"sadece oyun için" xx90 serisi alan adam ya delidir yada zengin. benim için ortası yok. NikTekyoutube Nvidia has just recently held their CES 2025 event and they revealed their brand new Blackwell GPUs, in short the RTX 5070 has the same performance as the RTX 4090, a 1599$ GPU is now comparable to a 549$ GPU... Of course we will have to wait for the gaming benchmarks since Nvidia didn't seem to show any but if this is true, this would be the reaction of RTX 4090 Users
Thank You for Watching this Video, if you enjoyed it Subscribe to the Channel for more.
If you want to be part of some big giveaways that are always happening, Join my Discord Server so you can stay in touch with me and the community that enjoys Gaming, PC Tech Memes and General Stuff:
https://discord.com/invite/PeUZkPBb7z
You can Find me on other social Media Accounts where I constantly Post Memes, Informative Videos and Fun Gaming Content:
Instagram:
https://www.instagram.com/niktekofficial
Twitter:
https://twitter.com/NikTekOfficial
For business inquiries and brand promotions, you can contact me in this email:
niktekchannel@gmail.com https://www.youtube.com/watch?v=Far7GJch2KAher yıl f/p anlamında yerle bir olan kart xx90 serisidir. 1 sene kral ondan sonra ki yıl f/p anlamında kötü. Nvidia sunumda 5070 ile 4090 performansı alınabilecek dedi. tamam saf güç anlamında olmasa bile DLSS, GDDR7, yeni RT core ile bile olsa bir şekilde 4090'ı geçiyor mu geçiyor. zaten Nvidia artık donanımdan ziyade yazılım (yapay zeka teknolojileri) ile kart satıyor. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (75. sayfa)
-
-
Tek soru işaretim PSU hikayesiydi ama çıkan kartların fotolarında görülüyor ki tek yeni girişten mevcut ve kartların TDP si 575w . Tavsiye edilen power 1000w kısaca PSU masrafı da çıkmamış oldu bana zaten 4080 ni dönüştürücü ile 15-16 aydır kullanıyorum 1000w psu var.O masrafı da eklersek 100-120k arasına istediğim bir modeli almak çok koymaz ama ;
Bu dlls dir yok sanal karesidir yok yapay karesidir beni ilgilendirmiyor.Saf ham ne kadar güçlü bu kart ? DLLS olmadan 4090 dan %20 hızlıysa 5090 ben bu kartı almam. Niye almam gene 4k da bana yetmeyecek (DLLS testleri hep performans modunda yapılmış kullananlar bilir performans modu son derece kötü ) .Şu oyun testleri bir çıksın da mutlaka yaparlar artık DLLS 4.0 ne ediyor ne yapıyor bozulmalar var mı yok mu.Benim son zamanlarda bütün oyun deneyimim smilasyon oyunlar üzerine özellikle uçak oyunları en sevdiklerim.Ama bu oyunlarda DLLS uzak nesnelerde bulanıklık,kırılma, yada en kötü seçenek olan ortadan kalkma durumu yapıyor. 4090 da alsam zaten dediğim gibi yetmeyecekti o yüzden almadım 5090 yada hiç şuan ki durumum.
-
MSI'ın yeni modeli Vanguard'a bayıldım ama ben beyaz modelleri bekleyeceğim.
-
5070TI Super değilde RTX5090 ile 5080 arasına bir 5080TI ya da SUPER 24gb 384bit kart gelir tahminimce.
5070TI'nin üstüne de 5070SUPER gelir bir sonraki yıl. Aynı ram ama daha fazla CUDA çekirdeği bilmem ne arttırılıp.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 7 Ocak 2025; 12:27:48 > -
Maalesef yanılmayacaksın hocam. Bu ülkede bunlar gayet normal şeyler 25 bin tl den 5070 falan alamayız hatta 4000 serisine bile zam koyarlarsa şaşırmam -
Bence ileride gelir. Ama fiyatı ne olur bilemem. Dolar kuruna hiç güvenmiyorum
-
Çok uzağa gitmeye gerek yok 4090 MSRP ne duyurulmuş bizde kaçtan satılmış farkı görürsün hocam.quote:
Orijinalden alıntı: mpolat35Valla bizim tüketiciyi anlamak mümkün değil.
