HDR fitresi var onu ekleyin oyuna girdiğinizde o seçenekte aktif kalıyor. Yazılımı silip tekrar yüklediğinizde diğer profiller yüklenmiş oluyor.Benim için olmazsa olmaz o fitreler keskinlik+ bütün oyunlarımda açık .

• Geldi gönlümün efendisi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecay kullanıcısına yanıt

Bende last of us'da göstermiyorken robocop'te gösteriyor (pcl değerini). Oyundan oyuna fark ettiği için önemesemedim bıraktım öyle..

• AlperMetin kullanıcısına yanıt

Acikcasi benim denemelerimde OC yaptigimda hep ayni pin(2. oluyor benim durumumda) kirmizi alarma geciyor, stock degerlerde ciddi uzun surelerde test etmeme ragmen uzun sureli bir alarm gelmedi, fakat kart cok ciddi peak degerler yapabiliyor kisa sureli.

Su an %90 powerlimit ve 900mv civarina UV yapilmis sekilde kullaniyorum, asagi yukari 480-500W civari geziyor kart testlerde, fakat bu durumda bile anlik max degerler icinde 580-590 degerlerini gordum. Astral icin eklenmis olan bu amper kontrol fikrini sevdim acikcasi. belli bir placebo guven etkisi yaratiyor insanda.

• Son driverı 572.83 kurmamızı tavsiye eder misiniz? Sorun var mı?

• 
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.