Adam diyor ki satıcı karı ile birlikte 1000 dolar. Bizim arkadaşlar hala üstüne satıcıya kar koydukça koyuyor.
Az buz değil 700 dolar üstüne ekliyor.
Abi ekledin 200 dolar vergiyi, 200 dolarda özelleştirilmiş versiyonun karı ile ekledin. Daha ne ekliyorsun.
TR için zaten ekstra gümrük durumları oluyor, bireysel olarak yurt dışı alışverişte milletin elini kolunu bağladılar ama firmalar içinde maddeler değişti, onlarda mal çekerken benzer durumlar kısıtlamalar geldi vs. E birde buna vergiler ekleniyor bizde. Sonuç burada konuşulan rakamlara geliyor ve öyle de olacak çıkınca göreceksiniz fiyatları ve bu fiyatlar artacakta. Adam o kartları taşıyan kişilerden, kartı taşırken yoruldu nefes aldı vergisi alacak neredeyse.
-
Bu arada 5080 ile 5090 arasında ki fark çok olmuş. Bence bu demek oluyorki Nvidia araya 5080Ti ya da Super olarak bir model daha koyacak gibi. Yani araya 24gb 5080 süper ya da Ti, 5080'den %15 fazla performans 5090'dan %15 düşük performans gibi.
Konuya bunu yazacaktım siz bunu 5070ti olarak düşünmüşsünüz. -
Asus Rog Strix 4090 yd fiyatı $2000 TR fiyatı 105.000TL yukarda başka bir üye yazmıştı. Buradan hesaplayıp yaklaşık fiyatı tahmin edebilirsiniz.
-
rtx 4070 ti rtx 5070 ti
Tensör Çekirdekleri (AI): 641 AI TOPS - 1406 AI TOPS
Işın İzleme Çekirdekleri: 93 TFLOPS - 133 TFLOPS
rtx 4080 rtx 5080
Tensör Çekirdekleri (AI):780 AI TOPS - 1801 AI TOPS
Işın İzleme Çekirdekleri:113 TFLOPS - 171 TFLOPS
rtx 4090 rtx 5090
Tensör Çekirdekleri (AI):1321 AI TOPS - 3352 AI TOPS
Işın İzleme Çekirdekleri:191 TFLOPS - 318 TFLOPS
Görüldüğü gibi ciddi bir sıçrama mevcut.Bu artışların karşılığını tabiki her oyunda görmeyeceğiz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AlkımmTek soru işaretim PSU hikayesiydi ama çıkan kartların fotolarında görülüyor ki tek yeni girişten mevcut ve kartların TDP si 575w . Tavsiye edilen power 1000w kısaca PSU masrafı da çıkmamış oldu bana zaten 4080 ni dönüştürücü ile 15-16 aydır kullanıyorum 1000w psu var.O masrafı da eklersek 100-120k arasına istediğim bir modeli almak çok koymaz ama ;
Bu dlls dir yok sanal karesidir yok yapay karesidir beni ilgilendirmiyor.Saf ham ne kadar güçlü bu kart ? DLLS olmadan 4090 dan %20 hızlıysa 5090 ben bu kartı almam. Niye almam gene 4k da bana yetmeyecek (DLLS testleri hep performans modunda yapılmış kullananlar bilir performans modu son derece kötü ) .Şu oyun testleri bir çıksın da mutlaka yaparlar artık DLLS 4.0 ne ediyor ne yapıyor bozulmalar var mı yok mu.Benim son zamanlarda bütün oyun deneyimim smilasyon oyunlar üzerine özellikle uçak oyunları en sevdiklerim.Ama bu oyunlarda DLLS uzak nesnelerde bulanıklık,kırılma, yada en kötü seçenek olan ortadan kalkma durumu yapıyor. 4090 da alsam zaten dediğim gibi yetmeyecekti o yüzden almadım 5090 yada hiç şuan ki durumum.
nvidia artık ise tamamen yazılım satışına döndürdü işi ve 4000 serisi ile başlattı bu olayı ve dlss 3 u 3000 serisine getirmeyerek başlangıcı yaptı 4000 serisi ile 5000 serisi dlss olmadan aralarında büyük fark olacağını sanmıyorum velakin zamansizlik ,stok,pahalılık derken 3080 ile devam ediyorum rog serisi 5070 ti veya 5080 denk getirisem geçiş yapacağım
muhtemelen rog için tr satış fiyatları tahminim (50-55k 5070 ti )
(70-75k ) 5080 için olacağını düşünüyorum
-
4090 üretim durması yüzünden son zamanlarda fiyatı artı dünya genelinde arttı.Rusya da kardeşim okuyor 65k ya Msi ventusx3 ler bulunuyordu onlar bile 86k şuan.Bir kaç hafta öncesine kadar Türkiye de 70-75k ya mevcuttu 4090 lar.
-
Evi sobaya çevirmek istemiyorum . Ama DLSS 4.0 ile 4090 ı geçiyorsa büyük tezgah bence 5070 ...
Eğer genel performansta 5070 4090 ı yakalıyorsa . Yeni F/P sistem kralı olur .
9600x veya 9700x
5070
650w psu
yeterli olacaktır.
-
4090 ların bazı modellerinde o fiyatlara düştüğünü biliyorum. Tr de de 75k ya düştü bahsettiğiniz model. Ama bahsettiğiniz modeller de $2000 değil zaten yurtdışında. Onlar yurtdışında ne kadarsa ona göre kıyaslamak lazım. Çok sık indirim görmeyen pahalı modelleri baz almak daha doğru sonuç verecektir bana göre. Ben $2000 (5090'ın yurt dışı MSRP fiyatı aynı zamanda) olan modeli baz aldım aşağı yukarı 1.45 ile çarpınca dolar bazlı TR fiyatını elde ettim. MSI Ventus gibi modeller yurtdışında $2200-$2300 bandında olacaktır. O da yaklaşık 115.000-118.000TL ye gelecektir bu hesaba göre. %5 +/- sapma ile fiyat böyle olacaktır tahminimce. -
"PAHALI ÜRÜN SATANLARI DİZE GETİRECEK ETKİLİ YÖNTEMLERDEN BİRİ BOYKOT"
Serbest piyasa ilkeleri çerçevesinde 85 milyonun hakkını hukukunu en üst düzeyde koruyacağız. Serbest piyasa kuralsızlık demek değildir. Denetimlerimizin amacı serbest piyasaya müdahale değil işleyişinin daha sağlıklı ilerlemesini temin etmektir. Hayat pahalılığıyla mücadeleye vatandaşlarımızın da katkı vermesi gerekiyor. Bunun da yolu fahiş fiyat satanları boykot etmekten geçiyor. Pahalı ürün satanları dize getirecek etkili yöntemlerden biri boykottur. Fırsatçılık yapanlara karşı en büyük kozumuz, satın almama özgürlüğünü kullanmaktır. Bu konuda devlet millet el ele vererek çok daha etkin sonuçlar alabiliriz. Enflasyonla mücadelede son 1,5 senede önemli yol katettik. Enflasyon düştükçe 85 milyonun tamamının alım gücü artacaktır. 2025 yılında hedefimiz bu meseleyi büyük ölçüde çözüme kavuşturmaktır.
-
Yeni seri bekleyenlerine hayırlı olsun.
RTX 50 ve öncesinde olduğu gibi NVIDIA artık saf gpu gücü yerine yapay zeka ve ışın izleme üzerine kartları geliştiriyor. Bu nedenle her yeni seride üzerinde durdukları konu DLSS ve RT performansı, 50 serisinin teknik verileri kağıt üzerinde uçuk kaçık dursada bunları her oyunda göremeyeceğimiz gerçeği mevcut, zaten NVIDIA da bu farkları gösterebileceği oyunlar üzerinden tanıtım yapıyor. 3 nesildir her tanıtımı Cyberpunk 2077 üzerinden yapıyorlar, acaba bu oyun çıkmasa ne ile tanıtacaklardı , her neyse 50 serisi sıfırdan sistem kuran yada en az iki ve önceki nesil gpuları olanlar için yükseltme adına iyi bir seçenek ama kısıtlı olarak çünkü 5090 harici alınabilir bir kart açıkcası yok. 5080 bu haliyle tamamen ölü doğan bir kart çünkü 5090 ile arasındaki fark buraya 5080 Tİ/5080 Super gelecek yazısını yazdırıyor. 5070 Tİ de her ne kadar en alınabilir kart gibi dursada DLSS 4 dışında 4070 Tİ Superden çok fazlası olacak bir kart gibi durmuyor. Durum böyle olunca elinde 4070 Tİ Super ve ötesi olanın bu seriye geçmesi için hiç bir sebep yok ama olurda bir süre sonra daha yüksek bellekli bir 5070 Tİ Super modeli yada 5080 Tİ/Super modeli gelirse işte o zaman durum değişebilir. Ayrıca bu tamamen kişisel görüşüm, 50 serisi bu özellikleriyle 40 serisini çöp edecek kadar bir gelişim bence sunmuyor. RTX 30 serisi Frame Gen ile önceki seriyi bitirmişti ama 50 serisine gelen MFG(Multiple Frame Gen) dışındakiler 40 serisinede gelecek. MFG FG nin bir üst sürümü olsada FG halen sorunlu, bu nedenle DLSS 4 geçişi ve MFG desteği oyunlarda yine pürüzsüz çalışmayacaktır.
Yeni seride beni meraklandıran tek şey DLSS 4 ile gelen gelişmiş özelliklerin ne kadar gelişmiş olduğu özellikle yeni Frame Gen sürümünün ekran kartı bellek kullanımını düşürdüğü iddiaları var. Eğer bu gerçekleşirse o zaman 50 ve 40 serisi kartlar için önemli olur diğer türlü ise dediğim gibi elinde üst düzey 40 serisi ekran kartı olanın en azından asıl RTX 50 ler gelinceye kadar bu seriye bakmalarına bile gerek yok ama 40 serisi çöp oldu vs diyenlerin gazına gelip elden çıkarmak isterlersede onu bilemem tabi.
-
4070 Ti ile 3440*1440'da Indiana Jones sırf Vram yüzünden full rt açamıyorsun sadece Sun Shadows'a bellek yetiyor 2. RT ayarı açınca Vram dolup kart çakılıyor halbuki kartın saf gücü + DLSS Quality rahatlıkla yetiyor tüm ayarları açmaya. Tüm yeni serinin yerine geçtiği kartı Vram olarak ikiye katlaması lazımdı. İlk hafta zorunluluktan satacakları fiyatlardan 5080 düşürürsem geçeceğim yoksa 16GB 1000dolarlık kart yine kepazelik.
-
Hocam oyun oynayan kullanıcı tek bir kitle mi ki Hepsi oyun ama hangi çözünürlük ve hangi detayda? Ben 4K da mümkünse olduğu kadar ayarları kısmadan oynamak istiyorum, hangi kartı almalıyım? 16GB yetmiyor şu andaki son çıkan oyunlarda dahi, hele birde daha gelecekte çıkacakları düşünürsek?
-
Konuyu görünce aklıma, 2000’li yılların başı ve ortasına doğru olan süreçte her yıl ekran kartı değiştirdiğim zamanlar geldi. :) Yeni seri kartları alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun. Ben 2 ay önce satın aldığım 4070ti super ile uzun bir süre yola devam etmeyi planlıyorum. Artık eski ekonomik alım gücüm yok, maaşım bu kartların fiyatına yapılan zam oranı kadar artmıyor! Herkese iyi eğlenceler. -
Şubatta satışa başlanacak olan 5070 kartının türkiye listelenme gelmesi ne kadar sürer?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X